SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey, kira alamayınca okul kapattırdı! 

Mustafa Bozbey, ailesine ait NİLVAK Okulları’nı 3 yıl önce devrettiği Asal Koleji’nin kira ödemediğini gerekçe göstererek yargı kararıyla tahliye ettirdi. Eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala 500 öğrenci ile 100 öğretmen ve çalışanın mağdur duruma düştüğü tahliyenin ardından gelen tepkilere sosyal medya üzerinden cevap veren Bozbey, çok üzgün olduğunu ancak firmanın kira ödemediğini söyledi. 25 yıldır Nilüfer’de rant oyunlarıyla büyük servet yapan Bozbey’in ve sol kesimin eğitimle ilgili istismar söylemleri de bir kez daha deşifre oldu. 

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2022 20:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2022 20:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozbey, kira alamayınca okul kapattırdı! 

Bursa’da 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yaptığı Mustafa Bozbey, yıllarca Nilüfer Belediyesi’nin kuruluşuymuş gibi algı oluşturduğu NİLVAK’ın aile vakfı olduğunun Bursa Şehir Gazetesi tarafından ortaya çıkarılması ile büyük bir şok yaşamıştı. Yönetimi tamamen Bozbey ailesinden oluşan NİLVAK kamuoyunda Nilüfer Belediyesi’ne ait bir vakıf algısıyla faaliyet gösteriyordu. Seçim sürecinde bir televizyon programında Bursa Şehir Gazetesi’nin ortaya çıkardığı gerçeği itiraf etmek zorunda kalan Bozbey, daha sonra hızlı bir şekilde NİLVAK’a ait okulları devretti. 

ASAL KOLEJİ DEVRALDI
Bursa kamuoyunda aylarca tartışılan NİLVAK’a belediyeden kiralanan alanlarda okul açan Bozbey, vakfa ait anaokullarını kızı Side Bozbey’e devrederken, NİLVAK Okulları’nı da Asal Koleji’ne kiraladı. Ancak iddiaya göre 3 yıldır bu binada eğitim veren Asal Koleji kiralarını düzenli ödeyemediği için Bozbey, önce haciz ardından da tahliye kararı çıkarttı. CHP tarafından 2024 seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan ve bir yılı aşkın süredir sahada propaganda çalışmalarını sürdüren Bozbey, parasını alamayınca 500 öğrenci ve 100 çalışanın sokakta kalma pahasına tahliye işlemini yaptırdı. 

MİNİCİK ÇOCUKLAR GÖZYAŞI DÖKÜYOR
Sosyal medyaya yansıyan krizin ardından Twitter’da Küpühanım rumuzlu kullanıcının “Sayın Bozbey, bir eğitim kurumunu icra yoluyla boşaltırken onca öğrenci, onca veli, oradan ekmeğini kazanan personel için hiç mi vicdanınız sızlamadı? Okulların açılmasına 20 gün kala aldığımız haberle minicik çocuklarımız göz yaşı döküyor..” sözleri ile olay kamuoyu gündemine taşındı. Tepkilerin yükselmesi üzerine küpühanım rumuzuna yanıt veren Mustafa Bozbey, “Çok üzgünüm. Ancak bu soruyu uzun süredir hiç kira ödememekte direten ilgili kuruma sormalısınız. Çünkü 21.01.2022 de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuru yapıldı. Süreç anlatılarak öğrenci ve velilerin mağdur edilmemesi için gereğinin yapılması istendi. Milli Eğitim’den öğrenebilirsiniz.” İfadelerini kullandı. 

“KEŞKE BİR PLANINIZ OLSAYDI”
Burada bile algı operasyonunu kullanmaya kalkan Bozbey’e okulun felsefe grubu öğretmeni olduğu öne sürülen küpühanım rumuzu, “Kurum sahibinin bir şeyleri gizlemesi, bildirmemesi, tüm bu yaşanılanların en büyük sebebi olduğu malum bunda hemfikiriz.. Ama keşke yıllarca arkanızda duran bizlerin de şuan ki üzüntüsünü giderebilecek bir planınız olsaydı. Sadece vicdanen..” sözleri ile sert bir yanıt daha verdi. Bozbey devamında okulun ruhsatının iptali için başvuru yapıldığını gösteren belgeyi yayımladı. Yani sadece tahliyeyle yetinmemiş, bir de ruhsat iptali istemiş. 

AÇIK OTOPAZARINI DA BIRAKTI İDDİASI
Öte yandan son dönemde gözlerin bir kez daha Bozbey’in rant oyunlarına çevrilmesiyle birlikte, Mustafa Bozbey’in yine belediye başkanı imkanlarını kullanarak kendi aile vakfı olan NİLVAK’a verdiği ve orada ticari olarak gelir elde ettiği Küçük Sanayi Sitesi Açık Oto Pazarı ile ilgili de haklarını devrettiği ileri sürülüyor. Kamuoyu vicdanını yaralayacak şekilde belediye başkanıyken kendisine ait vakfa verdiği alanla ilgili tartışmalar nedeniyle köşeye sıkışan Bozbey’in işletmeyi devrettiği ileri sürülürken, devir hakkının olup olmadığı ise bilinmiyor. Bakalım dillerinden eğitimi, bilimi, adaleti düşürmeyen CHP’liler, kendi belediye başkan adaylarının okul kapatmasına tepki verecekler mi? Yoksa yine bayılmış taklidi mi yapacaklar?


(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.