SON DAKİKA
Hava Durumu

BTSO’dan ‘Konteyner Kent’ seferberliği

Bursa iş dünyası, yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin açtığı yaraları sarmak için tek yürek oldu. Depremin ilk saatlerinden itibaren harekete geçerek, Bursa Valiliği liderliğinde ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinde kriz masası oluşturan BTSO, 52 bini aşkın üyesiyle depremzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda bölgeye 561 yardım TIR’ı gönderdi. Bölgeye yönelik gıda ve sıcak yemek desteği için çalışmalarını sürdüren BTSO, iş dünyasının katkılarıyla ayrıca deprem bölgesine 1.000 konteynerlik kent kurulması için harekete geçti.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2023 20:52
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2023 02:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BTSO’dan ‘Konteyner Kent’ seferberliği

Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO, depremzedeler için tüm imkânlarını seferber etmeyi sürdürüyor. Merkezi Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından acil yardım çalışmalarını başlatan BTSO, 6 Şubat’tan bu yana 180 TIR su ve gıda, 89 TIR battaniye ve çadır, 76 TIR kışlık giysi ve bot, 23 TIR ısıtıcı ve soba, 15 TIR mutfak ekipmanı, 4 TIR uyku tulumu, 12 TIR çocuk bezi ve mama, 15 TIR medikal ve hijyen ürünü, 12 yakıt tankeri, 15 TIR jeneratör ve 120 iş makinesi olmak üzere deprem bölgesine toplam 561 yardım TIR’ı ulaştırdı.


BURSA TEK YÜREK OLDU
BTSO öncülüğünde ‘Afet Bölgeleri Destek ve Koordinasyon Toplantısı’ Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. BTSO komite, meclis ve konsey üyelerinin yoğun katılım sağladığı toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın örnek girişimcilere ve hayırseverlikte yarışan iş insanlarına sahip bir şehir olduğunu söyledi. Depremin ilk gününden itibaren meclis ve komite üyelerinin üstün bir gayretle yardımlaşma ve dayanışma örneği sergilediğini ifade eden Burkay, “Yardım kampanyamızı başlattıktan sonra destek olmak isteyen üyelerimizden binlerce telefon aldık. Herkes elinden gelenin fazlasını yapmak için büyük çaba gösterdi.  İhtiyaç duyulan yardım malzemeleri, desteklerinizle bir haftadır aralıksız olarak afet bölgelerine gönderilmeye devam ediyor. Depremle ve soğuk havayla mücadele eden kardeşlerimiz için seferberlik şuuruyla başlattığımız yardım kampanyamız kapsamında iş makinelerinden, lojistiğe; gıdadan, barınma ihtiyaçlarına kadar 561 yardım TIR’ını iş dünyası temsilcilerimizin destekleriyle afet bölgelerine gönderdik.” dedi.


KONTEYNER KENT İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI
Başkan Burkay, BTSO olarak üyelerimizin destekleriyle depremden etkilenen vatandaşların geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere “konteyner kent” projesi başlattıklarını söyledi. İş dünyası temsilcilerini kampanyaya destek vermeye davet eden Başkan İbrahim Burkay, “Ülke olarak tarihin en büyük deprem felaketlerinden birine maruz kalmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Dünyada eşine rastlanmayacak, ardı ardına meydana gelen 2 büyük deprem ne yazık ki 10 ilimizde büyük yıkıma neden oldu. Bursa iş dünyası olarak bizler de depremin yaşandığı ilk günden itibaren tüm üyelerimizle birlikte depremin açtığı yaraları sarmak için seferberlik başlattık. Şu anda bölgedeki en önemli ihtiyaçlardan biri barınma. Evleri yıkılan, hasar gören binlerce aile var. Bu ailelerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere konteyner kent projemizin de startını verdik.” ifadelerini kullandı.


HEDEF İLK ETAPTA 1.000 KONTEYNER
İş dünyasının destekleri ile bölgeye 1.000 konteyner evin yer alacağı kenti kurmayı hedeflediklerini belirten Başkan Burkay, “21 metrekare genişliğinde, eşyalı ve özel yalıtımlı olacak her bir konteyner evin bedeli 80 bin TL. Konteyner kenti, kış şartlarında afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçları için önemli bir çözüm oluşturacak. İş dünyası temsilcilerimizin bağışları ile en kısa sürede bu projemizi tamamlamayı hedefliyoruz. Bu büyük afette var gücümüzle depremzedelerin yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.


GIDA VE SICAK YEMEK DESTEĞİ
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Bursa iş dünyasının katkılarıyla bölgeye gıda kolisi ve sıcak yemek desteği de verileceğini sürdürdüklerini ifade ederek, “Bu noktada çalışma grupları oluşturduk. Tüm komite ve konseylerimiz bu çalışma gruplarının içerisinde yer alıyor. Bölgede günlük sahra mutfaklar kurulmuş vaziyette. Bizim mutlaka bölgeye gıda yardımlarını ulaştırmamız gerekiyor. İş dünyası temsilcilerimizin destekleriyle yardımlarımızı inşallah bölgeye en hızlı ve koordineli bir şekilde ileteceğiz. Bursa iş dünyası olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşen görevi fazlasıyla yerine getireceğimize inanıyorum. Tüm üyelerimize katkıları ve destekleri için şükranlarımı sunuyorum.” dedi. BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, Bursa iş dünyasının deprem anından itibaren BTSO önderliğinde gönüllülük seferberliği başlattığını belirterek, desteklerinden dolayı tüm iş dünyası temsilcilerine teşekkür etti. Kampanyaya destek olmak isteyenler https:www.btso.org.tr/kl/Yardim linkinde yer alan hesap numaraları üzerinden yardımlarını iletebiliyor.


(Bülten)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.