SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu ne yaman çelişki!

Büyükşehir Belediyesi ve BESAŞ’ın üretim rakamlarını şeffaf bir şekilde açıklamasına ve diğer büyükşehirlerdeki halk ekmek oranlarının da ortaya konulmasına rağmen CHP İl Başkanı İsmet Karaca, BESAŞ Ekmek Fabrikası önünde düzenlediği basın toplantısı ile algı oluşturma çabasını sürdürdü. 25 yıldır CHP tarafından yönetilen Nilüfer’de ve 2 dönemdir yine aynı partinin yönettiği Mudanya’da ilçe belediyelerinin neden ekmek fabrikası kurmadığı ise akıllara gelen ilk soru oldu. 

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2022 20:58
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2022 20:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu ne yaman çelişki!

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca,  geçtiğimiz hafta eski kadın kolları başkanının dini inançlara ve Allah’a hakaret içeren paylaşımının kamuoyunda oluşturduğu tepkiden kaçıp olayın üstünü örtmek için ekmek üzerinden başlattığı algı siyasetini sürdürüyor. Türkiye’de halk ekmek fabrikaları arasında örnek gösterilen BESAŞ’ın kısıtlamaya giderek bayilere daha az ekmek gönderdiği iddialarını ortaya atan Karaca’ya gerek Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş gerekse BESAŞ Genel Müdürlüğü rakamlarla cevap vermesine rağmen dayanaksız iddialarını dün de sürdürdü. 


YENİ ADETLERİ KAMUYA BASKI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MEB ve TÜİK’in randevu vermemesi üzerine kurumların kapısına dayanarak yanlarındaki kilitlerle algı oluşturma çabasını taklit eden Karaca, randevu talebi reddedilince BESAŞ Ekmek Fabrikası’nın önünde basın açıklaması yaptı. BESAŞ’ın Türkiye’nin en büyük 3. ekmek üretim tesisi olduğunu anlatan Karaca, fabrikanın tam kapasite ekmek üretmediğini, bu nedenle vatandaşların ekmek büfelerinin önlerinde uzun kuyruklar oluşturduğunu savundu. Karaca, BESAŞ Genel Müdürü’ne soracakları sorularını da sıraladı. BESAŞ’tan bayi adreslerini, günlük yapılan ekmek sevkiyatını ayrıntılı bir şekilde talep eden Karaca, un stokundan “Ekmeğe zam yapacak mısınız?”a kadar kuruluşun kendi mahremi olan bilgileri istedi. 


NİLÜFER NEDEN KURMADI?
Ekmek üzerinden halka yönelik algı operasyonu yürüten İsmet Karaca, 25 yıldır partisince yönetilen ve 20 yılını da basın toplantısında hemen yanında duran Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Bozbey’in başkanlığında geçiren Nilüfer’de neden bir ekmek fabrikası kurulmadığını es geçti. Oysa daha küçük ilçeler olan Yenişehir Belediyesi ve Kestel Belediyesi halka ucuz ekmek ulaştırmak için ekmek üretimi yapıyor. Yine CHP’nin iki dönemdir yönettiği Mudanya Belediyesinin ekmek fabrikası bulunmuyor ve ilçede birçok BESAŞ büfesi vatandaşlara ucuz ve sağlıklı ekmek ulaştırıyor. 

ELE VERİR TALKINI KENDİ YUTAR SALKIMI
Türkiye’nin en başarılı halk ekmek uygulamalarının başında yer alan BESAŞ’ı hedef alan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, partisinin yönettiği İstanbul, Ankara ve Aydın gibi kentlerde halk ekmeklerle ilgili sorunları ise görmezden geliyor.  BESAŞ, Bursa’da üretilen ekmeğin yüzde 25’ni tek başına üretirken, halk ekmek payları İstanbul’da yüzde 12, Ankara’da yüzde 15 civarında yer alıyor. İstanbul, Ankara, Aydın gibi kentlerde halk ekmek satış noktalarının önünde aylardır uzunkuyruklar oluşurken, sıraya giren vatandaşların büyük kısmı ekmek alamadan geri dönüyor. İstanbul’daki halk ekmek krizi aylardır haber bültenlerinde ve tartışma programlarında en öndeki gündemlerden birisi durumunda. 


BU NASIL HALKÇILIK?
Bursa’da vatandaşa ucuz ve sağlıklı ekmek ulaştıran BESAŞ’ı itibarsızlaştırmak için algı operasyonlarını sürdüren İsmet Karaca, halkın ödemekten kurtulduğu katı atık bedelleri için CHP Mudanya Belediyesi’nin dava açıp yeniden bu paraları vatandaştan tahsil etmek için mahkeme kararı aldırmasıyla ilgili sessizliğini de koruyor. Bir yandan halkın ekmeğini siyasete malzeme yapan Karaca, diğer yandan fakir fukara edebiyatı yaparken kendi belediyesinin milletin cebine göz dikmesi konusunda tek kelime bile etmiyor. 


YÖNETİME CHP’LİLER Mİ ALINMALI?
BESAŞ Ekmek Fabrikası önünde Mustafa Bozbey’in de katıldığı basın toplantısında BESAŞ yönetim kurulundaki isimleri açıklayan ve bu isimlerin CHP ve MHP yöneticilerinden oluştuğunu söyleyen Karaca, bu yönetimin BESAŞ’a milyarlarca lira zarar ettirdiğini ileri sürdü. Aynı Karaca, BESAŞ’ın ekmeğe zam yapmamasını ve dolayısıyla zarar etmeyi sürdürmesini de istedi. Öte yandan CHP’li Mudanya, Nilüfer ve Gemlik Belediyelerine ait şirket yönetim kurullarının CHP yönetici ve meclis üyelerinden oluştuğunu ise açıklamadı. Karaca, Cumhur ittifakında olunca liyakat ararken, kendilerine ait belediyelerde ise bunu görmezden gelmeyi sürdürüyor. 


(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.