SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu neyin paniği İmamoğlu?

İçişleri Bakanlığı’nın CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işbaşı yaptırılan bazı çalışanların, terör örgütleriyle iltisaklı olduğu iddiasıyla özel teftiş başlattığını açıklamasının ardından Ekrem İmamoğlu ve ekibi büyük bir panik yaşarken, üst üste yapılan açıklamalar da yaşanan tedirginliği gözler önüne serdi. İçişleri Bakanı Soylu, tartışmalar üzerine “Bizim kimsenin belediyesiyle işimiz yok, bizim terörle mücadeleyle işimiz var” derken, İmamoğlu ise çalışanların adli sicil kaydı alınarak işbaşı yaptırıldığını söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2021 20:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2021 20:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu neyin paniği İmamoğlu?

İçişleri Bakanlığı’nın, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) referansıyla İBB'ye yerleştirilen kişilerle ilgili yaptığı açıklama ve teftiş başlattığını bildirmesi üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP büyük bir paniğe kapılırken, üst üste yapılan açıklamalar da paniğin boyutun g2özler önüne serdi. İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerde işbaşı yaptırılan personelden: 455 PKK/KCK, 80 DHKP-C, 20 MLKP, 2 MKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı olduğu yönünde tespitler üzerine, Bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır." İfadeleri kullanıldı. 


ONGUN’DAN PROVAKATİF PAYLAŞIM
Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, kendisine bağlı bir kurum için yetki alanı içerisinde teftiş başlattığını duyurmasının hemen ardından İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından “Bu saatten sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu millete emanettir” şeklinde bir paylaşım yaptı. Bakanın soruşturma açma yetkisi içerisinde yapılan bir işlemi sanki yasadığı bir işlem yapılıyor ya da İmamoğlu’na bir şey olacakmış algısı ile paylaşan sözcü, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabi oldukları gerçeğini gözlerden kaçırmak özellikle kamuoyunda bir algı operasyonu çekiyor. 


BAKAN SOYLU: “KİMSENİN BELEDİYESİYLE İŞİMİZ YOK”
İstanbul'da DİAYDER diye bir dernek olduğunu ifade eden Soylu, "DİAYDER denilen dernek tamamen örgüt elebaşı Apo tarafından talimatla kurdurulmuş, bizatihi kendi talimatıyla beraber, dini istismar etmek üzere niteliklendirilmiş bir dernek. Biz bununla ilgili çalışma yaparken bir şeye daha ulaştık, buradan referansla İstanbul Büyükşehir Belediyesine insanların girdiğini ve burada da çalıştıklarını tespit ettik ve gördük." dedi.  DİAYDER soruşturmasında tutukluların bulunduğunu, iddianamelerin hazırlandığını söyleyen Soylu, "Bu konuda, 'Elimizdeki bütün bilgileri, verileri size verelim, bize yardımcı olur musunuz?' demek varken, bunu bir siyasal mesele haline getirmek, 'Benim üzerine şöyle geliyorlar, böyle geliyorlar.' diye nitelendirmek, en azından bana göre bir sorumsuzluk örneğidir." dedi. Bu tür uygulamaları bütün kurumlara yaptıklarını belirten Soylu, "Bizim derdimiz burada terörle mücadele etmektir ve terörle mücadele etmek zorundayız." ifadelerini kullandı.


İMAMOĞLU: “ADLİ SİCİL KAYDI VAR”
CHP Genel Merkezi’nde açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinde bir kişinin işe giriş prosedürleri bellidir. Eğer işe almaya karar vermişseniz ondan birtakım belgeler istersiniz. Bu belgelerin içerisinde adli sicil kaydı vardır. Adli sicil belgesini istediğiniz kişi de o kaydı gider Adalet Bakanlığından alır." dedi. İmamoğlu, şöyle devam etti: "O zaman İçişleri Bakanı, yanlış yere soruşturma açıyor. Soruşturma açması gereken yer Adalet Bakanlığıdır. Çünkü biz işe aldığımız her çalışanın adli sicil kaydını isteriz. Temiz kağıdını alırsak da işe giriş işlemini başlatırız. Bence bir başka soruşturma açılması gereken yer de bu 557 teröristin, İçişleri Bakanı olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde olduğunu açıklamasına rağmen, eğer böyle bir tespit var da herhangi bir işlem yapmıyor, gidip o 557 teröristi tutuklamıyorsa, bir başka soruşturma açılması gereken yerin de İçişleri Bakanlığı, hatta Bakanın kendisinin olduğunu düşünüyorum."
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.