SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa ayağa kalktı: Müdürümüzü kumpasa kurban etmeyiz!

Eğitim-İş Sendikasının üyeleriyle birlikte kurdukları kumpas ve Kemalist solumsuların yaygarası sonrası görevden alınan Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın için Bursa ayağa kalktı. Öğrenci ve veliler başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları, peşpeşe açıklamalar yaparak okul müdürünün görevden alınmasına tepki gösterirken, Haydar Hoca için imza kampanyası başlatıldı. Haydar Hoca üzerinden yine milletin değerlerine saldıranlar da bir kez daha çirkin yüzlerini gösterdi. 

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2022 20:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2022 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa ayağa kalktı: Müdürümüzü kumpasa kurban etmeyiz!

Eğitim-İş ve Kemalist solumsuların oyununu yine Bursa Şehir Gazetesi bozdu. Kurguladıkları oyunla Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın üzerinden iktidarı ve İslam’ı hedef alanlara karşı Bursa Şehir Gazetesi’nin başlattığı tepkiyle, öğrencilerden velilere, sendikalardan sivil toplum örgütlerine kadar birçok kesim harekete geçti. Eğitim-İş Sendikası üyesi öğretmenlerin ergenlik çağındaki kız ve erkek çocuklarını sırada yan yana oturmaya zorlaması üzerine velilerin tepkisini öğretmenlere aktaran ve bu uygulamadan vazgeçmelerini isteyen Haydar Akın’ın görevden alınmasına kadar süren kumpasa tepki gösteren STK’lar veliler ve öğrenciler, Haydar Akın’ın göreve iade edilmesini istedi. 


BU KEZ HAKLININ YANINDAKİLER OKUL ÖNÜNDE
Öğrencileri kız ve erkek aynı sırada oturmaya zorlayan ve bunu bir okul müdürüne kumpasa dönüştürüp görevden alınmasına yol açan zihniyetin temsilcileri, önceki gün okul önünde basın açıklaması yaparak hem okum müdürüne hem iktidara hem de Müslümanlara hakaretler yağdırdı. Tüm bu olan bitenlere karşı sosyal medyadan başlayan tepki dün okul önünde yüzlerce kişinin katıldığı protesto eylemi ile bu kez haklının yanında olan kesimler seslerini yükseltti.  Mithatpaşa Ortaokulu önünde toplanan veliler ve eğitimciler, "Müdürümüzü çakallara yem etmeyiz, müdürümüzü geri istiyoruz" şeklinde pankart açıp slogan attı.


BELGE İSTEYEN İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ
Mithatpaşa Ortaokulunda eğitim gören 8'inci sınıfların yoğunlukta olduğu öğrencilerin dersi kaynatmalarından şikayet eden bazı öğrenci velileri, okul müdürü Haydar Akın'dan oturma düzeninde değişiklik yapmalarını talep etti. Velilerin demokratik talebini dikkate alan okul müdürü Akın, okuldaki İngilizce öğretmenine bildirdi. İngilizce öğretmeninin bu şekildeki bir talebi uygulamayacağını belirtip talimatın yazılı verilmesini belirtmesi üzerine resmi belge düzenleyen Akın talimatı öğretmene bildirdi. Okul müdürü Haydar Akın'ın öğretmene yazılı olarak verdiği talimat, Eğitim-İş sendikası aracılığıyla sol basın yayın kuruluşlarına servis edilerek, algı operasyonu başlatıldı. Konunun sol basında köpürtülmesinin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akın'ın idari soruşturması tamamlanana kadar görevinden alındığını açıkladı.


KARALAMA KAMPANYASINA İSYAN ETTİLER
Sosyal medyada ve sol yayın organlarında okul müdürü Haydar Akın hakkında başlatılan karalama kampanyasına isyan eden öğrenci velileri ve eğitimciler okul önünde toplanıp basın açıklaması yaptı. Yüzden fazla öğrenci velisinin katıldığı basın açıklamasına Eğitim Bir-Sen ve Memur Sen ile DAĞDER destek verdi.


“HAYDAR AKIN’IN GÖREVDEN ALINMASI KABUL EDİLEMEZ”
Eğitim Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkan Vekili Adil Yazıcıoğlu yaptığı açıklamada, "Mesleki hayatı boyunca Milli Eğitimde önemli görevlerde bulunmuş, çalıştığı tüm kurumlarda başarılı çalışmalarıyla öne çıkmış, devletine ve milletine kutsal meslek olan öğretmen ve yönetici olarak hizmet etmiş, amirleri tarafından başarıları taltif edilmiş, tek derdi eğitim öğretim ve öğrencileri olan Müdürümüz Haydar Akın'ın görevden alınmasını kabul etmiyoruz. Yapılan uygulamayı reddediyoruz. Eğitimin bir paydaşı olan velilerin haklı ve demokratik isteklerini yapmak için harekete geçmiştir. Olay bundan ibarettir" dedi. DAĞDER temsilcileri tarafından yapılan açıklamada da okul müdürüne yapılan bu haksızlığın her zaman takipçisi olacaklarını ifade etti. Memur Sen Bursa İl Temsilcisi Sağlık Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül ise,  "Okul müdürümüzün velilerin talebi üzerine atmış olduğu adımı çarpıtarak; yıllardır okullarda yapılan bir uygulamayı sadece yazıya dökmesini fırsat bilen bir kesimin bunun üzerinden hem okul idaresini, hem öğretmenlerimizi hem de siyasi iradeyi zor durumda bırakmak için çaba gösterdiğine şahit oluyoruz" dedi. Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ise yaptığı açıklamada öğrenci velilerinin tercihlerinin dikkate alınması gerektiğini ifade ederek, "Velilerin tercihi doğrultusunda bu karma eğitim dayatmasından vazgeçilmeli" dedi.


“HAYDAR AKIN YALNIZ DEĞİLDİR"
Haydar Akın'a destek vermek için okul önünde toplanan öğrenci velileri adına açıklama yapan Raziye Kocabıyık da, veliler olarak çocukların kendi aralarında yaptıkları bazı konuşmalara şahit olduklarını ve bunun ardından okul müdürü ile görüşüp öğrencilerin oturma düzeninde değişiklik yapmasını istediklerini ifade ederek, "İstediklerimizi özgürce söyleyemeyeceksek; neden özgür bir ülkede yaşıyoruz? Niye ‘özgürüz’ diyoruz? Biz isteklerimizi müdürümüze ilettik, bu karar sebebiyle müdürümüzü görevden aldılar. Müdürümüzü geri istiyoruz. Haydar Akın yalnız değildir" dedi. Hem öğrenci velisi hem de aynı zamanda Okul Müdürü Haydar Akın'ın kızı Hülya Uğur da aile olarak halen olayın şokunu yaşadıklarını belirterek, "Babam 9 yıldır bu okulda görev yapıyordu. Böyle bir niyette olan bir insan asla değildi. Velilerin okulda çıkan bir kaç tatsız olayın ardından böyle istekte bulunmaları akabinde aldığı bir karar yüzünden çok çirkin ithamlara maruz kalması ve görevden alınmasını şiddetle kınıyoruz. Bütün veliler babamın yapmış olduğu hizmetleri ve işini nasıl titizlikle yürüttüğünü bilirler. Böyle haksız bir saldırıya uğramış olmasından dolayı veliler olarak son derece üzgünüz" dedi. Öğrenci velisi Neriman Altuntaş ise, "Haydar müdürümüzden çok memnunuz. Çok efendi, çok naif, çok nezaketli bir insan. Asla art niyet taşımayan bir eğitimci. O yüzden biz müdürümüzü geri istiyoruz. Görevine geri gelmesini istiyoruz. Eğitim sistemimizin bu tür eğitimcilerle ileri gideceğine inanıyoruz. Çocuklarımız onun babacan tavrından çok memnun. Bir an önce müdürümüzün görevine iade edilmesini bekliyoruz" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından veliler okul müdürü Haydar Akın'ın görevine iadesi için imza kampanyası başlattı. Polis nezaretinden yapılan basın açıklaması olaysız şekilde son buldu.


(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.