SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa’da Aklı-selim galip geldi: Aynur Doğan konseri iptal!

PKK sempatizanı ve terör örgütü lideri bebek katili Abdullah Öcalan sevdalısı Aynur Doğan isimli şarkıcının özel bir şirket tarafından Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlediği konser, Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi. Doğan’ın Bursa’da sahne alacak olması Bursalıların büyük tepkisine yol açmıştı. 

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2022 20:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2022 20:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’da Aklı-selim galip geldi: Aynur Doğan konseri iptal!

Geçtiğimiz haftalarda Kocaeli'nin Derince ilçesinde vereceği konser AK Partili belediye tarafından iptal edilince özellikle sol basın ve CHP’nin sahip çıktığı PKK sempatizanı Aynur Doğan’ın Bursa’da vereceği konser, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın müdahalesi ile iptal edildi. Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı tarafından işletilen Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’ndaki konser için BKSTV yazı gönderen Aktaş, konserin iptal edildiğini bildirdi.  Gergedan Yapım adındaki şirketin organize ettiği ve BKSTV tarafından yapılan kiralama iptal edilirken, firmanın halen bilet satıyor olması da oldukça ilginç karşılandı. 


İBB VE CHP SAHİP ÇIKTI
Aynur Doğan'ın Kocaeli'nin Derince ilçesinde yapılması planlanan konseri geçtiğimiz günlerde belediye tarafından iptal edilmişti. Konserin iptal edildiği, Derince Belediyesi sosyal medya hesabından, "İlçemiz sınırları içerisinde özel bir firmanın yapacak olduğu konser organizasyonunun yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edilmiş olup, etkinlik belediyemiz tarafından iptal edilmiştir" açıklamasıyla duyurulmuştu. Konserin iptalinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanki Kürtçe şarkılar yasaklanıyormuş algısı oluşturmaya yönelik açıklamalarla PKK sempatinazı şarkıcıya destek atmıştı. Yine Terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ın posteri önünde konser veren ve teröristlerle ilgili paylaşımları ile tepki çeken Aynur Doğan'ın,  28 Mayıs tarihinde saat 21.00'de Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda  sahne alacağı da öğrenildi. 


YİNE NURHAYAT YİNE PROVAKASYON
Derince Belediyesi tarafından PKK sempatizanı Aynur Doğan isimli şarkıcının konserinin iptal edilmesi üzerine CHP’nin provokatif eylemleri ile sık sık gündeme gelen Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bilinen provokatif eylemlerinden birini yaptı. TBMM Genel Kurulunda söz alan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, önce ingilizce bir şarkı söyledi ve bunu okumanın serbest olduğunu ardından Aynur Doğan’ın söylediği bir şarkıyı söyleyip bunun yasak olduğunu iddia etti. Oysa, konserin iptal edilme nedeni Kürtçe şarkı söylenmesi değil şarkıcının PKK sempatizanı olması ve PKK terör örgütünün paçavralarının altında verdiği konserin kamuoyunda rahatsızlık oluşturması. Her zaman olduğu gibi gerçekleri provokatif eylemlerle çarpıtmaya kalkışan Nurhayat Altaca Kayışoğlu bir kez daha zihniyetini ortaya serdi. 


VATANDAŞTAN BÜYÜK TEPKİ
Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’ndan kiralanan ve 31 Mayıs akşamı Aynur Doğan konserin düzenleneceğinin açıklanmasının ardından Bursalılar organizayona büyük tepki gösterdi.  Sosyal medya hesapları üzerinden PKK sempatizanı Aynur Doğan konserinin iptal edilmesini isteyen vatandaşlar Vali Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a çağrıda bulundu. Bu çağrılara duyarsız kalmayan Aktaş, böylesi hassas bir dönemde PKK elebaşını Abdullah Öcalan sevdalısı olan ve PKK paçavraları altında konser veren Aynur Doğan’nın konserinin iptal edilmesi için devreye girdi. Önce organizasyon şirketiyle temas kurulurken, sonuç alınamayınca resmi bir yazıyla BKSTV’na konserin Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildiği ve gereğinin yapılması yönünde yazı gönderildi. Böylece Bursa’da provakatif eylemlere de sahne olabilecek bir organizasyon, olaylara mahal vermeden engellenmiş oldu. 


(Alpaslan YILDIZ)

 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.