SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa’dan İtalya’ya ilk e-ATAK teslimatı!

Avrupa’da sürdürülebilir toplu taşımanın öncü şirketlerinden Karsan, hedef pazarlarından İtalya’daki gücünü artırmaya devam ediyor. İtalya ile imzalanan Consip çerçeve sözleşmesi kapsamında Karsan, Sicilya adasında bulunan Catania’dan aldığı 18 adetlik e-ATAK siparişinin 11 adedini teslim etti. 2023 başında Catania’da hizmete başlayan e-ATAK’ların geri kalanı ise bu yılın ortasına kadar teslim edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2023 23:18
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2023 01:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’dan İtalya’ya ilk e-ATAK teslimatı!

Karsan e-ATAK’ların Catania’nın da ilk elektrikli otobüsleri olduğunu söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “Karsan, İtalya’daki varlığını günden güne güçlendiriyor. 2023 yılında İtalya’nın en güneyinden en kuzeyine kadar dört bir yanında elektrikli Karsan otobüsleri hizmet verecek. Karsan olarak İtalya’daki elektrikli toplu taşıma dönüşümünün en önemli oyuncularından biriyiz” dedi.


TESLİMATLAR SÜRATLE SÜRÜYOR
Yüksek teknolojili mobilite çözümleriyle ünü Avrupa sınırlarını aşan Karsan, yurtdışındaki varlığını güçlendirmeye devam ediyor. Avrupa’yı adeta elektrikli mobilite kavramıyla tanıştıran Karsan, hedef pazarlarından İtalya’daki teslimatlarınıson sürat devam ettiriyor. Bu kapsamda Karsan, İtalya ile imzalanan Consip çerçeve sözleşmesi kapsamında, Sicilya adasında bulunan Catania’dan aldığı 18 adetlik e-ATAK sipaşinin 11 adedini teslim etti. 2023 başında Karsan’ın teslim ettiği 11 adet e-ATAK, bölgede hizmete girdi. Kalan 7 adetlik e-ATAK’larıise bu yılın ortasına kadar teslim edilecek.


CATANİA’NIN İLK ELEKTRİKLİ OTOBÜSLERİ KARSAN’DAN!
Söz konusu 11 adet e-aracın, Karsan’ın İtalya’ya teslim ettiği ilk e-ATAK’lar olduğuna dikkat çeken Karsan CEO’su Okan Baş, “Bu otobüsler Catania’nın da ilk elektrikli otobüsleri oldu” dedi. Karsan’ın İtalya’daki varlığını günden güne güçlendirdiğini söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, 2023 yılında İtalya’nın en güneyinden en kuzeyine kadar dört bir yanında elektrikli Karsan otobüslerinin hizmet vereceğini vurguladı. Karsan’ın Avrupa’dakielektrikli toplu taşıma dönüşümündeki öncü rolüne dikkat çeken Okan Baş, “İtalya’da da toplu ulaşım dönüşümünde Karsan olarak en önemli oyunculardan biriyiz” diye konuştu.


ELEKTRİKLİ MİDİBÜSTE HEDEF LİDERLİK!
İtalya’nın Karsan için en önemli hedef pazarlardan birisi olduğunu vurgulayan Okan Baş, “Bu kapsamda İtalya merkezli Karsan Europe S.R. şirketimizle 2023 itibarıyla varlığımızı daha da güçlendirecek adımlar atıyoruz. Karsan e-ATAK ile Avrupa’da elektrikli midibüs segmentinin lideriyiz. Teslim edeceğimiz yeni siparişlerle birlikte e-ATAK modelimizin, 2023 yılında da İtalya’da elektrikli midibüs segmentinin lideri olacağını öngörüyoruz. Öte yandan Avrupa’da 6 metreden 18 metreye kadar uzanan elektrikli ürün gamımız ile toplu ulaşımın her boyutta ihtiyacına cevap verebilen ilk ve tek Avrupa markasıyız” dedi.


(BÜLTEN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.