SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP kuşatma altında

Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olmasının ardından büyük bir değişim ve dönüşüm yaşayarak mezhepçilerin hakimiyet kurduğu CHP’de, bölücülerin de özellikle belediyelerde kadrolaşmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2023 21:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2023 21:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP kuşatma altında

Sosyal medya fenomeni Jahrein’in bir süredir CHP’li belediyelerle ilgili yaptığı paylaşımlar, Türkiye’yi Allah korudu, yerel yönetimlerde de vatandaşın çok dikkat etmesi gerektiği gerçeğini gözler önüne serdi.

Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Kemalist ve ulusalcı kimlikten hızla uzaklaşarak mezhepçi ve bölgeci bir parti haline gelen CHP’nin içinde kazan kaynayadursun, özellikle Alevilik ve Tuncelilik üzerinden kuşatılan partide, vahim tablo her geçen gün biraz daha gün yüzüne çıkıyor. Son günlerde sosyal medya fenomeni Jahrein’in topik trend olan paylaşımlarında mezhepçilerin akıl almaz kadrolaşması bir kez daha gündeme geldi. Bölücü ve mezhepçilerin adeta yuvalandığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde, işe girmek için Alevi ve Tunceli ile çevresi doğumlu olmanın adeta şart haline geldiğini yazan Jahrein, gelen ihbarları da twetter hesabından paylaştı.


MEZHEPÇİ VE HDP’Lİ KADROLAR
Daha önce de İzmir Belediyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verenlerin fişlenerek çıkarılacağı iddiaları gündeme gelmişti. Jahrein’e gelen ihbarlarda konunun sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sınırlı olmadığı Kartal Kadıköy Belediyeleri başta olmak üzere CHP’li belediyelerin bir çoğunda mezhepçi ve HDP’li kadrolaşmanın hızla arttığı ileri sürülüyor.


PARTİ YÖNETİMİ VE MİLLETVEKİLLERİ
CHP’de mezhepçi ve HDP’li kadrolaşma parti yönetimi ve milletvekillerinin oluşmasında da etkili oluyor. Parti üst yönetiminin büyük bir kısmı mezhepçilerden oluşurken, taşra örgütlerinde de mezhepçilerin son yıllarda partiye üye yapılarak degele ağırlığının oluşturulduğu ifade ediliyor. Sosyal medya fenomeni Jahrein’in gündeme taşıdığı mezhep ve bölgecilik siyaseti yapanlardan birisi de Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu. Sık sık Tuncelili ve Alevi olduğunu vurgulayan Kayışoğlu ile ilgili ciddi iddialar da ortaya atan Jahrein, Kayışıloğlu’nun eşinin milletvekillerinin kendi akrabalarını danışman almalarının yasal olması nedeniyle başka bir vekile danışman yapıldığını, kendisinin de o vekilin önerdiği isimleri danışman aldığını ileri sürdü. Bu iddia uzun zamandır Bursa kamuoyunda ve özellikle CHP örgütlerinde de tartışılıyor.


ÖRGÜTLERDE DE MEZHEPÇİLER AĞIRLIKLI
Bursa örgütünde de üyelerin önemli bir kısmının mezhepçi olduğu delege ağırlığının da mezhep siyaseti yapanların elinde olduğu ifade ediliyor. İl ve ilçe başkanları, yöneticileri arasında çok sayıda mezhep siyaseti yapan isim yer alıyor. Yine Bursa milletvekili Orhan Sarıbal’ın mezhepçi siyaseti benimsediği ve HDP yakınlığı biliniyor. CHP’de bir başka sancılı durum ise HDP ile örgütlerin de üst yönetiminde iç içe olması. Bu partinin dışlanan Kemalist ulusalcı kesimini rahatsız etse de, partide yönetime hakim olan 10 Aralıkçılar denilen grubun etkisini kırmaktan çok uzaklar.


CHP’DE SALTANAT SÜRENLER
Adı halk partisi olmasına ve sol ve demokrasi sloganları atmalarına rağmen CHP’de adeta monarşik yapılanma da gözlerden kaçmıyor. Partide 7 dönemdir milletvekili olanların yanı sıra 4-7 dönem arasında vekillik yapan bir çok isim var. Adeta kadrolu milletvekili olarak görev yapan isimler, partinin yönetimlerinde de etkili oluyor. Bunlardan ikisi de Bursa milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal. Her iki isim de 4 dönemdir milletvekili olarak görev yapıyor.


ALLAH TÜRKİYE’Yİ KORUDU YEREL SEÇİMLERE DİKKAT
CHP’de kümelenen mezhepçi ve bölgecilerin özellikle yerel yönetimleri adeta HDP’nin arka bahçesi haline getirdiği gerçeği, belediyelerde Tunceli ve çevresi doğumluların kadrolaştırıldığı yönündeki ciddi iddia ve tespitler, bir kez daha genel seçimlerde Millet İttifakı’nın kazanamaması ile Türkiye’nin ciddi bir tehlikeyi bertaraf ettiğini gösteriyor. Ancak CHP’nin elinde çok sayıda belediye, bu yapıların yerelde etkili olmalarına imkan tanıyor. CHP’de kamufle olan HDP ve bölücü örgüt sempatizanlarının yerel seçimler sürecinde vatandaşın dikkatli davranmaması durumunda hem yaşadıkları bölgeye hem de ülkeye önemli sıkıntılar çıkarabileceği ifade ediliyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.