SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Mudanya’dan fıkra gibi açıklama!

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılında sahillerde yetkilendirilen Mudanya Belediyesi, bu hizmetleri yapmamak için yargıya koşmuştu. Dün adeta fıkra gibi bir açıklama yapan CHP Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın, “Büyükşehir Belediyesi Mudanya sahilini geri almamak kaydıyla Mudanya Belediyesi’ne devretsin” açıklaması yaptı. 

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2022 20:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2022 20:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP Mudanya’dan fıkra gibi açıklama!

Kısa bir süre önce çöp toplayamadığı için ilçenin sinek istilasına uğramasına neden olan CHP Mudanya Belediyesi yine bir algı operasyonu ile gündeme geldi. Ancak bu kez fıkra kıvamında bir açıklama ile CHP Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın başrolde. Basın toplantısı düzenleyen ve sahil projesindeki ufak tefek tamirat ve tadilatları diline dolayan CHP İlçe Başkanı Ömer Aydın, kısa bir süre önce sahillerin Mudanya Belediyesi’ne devredilmesi üzerine CHP’li Hayri Türkyılmaz’ın mahkemeye giderek sahilleri geri verdiğini ise gözden kaçırdı. 


TAMİRAT VE TADİLATTAN RAHATSIZ
“Bursa’nın denizle buluşma noktalarından biri olan Mudanya sahilleri, bu yıl da Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin inşaat alanı oldu” diyerek sahildeki onarım çalışmalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirirken, son dönemde gündeme gelemeyen Mudanya Belediyesi’ni yine icraatları üzerinden değil Büyükşehir’i hedef alarak gündeme taşımanın derdine düştü. Öyle ki 14 milyon lira harcamayla bugünkü haline getirilen sahil şeridinde dönem dönem yapılan onarım ve tadilatları diline dolayan Aydın, projenin her yıl çöktüğünü ileri sürdü. 


KENDİ YAPTIKLARI BİR AYDA ÇÖKTÜ
CHP’nin yönetimindeki Mudanya Belediyesi’nin yüzyılın projesi olarak 7 yılda ilk etabını bitirebildiği Yıldıztepe Projesi’nin daha birinci ayında çöktüğünü unutan CHP İlçe Başkanı Ömer Aydın, sahil projesinin ilgili meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, Mudanya Belediyesi ve özellikle Mudanya halkı ile tartışılmadan yapıldığını ileri sürdü. Oysa 8 yıllık süreçte elle tutulur bir icraatı olmayan Mudanya Belediyesi, daha sokaklarda obruk haline gelen çukurları dahi tamir edemiyor. Her yıl yapılması gereken tamirat, bakım ve peyzaj çalışmalarını sanki kusur gibi göstermeye kalkan CHP İlçe Başkanı Ömer Aydın, “Mudanya halkı böylesine plansız, kötü ve günübirlik çözüm hizmetini asla hak etmiyor. Bizler istiyoruz ki; BBŞ Belediyesi Mudanya sahiline bilimsel  kalıcı bir çözüm bulsun. Bulamıyorsa geri almamak kaydıyla Mudanya Belediyesine devretsin. Yanlış uygulamalarından vazgeçsin, bu milletin vergilerinden oluşan kamu bütçesine daha fazla zarar vermesin” dedi.


SAHİLLERİ GERİ VERMEK İÇİN YARGIYA GİTTİ
CHP’li Mudanya Belediyesi, ilçeye hizmet etmek yerine algı ve polemik yöntemiyle hizmetsizliğini kapatmaya çalışırken, kendisine verilen tesisleri de işletemediği için vatandaşları mağdur ediyor. Büyükşehir’den yargı kararı ile faaliyet halindeyken aldığı Güzelyalı Yüzme Havuzu’nu 3 yıl kapalı tutan CHP Mudanya Belediyesi, kamuoyu ve siyasetin bakısıyla ancak bir ay önce havuzu yeniden o da sadece yaz ayları için açabildi. Yine Büyükşehir Belediyesi 2020’de ilçe belediyelerinin talebi üzerine sahilleri ilçelere devretti. Ancak sahilleri temizlemek ve hizmet vermekten kaçan CHP’li Hayri Türkyılmaz yönetimi, meclis kararını yargıya taşıdı.  Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı meclis kararıyla sahillerdeki zabıta, temizlik, cankurtaran ve çevre düzenleme hizmeti yetkisini Mudanya Belediyesi’ne devretme kararının ardından önce sahilleri gezerek hizmet yapacağını açıklayan Türkyılmaz, daha sonra kararı yargıya taşıyarak iptal ettirdi. Hizmet vermediği gibi gelen hizmeti de engelleyen Türkyılmaz yönetimi, yine topu taca attı. Oysa aynı dönemde yetki alan CHP Gemlik Belediyesi iki yıl süresince sahilleri vatandaşların en verimli şekilde kullanması için hizmet verdi. 


TEPKİ MEHMET ER’DEN GELDİ
Algı siyaseti ile Mudanya’yı bırakın hizmetle buluşturmayı geriye götüren CHP’ye tepki Memleket Partisi Mudanya Belediye Meclis Üyesi Mehmet Er’den geldi. “Algı operasyonlarını boş verin, önce geçmişinize sahip çıkın” diyen Er, “Sahillere bakmaya madem bu kadar meraklıydınız; Büyükşehir Belediyesi, Eşkel sahilini Mudanya Belediyesi’nin yetkisine verdiğinde neden mahkeme kapılarına koşup yana yakıla iade ettiniz? Çocuk parklarının otlarını biçemeyen, sahil bulvarına nasıl bakacak? Yoksa satın aldığınız yüzlerce ucube lahit saksılarınızı koyacak yer mi arıyorsunuz?  Yıllardır sahil bulvarına İsmet İnönü isminin geri verilmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne neden başvuruda bulunmadınız? Neden kamuoyu oluşturmadınız? Yüreğiniz yetiyorsa, samimiyseniz İsmet İnönü isminin yeniden sahil bulvarına verilmesi için Mudanyalılardan imza toplayıp birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunalım. Hariçten gazel okumayın. Geçmişinize sahip çıkın! Algı oyunlarınızı değil; icraat görelim, iş görelim, samimiyet görelim!” dedi.  

(Kadir Umut PEHLİVAN)

 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.