SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP’li Hayri Türkyılmaz’dan  Zihni Sinir’i kıskandıran proje

Mudanya Belediye Başkanı CHP’li Hayri Türkyılmaz’ın asrın projesi diye tanıttığı Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi,  ilçede tepkilere yol açtı. Şimdiye kadar 40 milyon lira harcandığı iddia edilen yatırımda ortada sadece birkaç barakadan hallice binanın olması hayal kırıklığı oluştururken, projeye mini sanayi sitesi benzetmesi yapılıyor.  

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2022 20:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2022 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP’li Hayri Türkyılmaz’dan  Zihni Sinir’i kıskandıran proje

Mudanya’nın en kıymetli yeri olarak gösterilen ve daha önce otel başta olmak üzere dev projelerin yapılması gündemde olan Yıldıztepe’de CHP’li Mudanya Belediyesi’nin yaptığı sosyal yaşam merkezi gerek maliyeti gerekse görüntüsü ile hayal kırıklığı oluşturdu. Temeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir törenle atılan ancak yapımı yılan hikâyesine dönen sosyal yaşam merkezi ile ilgili tepkiler artarak devam ediyor. Birinci etap olarak ortaya çıkan ve yaklaşım 40 milyon liraya mal olduğu ileri sürülen yatırım, yüzyılın projesi diye başlatılmasına rağmen mini bir sanayi sitesi görüntüsü veriyor. 


O BAYRAK YENİDEN DALGALANMALI
Mudanya Belediye Meclisi MHP Grup Sözcüsü Bülent Erden, belirtilen alanda kaldırılan bayrağın geri getirilmesini isterken, Mudanya Belediyesi’nin bu yeri 10 yıllığına kiraya çıkartmak istemesine de tepki gösterdi. Erden, sosyal medya hesabı üzerinden üst üste yaptığı açıklamalarla Yıldıztepe Projesi ve belediyenin yaklaşımını topa tuttu. Yıldıztepe’de daha önce törenle dikilen Türk bayrağının Türkyılmaz yönetimi tarafından kaldırıldığını ancak 4 yıldır aynı bölgede başka bir yere nakledilmediğini dile getiren Erden, “Sayın Mudanya Belediye Başkanı Yıldıztepe’de, şanlı Türk Bayrağımız en güzel şekilde tekrar dalgalanmalı. 2015 yılında Mudanya Yıldıztepe’ye resmi törenle dikilen Mudanya’nın en güzel yerindeki Türk Bayrağı anıtını, habersiz ve törensiz indiren, anıtı ortadan kaldıran, geçen 4 seneye rağmen yerine iade etmeyen Sayın Türkyılmaz. Hafızanızı bir yoklayın.  2015 yılı 9 Kasım günü Mudanya Yıldıztepe’ye Mudanya Kaymakamı,  Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Mudanyalı hemşehrilerimizin ve şahsınızın katılımıyla Mudanya’nın en görkemli Türk Bayrağı anıtı dikilmişti. Bu projeye, ‘Mudanya Semaları Bayraklarla Taçlansın’ sloganıyla Mudanya’da birçok kıymetli çalışmaya imza atan Mudanya Eğitim ve Kültürü Destekleme Derneği (MEKÜDER) öncülük etmişti. Tören konuşmasında sanki ilham olmuşçasına; Mudanya Kaymakamı size hitap ederek bir şey yapmak çok kolaydır ama onu korumak daha zordur demişti. Sizde emanete sahip çıkacağınıza, bu bayrağın dalgalanacağına, bunu koruyacağınıza dair söz vermiştiniz. Gelin görün ki, sözünüzü tutamadınız, emanete sahip çıkamadınız. İki yıl içerisinde, bayrak indirildi ve bu kıymetli eser, Türk bayrağı anıtını habersiz ve törensiz, ortadan kaldırdınız” dedi.


“YILDIZTEPE SOSYAL YAŞAM MERKEZİ” KİRALIK
MHP’li Bülent Erden, henüz birinci etabında 3-4 baraka görüntüsünde binanın tamamlandığı Yıldıztepe’de belediyenin 10 yıl süreyle kiralama ihalesine çıkmasına da sert tepki gösterdi. Bülent Erden, “Sayın Mudanya Belediye Başkanı ne bu telaş? Yangından mal mı kaçırıyorsun?” diyerek tepki gösterdiği ihale girişimi ilçede de tepkilere yol açıyor. Belediye başkanının 2 yıllık süresi olmasına rağmen 10 yıllık ihaleye çıkmasına tepki gösteren Mudanyalılar, ihalenin kendi dönemini başlaması gerektiğini vurguluyor. Projenin akıllara ziyan mimarisi ortada olduğunu dile getiren Bülent Erden, “ O güzelim atmosfer bu kadar perişan edilebilir. Maalesef oldu bitti” dedi. Erden, Türkyılmaz’a komuoyunun merak ettiği şu soruları yöneltti; “1. Etap tamamlandı diyorsunuz, kaç etap var neleri kapsıyor? 1. Etap maliyeti harcamaların yapıldığı tarihlerdeki kur ile takriben 3.000.000 USD yani bugün 40 milyon TL (kapalı pazar önceliği dururken) Diğer etap veya etaplarda ne kadar harcama yapacaksınız? Bu binaların faaliyet kapsamları konusunda belediye mi kiracımı insiyatif kullanacak. Kiracıya, kiramı ödeme ne iş yaparsan yapımı denilecek? Kira müddeti neden 10 yıl?


BELEDİYE NEDEN İŞLETMİYOR?
Bülent Erden, kiralama süresinin 10 yıl olmasının sadece Türkyılmaz değil sonraki iki dönemi de kapsadığına dikkati çekerek, “Bu süre sizin kalan iki yılınız ve sonrasında iki Belediye yönetimi dönemini kapsıyor. Bu tür kamu mülkü kiralamalarında kiracı kirasını ödesin yeterli demek kesinlikle doğru bir anlayış değil. Kiralamanın yapım amacına uygun kullanılması ve bunun denetlenebilmesi, gerekirse yaptırım uygulanabilmesi için kira sürelerinin daha kısa olması önem arz eder. Bu alanda Belediyenin kuracağı bir şirket in işleteceği Mudanya turizmine katkı sağlayacak, denetlenebilir ve yönlendirilebilir günlük ticari kar dan ziyade birçok anlamda Şehrimize katkı sağlayabilecek bir oluşumu neden düşünmüyorsunuz? Bu yöntem "YILDIZTEPE SOSYAL YAŞAM MERKEZİ" söyleminize uygun değil mi?” ifadelerini kullandı.  


“KİRACISIDA HAZIR, PROSEDÜR İŞLETİYORSANIZ…”
Erden sözlerini şöyle tamamladı; “Sayın Başkan, söylemde sosyal belediyecisiniz eylemde kurnaz esnaf. (Kurnaz günü kurtarır, akıllı geleceği) Söz konusu tesisin kullanım şekli konusunda bir kez daha düşünün. Uygulamaya koymayı planladığınız yöntem sonucu Yıldıztepe’den şu kadar kira geliri sağladım şovu yaparsınız. Yıldıztepe de çay 15 TL tost 50 TL olur. Söylenecek daha çok şey var şimdilik ana hatları ile uyarı ve önerilerde bulunuyorum. her şey planlanmış, kiracısı da hazır, prosedür işletiyorsanız, bu söylemimizle tarihe not düşmüş oluruz.


(Kadir Umut PEHLİVAN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.