SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP’li Mustafa Bozbey’in ağabeyi ile Faruk Çelik’in yeğeninin yönetiminde olduğu EMİR-KOOP’a usulsüzlükten ötürü kayyum atandı: Şaşırdık mı? Asla!

Bursa’da rantın merkezi durumundaki Nilüfer’de rant kavgaları bitmiyor. CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in ağabeyi ile eski Bakan Faruk Çelik’in yeğeninin de yönetiminde olduğu EMİR-KOOP’a 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nce kayyum atandı. Kooparatife ait okul alanı görünen arazinin özel bir şirkete satışı ve sonrasında buradaki imar değişikliği gayreti üzerine açılan davada mahkeme kayyum kararı aldı. 

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2022 20:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2022 20:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP’li Mustafa Bozbey’in ağabeyi ile Faruk Çelik’in yeğeninin yönetiminde olduğu EMİR-KOOP’a usulsüzlükten ötürü kayyum atandı: Şaşırdık mı? Asla!

Nilüfer’de gün geçmiyor ki bir rant iddiası ortaya atılmasın. Yine Nilüfer’de ve yıllardır zaten rant savaşlarının merkezindeki EMİR-KOOP yönetimine usulsüz arazi satışı ve imar uygulaması çabası nedeniyle açılan davada kayyum atanması kararı çıktı. Son genel kurulda Mustafa Bozbey-Faruk Çelik ittifakının desteği ile seçimi kazanan yönetimde Mustafa Bozbey’in ağabeyi Hüseyin Bozbey ile eski bakan Faruk Çelik’in yeğeni Şener Güngör de yer alıyor. 


USULSÜZ ARSA SATIŞI İDDİASI
Son üç yılda üçüncü kez kayyum atanan EMİR-KOOP’ta bu kez kayyum nedeni bir arsanın satışı üzerine açılan dava. İddiaya göre EMİR-KOOP’a ait Nilüfer Yüzüncüyıl Mahallesi’ndeki eğitim alanında kalan ve varlıklarındaki 6 bin 401 metrekare alana sahip arsa özel bir inşaat şirketine satıldı. Bununla da kalınmadı siyaset ittifaklar araya girerek burada plan tadilatıyla alanın konut alanına dönüştürülmesi için girişimler yapılınca Sultan Konakları Konut Yapı Kooperatifi, kooparatif yönetimine kayyum atanması için dava açtı. 


MAHKEME KAYYUM KARARI ALDI
Bursa 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne açılan davada,  Erdinç Doğan, Haluk Çaruh, Hüseyin Bozbey, Musa Kırbaş, Sabri Akgün, Şener Güngör ve Tekin Kanburoğlu’ndan oluşan EMİR-KOOP yönetiminin yetkilerine kısıtlama getirdi, SMMM Tuncay Şimşek de kayyum olarak görevlendirildi. Kayyum uygulaması süresince yönetimin her adımı kayyum Tuncay Şimşek’in izin ve denetimine tabi olacak. Dava konusu 2316 ada 1 parselde kayıtlı 6.401 okul alanı nitelikli arsa için de tüm işlemler durduruldu. Arsaya temlik konulmaması ya da 3. Şahıslara devredilmemesi için gereken işlemler de yapıldı. 


EKREM PAMUK VE SATIŞ HİKAYESİ
EMİR-KOOP’u bir kez daha kayyumla yüz yüze bırakan konu oldukça karmaşık. Yönetim, 1996 yılında edinilen arsayı okul alanında kalması nedeniyle satışa çıkarıyor. Enteresan işler de burada başlıyor. Bağlı 47 kooperatife yazı gönderilerek arsanın satışa çıktığı bildiriliyor. Ancak bunlar yapı kooperatifi oldukları için eğitim alanındaki arsa ile ilgilenmiyorlar doğal olarak. Ancak son anda Ekrem Pamuk tek başına ihaleye girerek araziyi alıyor. Ancak belirlenen sürede ücretini yatırmıyor ve satış iptal oluyor. 


YUSUFELİLİ MÜTEAHHİT ALIYOR
Ancak kısa bir süre sonra birlik dışından birlik üyesi olmayan Artvin Yusufelili bir müteahhite ait inşaat şirketi arsayı 25 milyon liraya alıyor. Ancak iddiaya göre birlik yönetimi, bu arsayı satmak için genel kuruldan yetki almamış ve yetkisiz bir şekilde arsanın satışını yapmış. 14 Mart 2021 tarihindeki genel kurulda yönetime arsa alma ve kooperatiflere dağıtma yetkisi veriliyor sadece. Dışarıdan 3. şahıslara satış yetkisi verilmiyor. Üstelik arazi birliğin mevcut malvarlığının büyük bir kısmını kapsıyor ve bu büyüklükteki bir malvarlığının salt yönetim kurulu kararı ile satılmasının da mümkün olmadığı ifade ediliyor. Bir başka iddia ise arazinin değerinin çok altında satılmış olması. 


TARTIŞMALI İSİMLER VE TARTIŞMALI İŞLER
Mustafa Bozbey ve Faruk Çelik arasındaki dostluk ve ilişkiyi Bursa kamuoyu yakından biliyor ki zaten EMİR-KOOP yönetiminde de yakın akrabaları birlikte yer aldı. Kayyuma uzanan süreçte kooperatif yönetiminin genel kurulda alınan kararı eksik yazılmasından faydalanarak bu yönde bir adım attığı iddiası da oldukça vahim. Söz konusu arsanın satışıyla ilgili yargıya giden birlik üyesi Sultan Konakları Konut Yapı Kooperatifi’nin araziyi almak için iki kere başvuruda bulunduğu, sonrasında verilen sürede ödemenin yapılmasının istendiği ancak kooperatifin yaptığı araştırmada arsanın genel kurul kararı olmadan satışının yapılamayacağının ortaya çıkması nedeniyle ödeme yapılmadığı vurgulandı. Hal böyleyken EMİR-KOOP yönetiminin ısrarla arsayı satması akıllarda soru işarete bıraktı. 


VİLLA YAPAN MÜTEAHHİT
Satışın ilginç olan bir başka yanı ise arsayı satın alan Yusufelili müteahhite ait inşaat şirketinin villa yap sat işi yapması. Yani okul arazisi çok da ilgi alanları değil. Ancak iddiaya göre yönetimdeki isimlerin siyasi bağlantıları ile plan tadilatı yapılarak arsanın eğitim alanından konut alanına çevrilmesi için girişimde bulunuluyor. Adı geçen siyasi isimlerin daha önce de benzer iddialarla anılması, bu iddiaların da gerçeklik payının olabileceğini akıllara getiriyor. Mustafa Bozbey’in ve ekibinin vakıf kooperatif ilgi^si yeni değil. Daha önce de NİLVAK skandalı ile gündeme gelmiştiler. Tabi Çelik-Bozbey ilişkisi de Bursa kamuoyu tarafından yakından bilinen bir konu. Kimin elinin kimin cebinde olduğunun en net göstergelerinden birisi ise Faruk Çelik’in yeğeni Şener Güngör’ün resmi olarak yönetimde olmasına rağmen EMİR-KOOP’un internet sitesindeki yönetim kurulu listesinden çıkarılmış olması. Yani oraya bakan Şener Bey’i görmüyor. Sebep?


Alpaslan YILDIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.