SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP’li Türkyılmaz belediyeciliği dökülüyor!

Göreve gelmesinin üzerinden 8 yıl geçen CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kendisi hizmet yapmadığı gibi yapılacak hizmetlerin önünde de adeta takoz oluyor. Vatandaşların hizmet almasını engellemek için akla gelmedik adımlar atan Türkyılmaz’ın nasıl hizmeti engellediğinin son iki örneği ise Hükümet Konağı ve 112 istasyonu konusunda çıkardığı zorluk olarak gösteriliyor. 

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2022 20:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2022 03:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP’li Türkyılmaz belediyeciliği dökülüyor!

Mudanya’da CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın ideolojik saplantılar ve kişisel egoları nedeniyle 8 yıldır vatandaş hizmet alamazken, her geçen gün CHP belediyeciliğinin kozmetikleri de dökülmeye devam ediyor. Hakaret ve hamasetle sözde belediye yönetimini sürdüren Hayri Türkyılmaz, 8 yıldır doğru düzgün bir hizmet getirmezken, devletin ve Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı hizmetleri de engellemek için elinden geleni yapıyor. 


HÜKÜMET KONAĞINA AKIL ALMAZ GEREKÇE
Mudanya Hükümet Konağı’nın deprem riski nedeniyle yıkılmasının ardından bünyesindeki önemli müdürlükler ilçenin dört yanındaki binalara dağıtılmıştı. Geçici olarak başka binalara alınan bu müdürlüklerin tekrar bir araya getirilip ilçeye yakışır bir Hükümet Konağı yapmak için uzun zamandır çalışma yürütülüyor. Geçtiğimiz dönemde mimari özellikleri de olan bir hükümet konağı projesi yapılmıştı. Hali hazırda BURBAK tarafından otopark olarak işletilen alana yapılacak Hükümet Konağı için Mudanya Kaymakamlığı, Mudanya Belediyesi’ne ruhsat başvurularını yaptı.  Vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak olan bu binanın yapımını engellemek isteyen Türkyılmaz yönetimi, kamu binalarını kat yüksekliği kuralından muaf olduğunu bilmesine rağmen, hem de o maddeyi gerekçe göstererek, gerekli işlemleri yapmadığı öğrenildi. Kendi gerekçesi içinde kendini yalanlayan Mudanya Belediyesi’nin niyetini de bu şekilde ortaya koyuyor. 


ÇEVRE ŞEHİRCİLİK DEVREDE
CHP’li Mudanya Belediyesi’nin yaptırmamak için mücadele verdiği hükümet konağı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın devreye girmesi beklenirken, millete hizmet edecek bir binayı yaptırmamak için elinden geleni yapan Mudanya Belediyesi ile ilgili idare bir soruşturma yapılıp yapılmayacağı da merak ediliyor. 


AMBULANS İÇİN YER VERMİYOR
İkinci örnek ise daha da vahim. Türkiye’nin neresinde olursa olsun yerel yönetimler ambulans ve itfaiye gibi hayati hizmetler için adeta bakanlıkların kapısında yatarken, Mudanya ayağına gelen hizmeti elinin tersiyle itiyor. Mudanya’da Halitpaşa ve eski hastanenin olduğu yerde iki 112 hareket noktası hizmet veriyor. Sağlık Bakanlığı, ilçeden gelen talepleri de göz önünde bulundurarak, 3’ncü hareket merkezi için ödenek çıkarıp, personel ve ambulans ihtiyacını da hazırladı. Mudanya Belediyesi’ne yapılan başvuru ile 80 metrekarelik bir alan tahsisi talep edildi. Mudanya Belediyesi’nden gelen cevap ise adeta şoke etti. Güzelyalı’da planların iptal olduğu ve hareket merkezine uygun yer olmadığı gerekçesiyle talebi reddeden Mudanya Belediyesi, ideolojik saplantıların insan yaşamını bile yok saydığını bir kez daha ispat etti. 


BUDO İÇİN DE DEFANS YAPMIŞTI
Göreve geldikten sonra Halk Eğitimi Merkezi ve Öğretmenevi’ni kamu hizmeti yapmalarına rağmen tahliye eden ve öğretmenevini restorana çeviren Mudanya Belediyesi, BUDO’nun hizmetlerini engellemek içinde iskeleyi defaten mahkemeye götürmüştü. Mudanya Yüzme Havuzu’nu Büyükşehir Belediyesi’nden mahkeme kararı ile devralan CHP’li Mudanya Belediyesi, 3 yıl çürümeye bıraktığı havuzdan Mudanyalıların yararlanmasını engellerken, MHP’li Belediye Meclis üyesi Bülent Erden’in sıkı takibi ve oluşturduğu kamuoyu baskısı ile makyaj yaptığı havuzu sanki kendi yapmış gibi törenle hizmete açtı dün. CHP’li Mudanya Belediyesi, hali hazırda dolgu alanı bölgesindeki kapalı Pazar yeri de boş tutularak vatandaşların karda çamurda yağmurda ve güneş altında alışverişini eziyetle yapmasına sebep olmaya devam ediyor. 


(Kadir Pehlivan)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.