SON DAKİKA
Hava Durumu

Çöp evde bulunan çocuk davası başladı

Bursa’da öz yeğenini 1 yıl boyunca çöp evde kilitli tuttuğu iddiasıyla 27 yılla yargılanan teyze ilk kez hakim karşısına çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2023 23:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2023 01:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çöp evde bulunan çocuk davası başladı

Bursa 10. Ağır Ceza Mahkemesinde gizlilik kararı nedeniyle basına kapalı gerçekleşen davanın ilk duruşmasına, hakkında "kişiyi hürriyetten yoksun kılma", "ihmali davranışla kasten adam öldürmeye teşebbüs" ve "çocuğa karşı eziyet suçlarından" 30 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılan tutuklu sanık Kamuran Pınar A. ile avukatı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili ve çöp evde bulunan çocuğun annesi Yasemin A'nın avukatı katıldı. Sanık Kamuran Pınar A'nın, hakkındaki suçlamaları reddettiği öğrenildi. Duruşmada, sanığın daha önce vekilliğini yapan avukat ile yaşadığı binanın yakınında çalışan bazı kişiler tanık olarak dinlendi. Avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, delillerin toplanması, yeni tanık ifadelerinin alınması ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


İCRA  EKİPLERİ FARK ETTİ
Geçtiğimiz yıl Nilüfer’e bağlı Görükle Sakarya Mahallesinde meydana gelen olayda, Kamuran Pınar Acar'ın oturduğu apartman dairesini kira borcunu ödemediği gerekçesiyle tahliye eden icra ekipleri çöp evle karşılaşınca belediye ekiplerine haber verdi. Bir gün sonra eve telizliğe gelen belediye temizlik ekipleri evde kilitli tutulan bir odada çöplerin içerisinde bir erkek çocuğu ile karşılaştı. Bitkin saçları ve tırnakları uzamış halde bulunan Cem Muhammed A. isimli erkek çocuğu 112 ambulansıyla Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.


KADIN CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Olayın ardından soruşturma başlatan Bursa polisi çocuğun annesinin Kamuran Pınar Acar'ın Antalya'daki kız kardeşi Yasemin A. olduğunu tespit etti. Kamuran Pınar Acar'ın uzun zamandır kardeşiyle görüşmediği ve yeğenine de kendi baktığı, onu evde kilitli odada tuttuğu belirlendi. Yeğenini 1 yıldır alıkoyduğu iddiasıyla gözaltına alınan teyze Kamuran Pınar Acar, 'Çocuğun kaçırılması ve alıkonulması' suçundan tutuklanarak Bursa Yenişehir Kadın Kapalı Cezaevi'ne konuldu.  Cem Muhammet A., Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından Antalya'ya, annesinin yanına gönderildi. Burada, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından korumaya alınıp, Akdeniz Üniversitesi'ne kaldırılan Cem Muhammet, tedavisinin ardından Sevgi Evi'ne yerleştirildi.


SORUŞTURMA 5 AYDA TAMAMLANDI
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma 5 ayda tamamlandı. Görevlendirilen 2 cumhuriyet savcısının hazırladığı 7 sayfalık iddianamede, suçlamaları kabul etmeyen Kamuran Pınar Acar hakkında, 'İhmali davranışla öldürmeye teşebbüs', 'Çocuğa eziyet' ve 'Çocuğu kaçırma' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından 27 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, ifadesine yer verilen Kamuran Pınar Acar, müşteki Yasemin Acar'ın ablası olduğunu, yeğeninin de 8-9 aylık olduğu andan itibaren kendisinin yanında kaldığını ve yeğenine kendisinin baktığını söyledi, iddia edildiği gibi zorla alıkoyma durumunun söz konusu olmadığını öne sürdü. İddianamede, Cem Muhammet'in Antalya'da alınan ifadesine de yer verildi.


TEYZESİNİ ANNE OLARAK BİLDİ
Cem Muhammet teyzesini, annesi olarak bildiğini söyledi. Teyzesi ve kuzeniyle birlikte yaşadığı evde son zamanlarda paralarının kalmadığını, bu nedenle teyzesi ve kuzeninin kendisinden gizli bir şeyler yediğini belirten Cem Muhammet, evde gününü yatarak geçirdiğini, teyzesi ve kuzeninin çöp atmama takıntısı olması nedeniyle de evin çöp ev haline geldiğini belirtti. Cem Muhammet, teyzesinin ara sıra kendisine vurduğunu ve bazen de tek ayak üzerinde kendisini bekleterek ceza verdiğini de söyledi. İddianamede, Kamuran Pınar Acar'ın akıl sağlığıyla ilgili rapor da yer aldı. Suç tarihinde, Kamuran Pınar Acar'ın akıl hastalığının bulunmadığı ve zayıflığının tespit edildiği belirtildi. İddianamede, aynı zamanda savcılığın talebi üzerine, Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlığı'nca tanzim edilen rapora da yer verildi. Raporda, çocuğun beslenme ihmali nedeniyle organlarında ve vücudunda kalıcı hasar kalabileceği, 'eğer bulunmasaydı hayatını kaybedebileceği' belirtildi. Cem Muhammet'in dosyaya giren fotoğraflarına göre de 1 yıl boyunca kilit altında tutulduğu belirtildi.


“DOSYANIN TAKİPÇİSİYİZ”
Adliye önünde Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) adına açıklama yapan Avukat Mine Rana Kahramanoğlu, davanın basına da yansıdığını, kentteki bir çöp evde bulunan çocuğun, teyzesini annesi olarak bildiğini hatırlattı. Annesinin de yıllardır çocuğunu bulamadığını anlatan Kahramanoğlu, çöp evde bulunmasının ardından savcılığın devreye girmesiyle çocuğun koruma altına alındığını ifade etti. Kahramanoğlu, çocuğun Antalya'ya gönderildiğini, ancak olay yeri Bursa olduğu için davanın burada görüldüğünü belirterek, şunları aktardı: "Bugün de duruşması vardı. Çocuğumuzun son durumu hakkında bilgi alıyoruz Antalya'dan. Tabi bu bir süreç ama bugünkü yargılamada teyze tutuklu yargılanıyor. Duruşma salonundaydı. Biz de katılma taleplerimizi sunduk. Bursa Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatları ile bizim katılma talebimiz reddoldu maalesef ve kapalı olarak görülmesine karar verildi. Çocuğumuzun daha önce ifadesi alındı, dosyada mevcut. Bundan sonrası için de biz UCİM olarak dosyanın takipçisiyiz."


(AA-İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.