SON DAKİKA
Hava Durumu

Elini vatandaşın cebinden çek Hayri Türkyılmaz!

Muhalefetin aylarca gerçeklere rağmen istismar ettiği su faturalarından katı atık bedellerinin çıkarılması, Bursa’da vatandaşların fatura yükünü azalttı. Ancak solcu olduklarını iddia eden CHP’li belediyeler vatandaşın cebinden elini çekmek istemiyor. 

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2022 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2022 20:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Elini vatandaşın cebinden çek Hayri Türkyılmaz!

CHP’li Mudanya Belediyesi, katı atık bedellerini vatandaşa ödetmek için önce yargıya gitti şimdi de Büyükşehir Belediye Meclisi hakkında suç duyurusunda bulundu. Kamuoyu CHP’li Hayri Türkyılmaz’ın elini vatandaşın cebinden çekmesini bekliyor. 


Sabahtan akşama kadar ekonomi üzerinden ajitasyon yapan muhalefetin yüzündeki maske Bursa’da katı atık bedelleri ile ilgili süreçte bir kez daha düştü. Muhalefetin istismar siyaseti sonucu BUSKİ faturalarındaki ilçe belediyelerinin topladığı katı atık bedelleri çıkarılırken, vatandaştan bu paraları alamayan özellikle muhalefet belediyeleri vatandaşın cebine el atmak için her türlü yolu deniyor. Bunların başında da CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz geliyor. 


ÖNCE YARGIYA GİTTİ
İstanbul, Ankara, Mersin, Aydın gibi CHP’nin yönetimde olduğu büyükşehirlerde yıllardır katı atık bedelleri vatandaşa yansıtılmazken, Bursa’da CHP’li belediyeler tam aksine vatandaşa yeni bir yük oluşturmak için mücadele veriyor. CHP’li Mudanya Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin katı atık bedellerini BUSKİ faturalarıyla toplamama kararı almasının ardından Bursa 1. İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkemeden kararı iptal kararı çıkartan ve bunu vatandaşlara hukuk saferi diye yutturmaya kalkan Hayri Türkyılmaz’a, o kararın ardından en net cevap Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan geldi ve vatandaştan o paraları toplamayacağını bir kez daha açıkladı. 


AKTAŞ NOKTAYI KOYDU
Güzelyalı’da vatandaşlarla buluşarak BUSKİ altyapı çalışmaları ve Güzelyalı imar planları ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, katı atık tartışmalarına son noktayı koyarak, bu bedellerin toplanmayacağının bir kez daha altını çizdi.   Aktaş, CHP'li ilçe belediye başkanlarının katı atık bedellerinin su faturasıyla alınmasına ilişkin konuyu mahkemeye taşımasını eleştirerek, "İstanbul, Ankara, Mersin, Aydın ve bir çok şehirde bu bedel alınmıyor. İstanbul'da Ak Partili ve CHP'li ilçe belediyeleri bu parayı almıyor. Bursa'daki arkadaşlar neden ısrar ediyor. Vatandaşın aleyhine olan bir konuya izin vermeyiz. Neden çıkıp mertçe bu parayı almayacaklarını açıklamıyorlar" dedi.


“ÇIKIP NEDEN MERTÇE ALMAYACAĞIZ DEMİYORLAR”
Büyükşehir Belediye Başkanı, Büyükşehir Meclisi'nde tartışmaya sebep olan katı atık bedellerine ilişkin değerlendirme yaptı. Bursa'da 4 yıldır, enerji, işçilik ve diğer maliyetlerde büyük artışlara rağmen su fiyatlarında indirim yaptıklarını, 5 büyük şehir arasında en ucuz suyun Bursa'da olduğunu hatırlatan Alinur Aktaş, "Su faturası ile ilgili vatandaşın bir gündemi söz konusu değil. Bu konudaki memnuniyeti de çok net görüyoruz. Biz bunlarla uğraşırken, birileri katı atık bedelleriyle uğraşıyor. Bu para İstanbul Ankara, Mersin, Aydın'da alınmıyor. Türkiye’nin 30 büyükşehrinden 6 tanesinde var. Ekim 2020’den itibaren artık Bursa'da da alınmıyor. Birilerinin meclis gererek çok kötü sözlerle meclis üyesi arkadaşlarımızı itham ederek algı oluşturmasını vatandaşın takdirine bırakıyorum. Fatura başına vatandaşlarımıza 30-40 lira ek maliyet getirmeye izin vermeyiz. Su faturasını hesaplarken, iki kriter var. Bir tanesi su bedeli, ikincisi de arıtma bedeli. Bu totale bakıldığında 5 büyük şehirde en ucuz Bursa hizmet veriyor.


İSTANBUL’DA İLÇE BELEDİYELERİ ALMIYOR”
Bu paralar diğer büyükşehirlerde yok. CHP'li belediye başkanı arkadaşlar neden çıkıp mert şekilde söylemiyorlar. Biz de almayacağız diye. İstanbul'da Ak Partili ve CHP'li ilçe belediyeleri almıyor. Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz. Niye alma ısrarı içindesiniz. Tartışmanın sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Fedakarlık varsa bunu yapacak sizsiniz. Böyle bir bedel hiçbir yerde yok. . Aynı kanun diğer şehirlerde de var. Türkiye Cumhuriyetinin vilayeti, aynı su idaresinin mevzuatına onlar da tabi. İnşallah bir daha hiç açılmamak üzere bu konunun kapanmasını temenni ediyorum. Nefret ve öfkeyle ortalığı germek asla kabul etmediğimiz bir gerçek. Kötü söz sahibinindir. Fiyat arttırarak bunları yapma derdinde değiliz" dedi.


TÜRKYILMAZ’DAN VATANDAŞA KARŞI MÜCADELE
Vatandaşların bu süreçte fatura yükünü azaltan bu karara karşı ilk günden beri vatandaş aleyhine mücadele veren CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın “almayacağız” açıklamasını yaptığı gün bir hamle daha yaparak, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve belediye meclis üyeleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu gerekçesinde mahkemenin kararı yerine getirilmezken, katı atık bedellerinin tahsilini tamamen kaldırılmasına yönelik yeni bir meclis kararı alınmasının hukuka aykırı olduğu ileri sürüldü.Yani bir yandan su ücretlerinin yüksek olduğu yaygarasını yapan CHP,bir yandan da vatandaşın cebinden ne alırsam kardır mantığı ile hareket ediyor. Belediye arazilerini satıp bankada faize yatıran Türkyılmaz, hizmet etmek için vatandaşın cebinden almak için elinden geleni yapıyor. Halkın cebine göz diken CHP’nin solculuk ve halkçılık söylemlerinin de sadece sözde olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oldu. 


Kadir Umut Pehlivan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.