SON DAKİKA
Hava Durumu

EMİRKOOP oyunlarına ilk tepki MHP’den! 

Bursa gündeminde haftalardır tartışılmasına rağmen siyasetçilerin ve siyasi partilerin adeta görmezden geldiği EMİRKOOP iddialarına ilk tepki Cumhur İttifakı ortağı MHP’den geldi. MHP Nilüfer İlçe Başkanı Levent Karakoç, sosyal medya hesabından sesini yükselterek, CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve dönemin Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in iddialarla ilgili açıklama yapması gerektiğini düşündüklerini söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2022 22:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2022 22:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
EMİRKOOP oyunlarına ilk tepki MHP’den! 

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, ailesi ve yakın çevresinin EMİRKOOP üzerinden rant oluşturma çabaları, başta Bursa Şehir Gazetesi olmak üzere ulusal basına kadar çarşaf çarşaf yazıldı ve yazılmaya devam ediyor. Bizzat Mustafa Bozbey’in İndependent Türkiye’ye verdiği röportajda adeta itiraf ettiği rant oyunlarını herkes görmesine rağmen haftalardır siyaset sessizliğini sürdürüyordu. Bozbey ve ortağı olan eski etkili bir siyasetçinin nüfuz kullanması ve kurulan korku imparatorluğunun etkilerinin siyasette bile büyük etkisi olduğu bir kez daha ortaya çıkarken, bu kabul görüşü ve kabullenişe karşı gür bir sesle beklenen tepki MHP Nilüfer İlçe Başkanlığı’ndan geldi. 


MUHATAP OLAN BOZBEY AÇIKLAMA YAPMALI
Sosyal medya hesabından oldukça net ve yürekli bir açıklama yapan MHP Nilüfer İlçe Başkanı Levent Karakoç, “Özellikle son günlerde EMİRKOOP’tan satın alındığı bilinen arsanın 4 ayrı kooperatife satılması  hadisesi kamuoyunda yoğun bir şekilde tartışılmaktadır. Bu olayın Nilüfer ilçemizde gerçekleşmesi sebebiyle ve konunun muhatabı olan önceki dönem Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından kamuoyunun merak ettiği soruların cevaplanmasının gerekliliğini düşünmekteyiz” ifadelerini kullandı.


İVEDİLİKLE CEVAP VERİN
Haftalardır kamuoyunda tartışılmasına ve gazeteciler tarafından gündemde tutulmasına rağmen gerek CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ya da ilgili firmalardan bir açıklama gelmezken MHP İlçe Başkanı Levent Karakoç, Millet İttifakı adayı ve dönemin Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in ivedilikle halkın zihninde oluşan sorulara yanıt vermesi gerektiğini vurguladı. 


NİLÜFER BELEDİYESİ DE SESSİZ
Öte yandan Nilüfer Belediyesi de iddialarla ilgili sessizliğini koruyor. Nilüfer ilçe sınırlarında olan ve iddiaların dönemin belediye yönetimini de içermesine rağmen ve hatta hali hazırdaki yönetiminde içinde olduğu uygulamalar olmasına rağmen belediye bayılmış taklidi yapmaya devam ediyor. Siyasetteki sessizliğe Cumhur İttifakı ortağı MHP son verirken diğer siyasi partilerin ve özellikle haktan hukuktan bahseden siyasetçilerin konuya sessiz kalmaları da akıllarda soru işareti bırakıyor. Özellikle Nilüfer’de siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin bir ittifak olduğuna ve kimsenin ayağına basmadığına yönelik iddialar da bu sessizlikle güçleniyor. Ota çöpe etkinlik düzenleyip açıklama yapan CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz da benzer bir sessizliği sürdürüyor. Bakalım MHP’nin ardından diğer siyasi partilerin dili çözülür mü?
 


İŞTE CEVAP BEKLEYEN SORULAR
Milliyetçi Hareket Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Levent Karakoç, kamuoyunda da cevapları merakla beklenen soruları yöneltti ve muhataplarından yanıt beklediklerini ifade etti. İşte Kraakoç’un yönelttiği o sorular:
1- Kamuoyunda tartışmalara konu olan kooperatif arsalarının satışı hangi yılda gerçekleşmiştir?
2- Elde edilen arsaların imar plan ve uygulama süreçleri nedir? 
3- EMİRKOOP’tan 4 ayrı kooperatif kurularak alındığı iddia edilen arsa ne kadar tutara alındı ve satış bedelinin ödemesi nasıl yapıldı?
4- Arsanın EMİRKOOP’tan satın alınması için kurulan kooperatiflerde akrabalarınız var mı?
5- Satılan arsa ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapan Perçem İnşaat A.Ş.’nin ortakları kimlerdir? Bu şirket ile sizin de ortaklığınız var mıdır ve anlaşma oranı nedir? 
6- EMİRKOOP’un kuruluş amacının orta halli vatandaşlarımıza konut alanı üretmek gibi asli bir görevi olduğunu biliyoruz. Siz ve yakınlarınız orta halli vatandaş statüsüne mi giriyorsunuz?”

(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.