SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan’ı hedef alan Arınç’a büyük tepki!

Eski Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu eski üyesi Bülent Arınç’ın oldukça sıklaşan aralıklarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklamaları devam ederken, önceki gün Konya’daki yerel bir kanalda yaptığı açıklamalar bardağı taşırdı. AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, partiden istifa etmesi çağrısında bulunurken, CHP Genel Başkanı Kılıçdarıoğlu ise Arınç’ın açıklamalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2021 20:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2021 21:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan’ı hedef alan Arınç’a büyük tepki!

AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde ülkenin en önemli makamlarına gelen ancak 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday yapılmaması ve devamında FETÖ operasyonları nedeniyle Erdoğan’ı her fırsatta hedef yapan Bülent Arınç, yine Cumhurbaşkanı bir yurtdışı gezisindeyken sahne aldı.  Konya’da önceki gün yerel bir kanalda ortaya çıkan Arınç, tahrik ve ithamlarla dolu konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedefe koydu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la olan çalışmalarını anlatmak istemeyen Arınç, anlattığı fıkra ile tam da muhalefetin iftiralarına çanak tutarcasına Erdoğan’ı hedef aldı. Arınç, “Bence bu büyüklerimizi konuşalım, bu program böyle gitsin, günümüze gelme. Adam Rize’de bir suç işlemiş de İstanbul’a getiriyorlar. Rize misalini vermeyeyim de yanlış anlayanlar çıkabilir. Samsun diyelim isterseniz buna. Rize ve Trabzon’un dışında bir il olsun ki birileri huylanmasın. Anlat bakalım şu olayı diyor, karşısındaki adam. Çıktık diyor, bir fırtına, bir fırtına, bir fırtına… Sonra… E işte bir fırtına… Gel bakalım İstanbul’a doğru falan… O fırtınayı da atlattık, başka bir limana geldik, bir fırtına daha başladı, şu oldu, bu oldu. Artık İstanbul’a gelemeyince iki saat boyunca, yav sadede gel… Geleyim de beni kodese mi tıkacaksınız demiş adam…” diyerek Erdoğan hakkında konuşursa kodese atılacağı imasında bulundu. 


CHP’YE ÖVGÜLER DİZDİ
Muhafazakâr kesime kısa süre önce hakaretler yağdıran, FETÖ’nün teröristlerini savunmak için cüppe giymek istediğini söyleyen ve darbe gecesi gözler kendisine çevrilince “Bana ahmak diyebilirsiniz” sözleri ile kendini temize çıkarmaya çalışan Arınç, önceki akşam katıldığı programda CHP’ye övgüler yağdırdı. CHP’nin oylarının arttığını ve artmaya devam edeceğini savunan Arınç, CHP’nin eski laiklik çizgisini bıraktığını ve oylarının arttığını savunarak, “Oyları artacak öyle görüyorum ben” dedi.   


ŞAMİL TAYYAR ADETA PATLADI
Arınç’ın Gezi olayları dahil her defasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alması AK Parti’de de bardağı taşırdı. AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, Bülent Arınç’ın partiden istifa etmesini istedi. Tayyar, “Bir parti çatısı altındaysanız özgürlüğünüz disiplin kurallarıyla sınırlıdır. Parti disiplini içinde yapıcı eleştiri, meşrudur, demokratiktir. Kimi zaman sınırlar da zorlanabilir. Ama liderinize güvenmiyorsanız, konuşunca kodese tıkacağını düşünüyorsanız, o partide kalmazsanız” sözleri ile Arınç’a tepki gösterirken attığı ikinci mesajda da Arınç’ın fotoğrafını kullanarak, “Yorumlardan, mesajlardan anlıyorum ki son twitim pek anlaşılmamış. Açalım o vakit.

muhtereme diyorum ki; “Liderine güvenmiyorsan, konuşunca kodese tıkacağını düşünüyorsan AK Parti’de niye duruyorsun?” ifadelerini kullandı. Öte yandan Arınç’ın oluşturan sözlerinin ardından dün bir gazetecinin sorusu üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Bülent Arınç’ın CHP’nin oyları artacak demesi güzel bir şey. Gerçeği gördüğü için çok mutluyuz" ifadelerini kullandı. 


BURSA’DA DA TEPKİ ÇEKTİ
Kısa bir süre önce Bursa’ya gelen ve AK Parti İl Başkanlığı’nı da ziyaret eden Bülent Arınç, aynı gün Hasan Çepni’nin düğününe katıldı. Arınç, nikâh memurunun mikrofonu kendisine uzatmasıyla birlikte yine, “Ben birileri gibi çocuk sayısı vermeyi sevmem” sözleri ile Erdoğan’ı ima ederek hedef aldı. Arınç’ın Bursa ziyareti kamuoyu gündeminde büyük tartışmalara neden olmuştu. 

(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.