SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Ey İsrail, Batı'nın sana borcu çok ama  Türkiye'nin sana borcu yok”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Batı, Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. Buradan sesleniyorum: Ey İsrail, sen bir örgüt olabilirsin çünkü bu Batı'nın sana borcu çok ama Türkiye'nin sana borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 21:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2023 21:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
“Ey İsrail, Batı'nın sana borcu çok ama  Türkiye'nin sana borcu yok”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Filistin meselesine öncelikle insan penceresinden baktıklarını, diğer bölgelerde olduğu gibi burada da insanı, insan hayatın ve insanı insan yapan kadim değerleri savunduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Ekim’den bu yana krizin daha fazla büyümemesi için ellerinden gelen her türlü çabayı gösterdiklerini, kaydetti. Erdoğan, “Gazze halkının ihtiyaçlarının bir nebze de olsa giderilmesi için Mısır’daki El Ariş Havalimanı’na şimdiye kadar toplam 8 uçak dolusu tıbbi ve insani yardım malzemesi gönderdik. Yaralıların tedavisi için 25 sağlık personelimizi ilk etapta yine Mısır’a sevk ettik. 


“İSRAİL’İN ÖRGÜT GİBİ HAREKET ETMESİNE KARŞIYIZ”
Erdoğan Türkiye’nin İsrail ile bir sorunu olmadığını belirterek,” İsrail Devleti’yle bir sorunumuz yok, ama İsrail’in uygulamadığı mezalimi devlet yerine örgüt gibi hareket etme tarzını asla tasvip etmedik, etmeyeceğiz. İsrail 7 Ekim’den beri Gazze’deki masum insanlara karşı tarihin en kanlı, en iğren, en vahşi saldırılarından birini gerçekleştiriyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında ölenlerin neredeyse yarısı çocuklardan, kalan yarısı da onların anneleri ve aile büyüklerinden oluşuyor. Tek başına bu tablo bile amacın kendini savunma değil, taammüden insanlık suçu işlemeye yönelik bir vahşet olduğunu göstermeye yeterlidir. Dünyada sadece çocukları öldürmek için savaş uçaklarıyla gece-gündüz şehirleri bombalayan, hastaneleri, ibadethaneleri, okulları, pazar yerlerini, binaları, sokakları ateş boğan, tanklarıyla, toplarıyla, silahlarıyla bu insanlık dışı eylemi sürdüren başka bir devlet ve ordu bulamazsınız” ifadelerini kullandı.


“HAMAS, MÜCAHİTLER GRUBUDUR”
İsrail’e ve dünyaya seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplantılar yapıyorlar, son yaptıkları toplantıda yine bir araya geldiler, tüm Batı Hamas’ı bir terör örgütü olarak görüyor. Şimdi buradan sesleniyorum; ey İsrail, sen bir örgüt olabilirsin, çünkü bu Batı’nın sana borcu çok, ama Türkiye’nin sana borcu yok. Ve Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren, evet, bir kurtuluş ve bir mücahitler grubudur. İsrail ne yapıyor? Çocukları öldürüyor ya. O çocukların halini gördük, neler yaptıklarını gördük. Biz bu çocukların öldürülmesine, bunların paramparça edilmesine asla müsaade edemeyiz, çünkü biz insanlıktan nasibimizi aldık” dedi.


UKRAYNA İÇİN DÜNYAYI AYAĞA KALDIRANLAR NEREDELER?
Bu tabloda Gazze’deki zulme gözlerini kapatan Batılı güçlerin İsrail için döktükleri gözyaşının sahtekarlığın dik alasından başka bir şey olmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan,” Daha dün Ukrayna’da yaşanan savaşta ortaya çıkan kayıplar için dünyayı ayağa kaldıranların Gazze’deki aleni katliama duvar kesilmesi bu riyakarlığın en somut ifadesidir. Bir şairimizin şu mısraları adeta karşımızdaki tabloyu anlatıyor: “Korkaklığın sukutu kol geziyor her yerde.Sanki tek başınayım tek kişilik mahşerde. Mantık yürütmek yasak, itiraz eylemek suç. Neşe, eğlence, cinnet, yatıp uyumak korkunç. Kim kimdir, kim kim değil anlamak ve bilmek zor. Oynanan komediye gül diyorlar, gülmek zor. Toprağın üstü mezar, zevke dalmış ölüler. Can sıkmaya yetiyor canlı kalmış ölüler.”Evet, canlı kalmış ölülerle dünyada biz ülke ve millet olarak hakikate haykırmaya, bunun için siyasi, diplomatik, gerekirse askeri tüm yolları devreye sokmaya devam edeceğiz. Kalbimizle, dilimizle, elimizle ne yapabiliyorsak yapacağız. Medeniyetimizin, inancımızın ve kültürümüzün gereği olan duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Bununla birlikte kuru hamasete, ülkemize ve Filistin halkına fayda getirmeyecek adımlara, stratejist hamlelere de tevessül etmeyeceğiz” dedi.

“DAVOS’TA SÖYLEMİŞTİM, ÖLDÜRMEYİ İYİ BİLİRSİNİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan Davos’taki diyaloğunu hatırlatarak, ”Ben bunu Davos’ta o zamanki Başbakanlarına söylemiştim, siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz demiştim. Zira babasının böğrüne sığınmış o çocuğu nasıl kurşunladıklarını biliyoruz. Ve o günden bu yan Davos’a bir daha gitmedim.” açıklamasını yaptı. 

“İYİ NİYETİMİZİ SUİSTİMAL ETTİLER, İSRAİL’E GİTMEYECEĞİZ”
İsrail’e gitmeyeceğini açıklayan Erdoğan, “Ben hayatımda bir kere bu Netanyahu denilen adamın elini sıktım. Nerede? Kendi evimizde, Türk Evi’nde. İyi niyetimiz vardı, ama iyi niyetimizi suiistimal etti. İsrail’e gitme projemiz vardı, iptal, gitmeyeceğiz.” dedi.

(AA-İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.