SON DAKİKA
Hava Durumu

Faşist 28 Şubat kafası Mudanya’da hortladı!

CHP’li Mudanya Belediyesi, 28 şubatçılara rahmet okutacak faşist bir uygulamaya imza atmasıyla yeniden kamuoyu gündeminde. Büyükşehir’den devraldığı havuzu 3 yılda açabilen CHP’li Hayri Türkyılmaz’ın yönettiği belediye, Anayasal hakları hiçe sayarak haşema ve başörtülü kadıları havuzu almıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2022 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2022 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Faşist 28 Şubat kafası Mudanya’da hortladı!

CHP’li Mudanya Belediyesi, bir kez daha skandal bir uygulama ile tartışmaların odağına oturdu. Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 yıl önce yaptırılan ve Mudanyalıların hizmetine sunulan Güzelyalı Yüzme Havuzu,3 yıl önce yargı kararıyla Mudanya Bleediyesi’ne geçti. Çalışır durumda teslim edilen havuzu kapatarak üç yıl milletin faydalanmasından esirgeyen CHP’li Hayri Türkyılmaz yönetimi, kamuoyu ve siyasilerin konuyu sık sık gündeme getirerek baskı oluşturması sonucu 3 hafta önce havuzu yeniden açmak zorunda kaldı.


HAŞEMA VE BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI
Havuzu açtıktan sonra sözde halkçı belediye akıllara zarar bir uygulamaya imza attı. Türkiye’nin en karanlık dönemlerinden biri olan 28 Şubat sürecini akıllara getiren CHP’li Türkyılmaz yönetimi, kamu kaynakları ile yapılan ve tüm milletin hakının olduğu havuza haşema giymek isteyen muhafazakar kadınları ve genç kızları almıyor. Hiçbir yasal ve hukuksal dayanağı olmayan uygulama, CHP’yi teslim alan zihniyetin de adeta bir göstergesi.


SANKİ KENDİSİ YAPMIŞ GİBİ TÖRENLE AÇTI
Görevde olduğu sürece hizmet üretmek bir yana dursun olan hizmetleri de yok edip yapılacakları da engellemek için çaba harcayan Türkyılmaz, 8 yıldır algı propagandası ve gerçekleri örtme çabası içinde belediyeyi idare ediyor. Güzelyalı Yüzme Havuzu’nu sanki kendisi yapmış gibi CHP İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve partililerle birlikte törenle açan Türkyılmaz, hemen akabinde zihniyetini de ortaya koymaktan çekinmedi. Yasakçı kafa, CHP’nin özgürlükten sadece kendine özgürlüğü anladığını da bir kez daha gözler önüne serdi.  


BİR BABANIN HAKLI İSYANI
Güzeyalı Yüzem Havuzu’nda ortaya konulan faşist ve hukuk tanımaz tutuma sosyal medya hesabından Talat Bildirener isimli baba adeta isyan etti. 12 Temmuz 2022 tarihinde 12 yaşındaki kızıyla birlikte havuza giden baba, imzalatılan taahhütnamede olmamasına rağmen görevliler tarafından uyarıldığını ve  kızının bu şekilde havuza alınmayacağının iletildiğini ifade etti. Yine tesis sorumlusuna ulaştığını ve aynı yanıtı aldığını dile getiren baba, “Mudanya Belediyesine ait yüzme havuzunda bugün 12/7/2022 Günübirlik kullanımda tarafıma iletilen ve imzaladığım taahhütname de belirtilmemesine rağmen havuz çıkışında 12 yaşındaki kızımın kıyafetinin  (mayo kumaşından haşema islami tesettür mayosu) havuza uygun olmadığı ve birdaha bu şekilde havuza giremeyeceği tesis çalışanları ve tesis sorumlusu olduğunu ifade eden birisi tarafından bana iletildi.  Kendilerine bu tavrın ve yaklaşımın doğru olmadığını iletmeme rağmen bana, kuralların bu şekilde olduğunu söylediler yetkili birisi ile bu konuyu görüşmek istediğimi söyledim bana belediye başlanı Sayın Hayri Turkyılmaz bey ile görüşmemi söylediler buradan kim yetkili ise yazıyorum lütfen kızımın havuz kurallarına aykırı olarak ifade ettikleri ancak, imzalattıkları forumda bile kural olarak belirtilmemiş bu saçma uygulama ile ilgili tarafıma yine sosyal medya aracılığıyla cevap vermelerini ivedilikle bekliyorum. Bütün kurallara uyarak ücretini ödeyerek hizmet aldığımız bir yerden sadece kızımın kıyafeti dolayısıyla bu muameleye maruz kalmak çok rencide edici.”


SAMAST’TAN TEPKİ
Havuz’da yasa ve kuralların çiğnenerek insanlar arasında ayrımcılık yapılmasına tepkiler artarken kendisine ulaştığımız AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Orhan Samast da mağdur olan vatandaşla görüştüğünü ve olayın vahim olduğunu söyledi. Samast, “Normalde belediye neden böyle uygulamalar yapıyor düşünmek gerekir ancak biz düşünmüyoruz bile. Çünkü bu ayrımcılık uygulamaları Mudanya Belediyesi’nin rutini haline gelmiş durumda. Mesela 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması yapıyoruz. Törene katılıyor Hayri Türkyılmaz sonra bir kutlama daha yapıyor. Anayasa, devlet taammüllerini yok sayan bu zihniyet, barış kardeşlik sloganlarının arkasında insanları ayrıştıran bir yapı. Vatandaş gereken başvuruları yapmış. CİMER’e ayrıntılı bir şekilde yazmış. Yargı yolana da başvurmuş” ifadelerini kullandı. Türkyılmaz’ın bu tavırlarının barış kardeşlik sloganlarını bir perdeleme olarak kullandığını gösterdiğini de dile getiren Samast, kamu malı olan havuza vatandaşlar arasında ayrımcılık olşuturacak şekilde yapılan bu uygulamanın da bir akıl tututlması olduğunu düşündüklerini kaydetti. “Kendisine tavsiyemiz Türk Milletine mensup olduğunu unutmamasıdır” diyen Başkan Samast, vatandaşların genel olarak Türkyılmaz’ın tutum ve davranışlarından rahatsız olduğunu her platformda dile getirdiklerini de sözlerine ekledi. 


BİR TEPKİ DE BÜLENT ERDEN’DEN
Mudanya ve Mudanyalıların hakkını pher platformda dile getiren MHP Mudanya Bleediye Meclisi Grup Sözcüsü Bülent Erden de sosyal medya üzerinden oldukça anlamlı bir paylaşım yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtülü genç kızlara ve kadınlara CHProzeati takarkençekilenfotoğrafı paylaşan Bülent Erden, “Mudanya Güzelyalı'da havuza tesettürlülerin alınmadığı  konusunda teyid edilmiş bilgi paylaşımı olmasına rağmen akıl tutulması  uygulama hakkında  Belediye yetkililerinden açıklama bekliyoruz.Bilgi doğru ise gereği için çalışma başlatırız”ifadelerini kullandı. Bülent Erden devamında, “Başörtülü kadınlar  CHP Kurultayında konuşabiliyorlarmış. Mudanya CHP Belediyesinde havuza girebiliyorlar mı?” dedi.


MEHMET ER’DENTÜRKYILMAZ YÖNETİMİNE DERS
28 Şubat zihniyetinin tezahürü olan bu yasağa en sert tepkilerden birini de Memleket Partisi Mudanya Bleediye Meclis Üyesi Mehmet Er verdi. “Mudanya Belediye Başkanı’na, insanların giyim kuşamıyla ilgili kurallar getirmek yerine mevcut kural ve kaidelere uyarak belediyenin asli görevlerinin yerine getirilmesini sağlamasını tavsiye ediyorum” diyen Er şöyle devam etti; “Tabelasındaki “kapalı” ibaresi çıkarılarak 3 yılın sonunda çatı branda sistemi çürüdüğü için “açık” olarak kullanıma sokulan Mudanya Belediyesi Yüzme Havuzu’na, tesettür mayosu olarak bilinen haşema ile girişlerin yasaklandığına dair haberler ve yorumlar sosyal medyada sıklıkla dile getirilmeye başlandı. Bir çok belediyeye ait yarı olimpik yüzme havuzları ile ilgili kıyafet kurallarını da içeren yönetmelikleri inceledim. Yönetmelikler de “Kullanıcıların, yüzme amaçlı üretilmiş malzemeler dışında kot pantolon, futbol şortu vs ile havuza girmesi yasaktır.” ibaresi yer alıyor. Haşema yani tesettür mayosu, ülkemizde 1990’ların başından bu yana yüzücü kıyafetleri üreten tekstil firmalarınca “mayo” vasfı ile üretilip satılmaktadır. Yani yüzme amaçlı üretilmiş bir kıyafettir. Mudanya Belediyesi’nden “haşema yasağı” paylaşımlarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmaması söz konusu yasağın uygulandığı algısı yaratmaktadır. Mudanya Belediye Başkanı’na, insanların giyim kuşamıyla ilgili kurallar getirmek yerine mevcut kural ve kaidelere uyarak belediyenin asli görevlerinin yerine getirilmesini sağlamasını tavsiye ediyorum. Çöpleri toplayın, sokak aralarına dökülen molozları takip edin, parklardaki oyuncakları onarın, çocukların boyunu aşan otları biçin, insanların kafalarına çökmek üzere olan metruk binalara çözüm bulun, lahit saksılarınızı koyacak yeni yerler ayarlayın. İnsanların giydiği mayo çeşitleriyle değil Mudanya’nın gerçek sorunlarıyla ilgilenin.”
(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.