SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ'nün kalbine bayrağı diktik

Orhangazi Üniversitesi, paralel yapının izlerinden tamamen arındırıldı. Bir aydır okulu ve bağlı bulunduğu Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı’n

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 23:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 00:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ'nün kalbine bayrağı diktik
Orhangazi Üniversitesi, paralel yapının izlerinden tamamen arındırıldı. Bir aydır okulu ve bağlı bulunduğu Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı’nı yöneten kayyum heyeti, 15 Temmuz darbe ihanetinin ardından okul kapısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafın astı.
 

 

 

Bursa’da paralel yapının kalelerinden biri olan Orhangazi Üniversitesi’nde de FETÖ’nün izleri tamamen siliniyor. Üniversite, giriş kapısına asılmış bayraklarla haftaya başladı. Üniversitenin kapısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile  Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafları ve Türk bayrağı asıldı.  Orhangazi Üniversitesi ve bağlı bulunduğu Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı ile yurtlarına Haziran ayı başında kayyum atanmıştı. Kayyum Heyeti Başkanı Mali Müşavir Mahmut Çakmak ve Üniversite Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Avukat Tahir Karabıyık, okulda öğrenci ve velilerin artık endişesiz olduğunu söyledi.
ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SADECE DEVLETE BAĞLIDIR
15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından haftanın ilk günü okul kapısını bayraklarla donatma kararı aldıklarını söyleyen Kayyum Heyeti Başkanı Mali Müşavir Mahmut Çakmak, “Böylece kurumun FETÖ’yle bağlarının kalmadığını açıkça da göstermiş olduk.” dedi. Çakmak uygulamaya ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan birliğimizi temsil ediyor. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu. Bayrağımızla birlikte okul girişimizi donattık ki; insanlar görsünler, üniversitemiz millileşmiştir, devletten başka hiçbir yapıya taraf ve bağlı değildir.”
VELİLER ARTIK ENDİŞE DUYMUYOR
Kayyum heyeti atanmasının ardından velilerin de rahat bir nefes aldığını belirten Çakmak, yaşananları şöyle anlattı: “Okulumuzda söz konusu yapıyla bağlantıları bulunduğu için gelen öğrenciler olduğu gibi, sadece üniversite olarak tercih edip gelen öğrencilerimiz de var. Yaşanan olaylar sonrasında velilerimizde çocuklarının geleceğine ilişkin kaygılar oluştuğunu gözlemlemek mümkündü. Hiçbir alakaları olmayan bir ihanetin evlatlarının eğitim ve mesleki yaşamlarını gölgelemelerinden korkuyorlardı. Artık hem onlar hem de çocuklarını okulumuza kaydettirmek isteyen yeni velilerimizin içi rahat, endişe duymuyorlar.”
PARALEL VALİ NEDEN HALEN SERBEST?
Orhangazi Üniversitesinin üzerinde bulunduğu kampüs alanı, dönemin Bursa Valisi paralelci Şahabettin Harput ve Mısır imamının da kardeşi olan Yıldırım Belediye Başkanı paralelci Özgen Keskin işbirliği ile FETÖ’ye neredeyse bağışlanmıştı. Göreve geldiğinde duruma hemen müdahale eden Yıldırım belediye başkanı İsmail Hakkı Edebali, hem okulun arazi kullanımına ilişkin kira bedelinin yeniden düzenletmiş hem de okulun kapısına mühür vurdurmuştu. Paralelci Şahabettin Harpu’un Bursa’da FETÖ’ye hibe ettiği kamu kaynaklarından bir diğeri ise, Bahar Hastanesi binası olmuştu. Şehir Gazetesi olarak Harput’un kent kaynaklarını paralel yapının kullanımı için nasıl ayaklar alştına serdiğini defalarca kaleme almıştık. 15 temmuz sonrası, gözaltına alınan kaymakam ve valiler arasında Harput’un atamasını yaptığı isimler de bulunuyorken, paralel velinin kendisinin serbestçe dolaşması akıllara, “Harput’u kim koruyor?” sorusunu getirdi.
EDEBALİ KAPISINA MÜHÜR VURMUŞTU
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Paralel yapının eğitim kurumu olan Orhangazi Üniversitesini mühürletmişti. Kaçak ve ruhsata aykırı uygulamalarla dikkat çeken Orhangazi Üniversitesinde yapılan incelemeler sonucunda, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin direktifleriyle üniversiteye mühür vurulmuştu. Üniversitenin üzerine kurulu olduğu 80 dönümlük arazi, usulsüzlüklerle tahsis edilmişti. O dönem yapılan uygulamaya ilişkin Sabah gazetesinde şu bilgiler yayınlanmıştı: “Yıldırım ilçesinde 80 dönüm arazi üzerinde bulunan Köy Hizmetleri kapatılmıştı. Şehrin 5 noktasındaki binalarda hizmet veren İl Özel İdaresi, bu arsaya büyük bir binaya yapıp faaliyetlerini tek yerden sürdürmek için proje hazırladı. Ancak Paralel Yapı da araziye göz koymuştu. Zamanın valisi Şahabettin Harput, projenin hayata geçmesine engel olarak 80 dönümlük kamu arazisinin üniversiteye tahsis edilmesi talimatı verdi. Vali Harput her türlü baskıyı uygulayarak İl Özel İdaresi’ne ait bu arsayı Orhangazi Üniversitesi’ne tahsis ettirmeyi başardı.”

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.