SON DAKİKA
Hava Durumu

Gece kulübü cinayetinin failleri gözaltına alındı

Nilüfer’de Afife isimli eğlence mekanı önünde yaşanan ve iş yeri çalışanlarından Emir Çelik’in hayatını kaybettiği silahlı saldırı sonrası İzmir’e kaçan zanlılar yakalanarak Bursa’ya getirildi. Cinayetle ilgili 9 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2022 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2022 21:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gece kulübü cinayetinin failleri gözaltına alındı

Nilüfer’de bir eğlence merkezinin önünde yaşanan ve iş yeri çalışanlarından Emir Çelik’in ölümüne yol açan silahlı saldırı ile ilgili sürdürülen soruşturmada işlenen cinayetin şüphelileri İzmir'de yakalanarak gözaltına alındı. Cinayete ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi. 

MEKANA GELİP KAVGA ÇIKARDILAR
Meyhaneye giden bir grubun taşkınlık çıkarması ile başlayan olaylar, cinayetle sonuçlandı. Mekana gidip mekan sahibini çağıran grubun yanına giden işletmeci, önce grupla tartıştı. Ardından işletmecinin gruptaki birkaç kişiyi tartaklaması üzerine dışarıdan gelen kişiler de olaya dahil oldu.


RAST GELE ATEŞ ETTİLER
Nilüfer ilçesi Barış Mahallesi'nde 9 Ağustos gecesi bir eğlence merkezine gelen C.Y. (28) ve Y.A. (38), taşkınlık yaptıkları gerekçesiyle iş yeri sahiplerince dışarı çıkarıldı. Duruma sinirlenen iki şüpheli V.K.(26), A.Y.(35), G.Y.(26)’yi arayarak haber verdi. Bunun üzerine işyerinin önüne gelen V.K., A.Y ve G.Y. lüks otomobille gece kulübünün olduğu sokağa gelerek rastgele ateş açtı. 


ÇELİK, 16 KURŞUNLA ÖLDÜRÜLDÜ
Bu sırada olaylarla ilgisi olmayan ve mekânda güvenlik görevlisi olarak çalıştığı bildirilen, saldırı esnasında işyeri sahibinin aracını almak için gece kulübünün önünde olan Emir Çelik isimli genç kurşunların hedefi oldu. Açılan ateş sonucu 16 kurşun isabet eden Çelik (26) ağır yaralandı. Ağır yaralanan Çelik, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.


OPERASYONLA İZMİR’DE YAKALANDILAR
Olayın ardından çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarında, cinayetle bağlantılı olduğu öne sürülen kişilerin Yıldırım ilçesinde buluştuğunu tespit etti. Ekipler, zanlılar V.K, A.Y. ve G.Y'nin, Yıldırım ilçesinden H.M (29), Y.S. (33) ve A.İ'nin (37) yardımıyla İzmir'e kaçtığını belirledi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, dün İzmir Tire'de bağı evine düzenlediği operasyonla V.K, A.Y. ve G.Y. ile bu kişileri bağ evinde sakladığı iddia edilen S.T’yi de gözaltına alarak Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne getirdi. Olayda ilk kavgayı da çıkaranların aralarında bulunduğu, olaya karışan toplam 9 kişi işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılarla birlikte olayda kullanılan 3 tabanca da ele geçirildi. 

ÇELİK’İN SON ANLARI KAMERAYA YANSIDI  
Silahlı saldırının yaşandığı sırada olaylarla ilgisi olmayan ve 16  kurşunla öldürülen Emir Çelik’in güvenlik kamerasına yansıyan son anları ortaya çıktı. Mekânda güvenlik görevlisi olarak çalıştığı bildirilen, saldırı esnasında işyeri sahibinin aracını almak için gece kulübünün önünde olan Emir Çelik olay sırasında ağır yaralanmış ve çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Ortaya çıkan kamera kaydında, otomobil içinden ateş edilmesi ve Emir Çelik'in vurularak yere düşmesi, ardından ayağa kalkıp bir süre yürümesi ve yere düşmesi görülüyor. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.