SON DAKİKA
Hava Durumu

'Gezi olayları Fatih Üniversitesinde planlandı'

'Şike' iddianamesinde, Fetullah Gülen'in "Futbol camiasına girelim. Geniş kitleleri etkiliyor" talimatı sonrası, Zaman gazetesinde yapılan toplantın

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2016 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2016 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Gezi olayları Fatih Üniversitesinde planlandı'
'Şike' iddianamesinde, Fetullah Gülen'in "Futbol camiasına girelim. Geniş kitleleri etkiliyor" talimatı sonrası, Zaman gazetesinde yapılan toplantının ardından harekete geçildiği bildirildi.
"Futbolda şikede kumpas" iddianamesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in "Futbol camiasına girelim. Geniş kitleleri etkiliyor." talimatı sonrası harekete geçildiği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından FETÖ'nün "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan ve mahkemeye sunulan 434 sayfalık iddianamenin detayları ortaya çıkmaya başladı.

FETÖ örgütü anlatılarak, eylemlerine yer verilen iddianamede, "Futbolda şike" soruşturmanın nasıl başlatıldığı kronolojik olarak aktarıldı.

İddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "Futbol camiasına girelim. Futbol geniş kitleleri etkiliyor.'' talimatı sonrası dosyanın şüphelilerinden İhsan Kalkavan'ın harekete geçtiği kaydedildi.

"Futbol'da şike" soruşturması başlatılmadan önce kapatılan Zaman gazetesinde toplantı yapıldığı belirtilen iddianamede, toplantıya şüpheliler Suat Yıldırım, Şerif Ali Tekalan, Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca, İlhan İşbilen'in katıldığı vurgulandı.

Şüphelilerin, toplantının ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı "Ergenekoncu" olarak gördükleri ve "askeri ihalelerde yolsuzluk" yaptığı iddiasıyla "Futbolda şike" soruşturmasında adını geçirdikleri belirtilen iddianamede, bu olayın başlangıcının ise şüphelilerden Ekrem Dumanlı'nın, Aziz Yıldırım'a muhalifliği ile bilinen Cihan Oskay'ı İstanbul'a çağırdığı, İstanbul'a gelen Oskay'a Zaman gazetesinde köşe yazarlığı yapma ve Aziz Yıldırım aleyhine yazılar yazmasını talep etmesine dayandığı anlatıldı. Cihan Oskay'ın söz konusu talepleri kabul etmediği anlatılan iddianamede, Oskay'ın uçuş bilgileri HTS kayıtlarına yer verildi.

Zaman Gazetesinde 'şike' toplantısı
Talimat üzerine Zaman gazetesinde yapılan toplantının ardından FETÖ'nün emniyetteki yapılanmasının harekete geçtiği ifade edilen iddianamede, "Giresunspor Kulubü'nde bazı usulsüzlükler yapıldığına dair dosyanın" şüphelilerinden olan eski polis Lokman Yanık'ın bunu tutanak altına aldığı, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne götürdüğü ancak Asayiş Şube Müdürünün bunu kabul etmediği anlatıldı.

Yanık'ın bunun üzerine söz konusu tutanağı İstanbul Organize Şube Müdürlüğüne götürdüğü, bu tutanağın burada raporlaştırılarak dönemin özel yetkili savcısı Zekeriya Öz'e sunulduğu kaydedilen iddianamede, Öz'ün de soruşturma talimatı vererek, birçok kişinin usulsüz olarak o dönem suç olmayan ''şike''den dinlenildiği bildirildi.

FETÖ'nün ''Futbolda şike'' soruşturması ile başka amaçlarının da bulunduğu anlatılan iddianamede, söz konusu soruşturmayı Başbakan yaptırmış algısını da kullanarak, kitleleri etkilemeye çalıştıkları ayrıca ''şike soruşturmasıyla'' kulüpleri ele geçirerek, örgüte maddi kazanç elde ettikleri vurgulandı.

Gezi olayları Fatih Üniversitesinde planlandı
Örgütün, "Futbol'da şike" soruşturması, ''Gezi olayları'', 17/25 Aralık teşebbüsü, MİT tırları eylemleriyle ülkede kaos çıkarmaya çalıştığı kaydedilen iddianamede, bir tanığın Gezi olayları ile ilgili beyanları dikkati çekti. Tanığın beyanlarına göre, Gezi olaylarının kapatılan Fatih Üniversitesinde planlandığı ve burada toplantı yapıldığı aktarılan iddianamede, Gezi olayları sırasında Güvenlik Şube Müdürü olan Mithat Aynacı'nın FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bir tankın içerisinden çıktığı ve tutuklandığı hatırlatıldı.

Ayrıca örgütün, kendi avukatları aracılığıyla ''Futbolda şike'' soruşturması gibi bazı soruşturmalarda tutuklananlarla iletişime geçerek, belli bir miktar karşılığı ''himmet'' verdirerek tahliye kararı aldırdıkları anlatılan iddianamede, ''Futbolda şike" soruşturması kapsamında tutuklanan Serdal Adala'nın FETÖ'ye para verip, tahliye edildiği bilgisi yer aldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.