SON DAKİKA
Hava Durumu

Güzelyalı’da imar planları krizini AK Parti ve Büyükşehir çözdü!

Mudanya Belediyesi’nin eksik işlemleri ve gerekli kurumlardan alınması gereken belgeleri göz ederek kronik bir soruna dönüştürdüğü Güzelyalı İmar Planları, Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti’nin inisiyatif almasıyla çözüldü. Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000’lik planları onaylamasının ardından şimdi top Mudanya Belediyesi’nde. AK Parti ve Büyükşehir tarafından çözüm yolu açılırken, Mudanya Belediyesi’nin 1/1000’lik planları yaparak sorunu tamamen ortadan kaldırması gerekiyor. 

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2021 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2021 21:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Güzelyalı’da imar planları krizini  AK Parti ve Büyükşehir çözdü!

Mudanya’da yerel belediyenin hatalı uygulamaları ve yanlış adımları nedeniyle adeta kronik bir sorun haline gelen, sürekli yapılan itirazlar sonucu mahkeme kararları ile iptal edilen Güzelyalı İmar Planları, mahkeme kararlarının gerekçelerini gideren ve mağduriyetleri ortadan kaldıran şekliyle Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandı. Güzelyalı sakinlerinin uzun süredir beklediği müjdeli haberi sosyal medya hesabından paylaşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Üzerimize düşeni yaptık, çözüm yolunu açtık” dedi.


AK PARTİ VE BÜYÜKŞEHİR ELİYLE ÇÖZÜM 
Mudanya’da adeta trajediye dönüşen ve CHP’li belediyenin ilgilenmediği imar planlarıyla ilgili sorun AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın vatandaşların mağduriyetini giderme noktasında inisiyatif almaları ile çözüme ulaştı.  Mudanya’da, başta Güzelyalı, Çağrışan ve Göynüklü bölgeleri olmak üzere mahkemelerin iptal kararları sonucu planlarda sorunlu süreçler ve buna bağlı vatandaşların beklentilerine Büyükşehir Belediye Meclisi’nden olumlu yanıt geldi. Güzelyalı planları ile ilgili Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki planlama çalışmaları son meclis toplantısında gündeme alındı. Bu kapsamda, Mudanya kısmi yapılaşma tespiti çalışması ile Büyükşehir sorumluluğunda bulunan 1/5000 ölçekli Güzelyalı Nazım İmar Planı onaylandı.


KISMİ YAPILAŞMA TESPİTİ
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, “Güzelyalı planlarına yönelik 2020 yılı sonunda Mudanya Belediyesi tarafından hazırlatılan revizyon 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları ile ilgili gerekli kararlar Büyükşehir Belediyemizce derhal alınarak planlar askıya çıkarıldı. Askı itirazları sürecinde; 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları ile ilgili 200'ün üzerinde, belediyemize ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları ilgili 800'ün üzerinde Mudanya Belediyesine itirazlar geldi. Bu itirazlar ve oluşan mağduriyetler göz önüne alınarak belediyemizce planların temel iptal sebebi olan Mudanya sahiline ilişkin kısmi yapılaşma tespiti yapılmıştır” dedi.


MAĞDURİYETLER GİDERİLDİ
Mahkeme kararının gerekçelerini gideren doğrultuda 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı çalışması yapıldığını ifade eden Başkan Aktaş, “Bu planlar 22 Haziran Salı günü Büyükşehir Belediye Meclisimizde oy birliği ile kabul edildi. Böylelikle mahkeme kararında bulunan iptal gerekçelerini ortadan kaldıran, vatandaşların yoğun itiraz ve mağduriyetlerini gideren, mahkemenin iptal kararı öncesindeki imar durumları ile örtüşen Büyükşehir Belediyemiz sorumluluğundaki 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile ilgili çalışma tamamlanmış oldu. Güzelyalı planları ile ilgili Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan üst ölçekli planla ilgili gerekli kararlar alınmıştır. Bu aşamadan itibaren bu plan ile uyumlu olacak şekilde 1/1000 ölçekli uygulama imar planının Mudanya Belediyesi’nce hazırlanarak, alınacak meclis kararı ile onaylanmak üzere Büyükşehir Belediyesine gönderilmesi gerekmektedir” diye konuştu.


ÇÖZÜM SIRASI ÇAĞRIŞAN’DA
Başkan Aktaş, açıklamasında Çağrışan planlarına da değinerek, “Yine vatandaşlarımız tarafından beklenen ve geçtiğimiz yıllarda birçok kez mahkeme tarafından iptal edilen Çağrışan planları ile ilgili Büyükşehir Belediyemiz sorumluluğunda bulunan 1/5000 ölçekli nazım imar planı çalışmaları mahkeme kararları ve kurum görüşleri doğrultusunda hazırlanmakta olup çalışmalar son aşamaya gelmiştir. Çağrışan planları ile ilgili kararın da Ağustos 2021 meclisinde onaylanması hedeflenmektedir” dedi.


Alpaslan YILDIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.