SON DAKİKA
Hava Durumu

Hatay, Bursa desteğiyle hayat buluyor

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin en fazla yıkıma yol açtığı Hatay’da Bursa Büyükşehir Belediyesi kesintisiz hizmetlerini sürdürüyor.  Büyükşehir tarafından Hatay’da oluşturulan 3 ayrı konteyner kentte misafir edilen yaklaşık 10 bin depremzede, Bursa’nın destekleri ile yaşama sarılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hayat tamamen normale dönene kadar depremzedelere desteklerinin kesintisiz devam edeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 22:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 22:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hatay, Bursa desteğiyle hayat buluyor

Kahramanmaraş depremlerinin ardından ikinci hafta Antakya’ya görevlendirilen Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilk günden beri bölgede kesintisiz hizmetlerini sürdürüyor. Bir yandan altyapı çalışmalarına destek veren Bursa Büyükşehir Belediyesi bir yandan da bölge insanının yaşama tutulması için elinden gelen gayreti gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da üstlendiği üç ana görevden biri olan konteyner kentlerin kurulumu ile ilgili bu sürede önemli bir mesafe alan  Büyükşehir Belediyesi, ilçenin üç ayrı bölgesinde tahsis edilen 110 bin metrekare alana toplamda 2 bini aşan sayıda konteyner kurulumunu tamamlayan ve bu bölgeleri AFAD’a devretti.  


 ALTYAPILARI TAMAMEN BÜYÜKŞEHİR HAZIRLADI
Altyapıları tamamen Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Umuda Koşanlar Bursa Uluçınar konteyner kenti”, “Çilek Uludağ Konteyner Kenti” ve bunların en büyüğü olan “Bursa Konteyner Kenti”nde yaşam başladı. Büyük afet sonrası hayata yeniden tutunmaya çalışan  ve bu alanlara yerleştirilen binlerce depremzedenin tüm ihtiyaçları Büyükşehir tarafından karşılanırken, güncel olarak ortaya çıkan ihtiyaçlar da biye Büyükşehir aracılığı ile gerek belediye gerekse hayırseverler kanalıyla gideriliyor. Yaşamın başladığı kentlerin sokaklarında ve ortak alanlarında ise çocuk cıvıltıları ve kahkahaları yankılanıyor. Her geçen gün hayatın biraz daha normalleşmeye başladığı bu bölgelerde, vatandaşların ihtiyaç duyduğu tüm hizmetler gerek belediye gerek gönüllü kuruluşlar gerekse devlet kurumları tarafından anında sağlanıyor. 


VATANDAŞLARDAN AKTAŞ’A BÜYÜK İLGİ
Depremin ikinci haftasından itibaren Hatay’da yoğun bir mesai harcayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sık sık Antakya’ya giderek çalışmaları inceliyor, vatandaşlarla buluşarak onları dinliyor. Bursa’dan arama kurtarma ekiplerinin temsilcileri ve gazetecilerle birlikte önceki gün yine Hatay’da devam eden çalışmaları inceleyen Aktaş, Büyükşehir tarafından kurulan 3 konteyner kenti ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı ve vatandaşlarla sonbet ederek, ihtiyaçlarını dinledi. Vatandaşlar ilk günden beri adeta her istediklerini yapan ve ihtiyaçlarını gideren Aktaş’a büyük ilgi gösterirken, özellikle yaşlı hasta ve özürlü vatandaşların Aktaş’a dua ettikleri anlar hafızalarda yerini aldı. 


BELEDİYENİN DESTEĞİ 160 MİLYON LİRAYI AŞTI
Hatay’da Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan 3 konteyner kenti de gezen Başkan Aktaş, hem afetzedelerle sohbet etti hem de onların ihtiyaçlarına kulak verdi. Büyükşehir, BUSKİ ve Büyükşehir iştirakleri ile bölgeye bu güne kadar 160 milyon TL’yi aşan yatırım ve destek yapıldığını kaydeden Başkan Aktaş, konteyner kentlerin temizliğinden sinekle mücadeleye ve yardımların dağıtımına kadar tüm hizmetleri kesintisiz sürdürdüklerini hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede zaman zaman 2 bin 200 kişiye kadar personel sayısını çıkardığını son dönemde bunun 250 civarında olduğunu anlatırken, bölgede hayat normale dönene kadar desteklerinin de hizmetlerinin de süreceğini aktardı. 


ALTYAPIYA BÜYÜK DESTEK
Sadece bu 3 konteyner kent için değiş ihtiyaç duyulan bir çok altyapı çalışmasında Bursa olarak devreye girip ihtiyaçları karşıladıklarını anlatan Aktaş, İskenderun’da kurulan Gemlik Konteyner Kenti’nin altyapısını da Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığını vurguladı. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Aktaş, “Ülkemize büyük geçmiş olsun. Biz ilk günden beri Hatay’ın yanındayız. İlk güne göre vatandaşlarımızın hayata biraz daha umutla bakmaları bizi sevindirdi. İnşallah kalıcı konutlarla birlikte bütün yaralar sarılmış olacak. Biz sonuna kadar depremzede kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Hatay temasları kapsamında 3 öğün yemek ihtiyaçları Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu konteyner kenti de ziyaret eden Başkan Aktaş, sohbet ettiği afetzedelere yemek dağıttı.


HATAY ULUCAMİ’Yİ BURSA AYAĞA KALDIRACAK
Hatay’da depremin ardından yerle bir olan Anadolu’nun ilk camisi olma özelliğini de taşıyan Hatay Ulucamii’nin yeniden ayağa kaldırılması görevi de Bursa’ya verildi. Yıkımdan geriye kalan tarihi taşlarında kullanılacağı ve aslına sadık kalınarak inşa edilecek Hatay Ulucamii için çalışmalar devam ediyor. Restorasyonun yapımı için Bursa ve Türkiye’de önemli restorasyonlara imza atan firmalara davet usulü ile işin verileceği bildirilirken, çalışmanın maliyetinin 100 milyon lirayı bulması bekleniyor. 


(Alpaslan YILDIZ)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.