SON DAKİKA
Hava Durumu

Her taşın altından Bozbey çıkıyor

Dar gelirli insanlara ucuz konut üretmek amacıyla kurulan EMİRKOOP’un CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve avanesinin eline geçmesinin ardından NİLVAK kadar vahim durumların olduğunu ancak birliğe denetim kayyumu atanmasının ardından başlayan tartışmalarla ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2022 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2022 21:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Her taşın altından Bozbey çıkıyor

Hikayeyi kısaca özetlersek;  EMİRKOOP Yüzüncüyıl mahallesinde yer alan elindeki 6 bin 400 metre karelik özel eğitim alanı olarak imara işlenmiş olan araziyi iddiaya göre değerinin çok çok altında ve kanunsuz bir şekilde özel bir şirkete 25 milyon liraya satıyor. EMİRKOOP üyesi kooparatifleri olan Ekrem Pamuk ve ardından da başka kooparatiflerin Ticaret Mahkemesi’ne başvurmasıyla da Birliği sadece bu dönemki 3. denetim kayumu atanıyor. Yapılan şikayetler arasında hukuka yakırı işlem yapma, birliği zarara uğratma gibi ağır iddialar var. 


NİLÜFER İTTİFAKI
Birlik yönetimi malum Nilüfer ittifakını gözler önüne seren akraba ilişkileri ile işkillendiriyordu zaten insanları.  Encak son dönemde elimize ulaŞan belgeler ve bilgiler bu işin denetim kayumuile bile olmayacağını, devletin EMİRKOOP’a el koyması ve gerekirse işleviniyitirmişbu birliği tasfiye etmesi gerekliliğini de ispatlıyor. 


ARAZİ ÜZERİNDE İPOTEK VAR
EMİRKOOP 
tarafından özel bir şirkete satılan arazinin üzerinden İş Bankası lehine 40 milyon liralık ipotek olduğunu öğreniyoruz. Şaşırıyor muyuz? Asla. Araziyi alan bunu da biliyor. Yani aslında 25 milyon liraya almıyor araziyi. Zaten iddialar arazinin çok ucuza satıldığı yönündeydi. Ve bu da akıllarda soru işaretler oluşmasına yol açıyordu.  Dahası EMİRKOOP Başkanı tapuyu vermeye bile gidememiş, tapu devrinde kendisinin imzası bile yok. 


BALAT TAKASI VE DOĞUŞPARK
Bilenler biliyor ve anlatıyor. CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, EMİRKOOP işlerine alışık. Antalya TOKİ’de battığında Bursa’da EMİRKOOP’un ilk okul inşaatı kendisine veriliyor. Yetmiyor tabi.  İddiaya göre Bozbey, müteahhit Suat Mutafoğlu üzerinden yine EMİRKOOP’a ait kamu alanı yerleri satın aldırıp, Nilüfer Belediyesi encümeni üzerinden Balat’ta imarlı parsellerle takas yapıyor. Bunların satışıyla Doğuşpark’a ortak oldu. Ne güzel değil mi taş atıp kolun yorulmuyor ama devasa paralar cebine giriyor. 


YİNE AYNI YÖNTEM HAZIRLIĞI
İşte iddialar buradan günümüze ulaşıyor.  İddiaya göre şimdi de aynı yöntem bu özel eğitim alanı üzerinden sergilenecek. Bize ulaşan önemli bir isim hikayeyi şöyle anlatıyor, “Yine takas yapma duşuncesıyle bır oyuna girdi. Ama Turgay Erdem’i zor ikna eder gibi. Ya da ileriye dönuk düşencesi olaübilir. Zaten Doğanköy’de yeni imara açılacak bölgeden yer topladığı herkes tarafından biliniyor.  Hatta koparatifler kurup tapuları oraya alıyor ki buda ayrı projesi EMİRKOP’la yenı rant alanları oluşturmak. NİLVAK deşifre olunca, ve onun üzerinden artıkçok bir şey yapamayınca aklı yine burada.


BALKAN MAHALLESİ’NDE İNANILMAZ İŞLER
 Sarsıcı bir başka konu ise Balkan Mahallesi’nde yaşananlar. Balkan Mahallesi’nden 4 kardeş adına kurulmuş 4 kooparatif var.Kağıt üzerindeki kooparatiflerini üyeleri de hep ayın isimler. Kağıt üzerinde kurulan kooparatifler, 4 ayrı parseli yanyana bulvara cephe olarak alıyor. Sonradan tevhitle birleştirerek 200 dairelik alana 270 dairelik proje üreterek Ergünkent İnşaat’a yüzde 46 ile veriyorlar. Ne güzel değil mi? Yine taş atmıyorlar yine kolları yorulmuyor. Suya sabuna dokundaman dairelerin yarısını alıyorlar.  Son bir kaç haftadır Balkan mahallesindeki dolandırıcılık iddiası ile yayımlanan haberlere konu olan inşaatlardan bahsediyoruz. Dahası olmayan 70 daire hokus pokusla birden ilave oluyor. 


BOZBEY SEVİYOR BU İŞLERİ
Malum Bozbey ve avanesi hadi ailesi de EMİRKOOP, NİLVAK gibi kılçıksız kemiksiz cazibeli mevzulara dayanamıyor. Huy işte çok seviyorlar.  Ancak bunlardan ilerisi bu duruma Bursa’da itiraz edenin olmaması. Zaten rant kavgası olmasa, bu işlerde ortaya çıkmayacaktı belki de. Kimse kimsenin ayağına basmamaya özel itina gösteriyor. Ancak fosseptik çukuru doldu ve artık taşacak yer arıyor. Yakın bir gelecekte çok daha fazlasını duyacak ve okuyacağız. 


NİLÜFER SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
Tüm bunlar 20-25 yıldır devam ederken CHP yönetimindeki Nilüfer Belediyesi adeta dokunulmaz bölge olmuş durumda. Muhalefet bile pamuklara sarıp öyle koruyor muhalefet. 20 yığldır tek ses çıkmıyor buradan. Örneğin Nilüfer Belediyesi’ne yaklaşık iki ay önce CİMER üzerinden sorduğumuz sorulara hala yanıt gelmemesi ne kadar da enteresan öyle değil mi? Soru neydi; “Nilüfer Belediyesi’nin inşaat ruhsatı verdiği ancak verilen ruhsata aykırı olarak kat artışı /ruhsata aykırı imalat yapan müteaahit firmaların isimleri ve ayrıca bu firma ve şahıslara ne kadar ceza kesildi.” Sen kamu kurumusun vatandaşıan bunlara açıklamak durumundasın neden açıklamıyorsun? Var sıkıntı ki ses çıkmıyor. Sıkıntı var ama muhalefet neden ses çıkarmıyor? Hepimiz biliyoruz değil mi? 


BURSA TESLİM EDİLEMEZ NİLÜFER KURTARILMALI
Şimdi ve sonrasında yazacağımız makalelerde de ortaya bir gerçek çıkıyor ki, CHP’li bu kadrola değil Büyükşehir Belediyesi’ni teslim etmek, Bursa’nın bir an önce Nilüfer’i bunlardan kurtarması şart. Bu CHP seçmeni içinde elzem bir şey. Sokakta mücadele eden partililerin ve oy veren seçmeninin sırtından rant devşiren bu kadroyu CHP’liler de dışlamak durumunda. En çok zararı CHP’ye ve tabanını veriyorlar çünkü. 

ALPASLAN YILDIZ
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.