SON DAKİKA
Hava Durumu

Hızlı tren Karacabey’in değerine değer katacak

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, yüksek hızlı tren inşaatı için Hürriyet Mahallesinde kurulan şantiye alanını ziyaret etti. Özkan, “Karacabey’imize değer katacak çok önemli bir proje daha” diye duyurduğu bu projeyi yakından takip ettiklerinin altını çizdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2022 19:55
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2022 19:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hızlı tren Karacabey’in değerine değer katacak

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan önceki gün, Hürriyet Mahalle Muhtarı Ahmet Kaçar ile birlikte, hızlı tren şantiyesinin kurulacağı alanı ziyaret etti. Özkan, hızlı tren projesinin Karacabey için çok önemli bir gelişme olduğunu vurgulayarak, “Hızlı tren gerçekten Bursa’mıza, bölgemize, Türkiye’mize ve özellikle de Karacabey’imize değer katacak çok önemli bir proje. Hürriyet Mahallemizde yolcu ve yük istasyonu olacak. Yine Taşlık Mahallemizde de bir yolcu istasyonumuz olacak. Çalışmalar artık hummalı şekilde başlayacak. Hem bölgeye hem Türkiye ekonomisine hem ulaşım ağına çok ciddi katkı sağlayacak ve hemşerilerimizi birçok şehirle kısa sürede buluşturulacak bir proje. Ben hayırlı olsun diyorum” dedi. Hürriyet Mahalle Muhtarı Ahmet Kaçar da “Hızlı tren çalışmalarına ev sahipliği yapacaklarından ötürü mutluyuz, sevinçliyiz. Her şey bu proje ile daha iyi olacak” dedi.


“YATIRIMLARLA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR”
Özkan, ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede ise “Bölgemizdeki hızlı tren çalışmalarına Hürriyet Mahallemizde start verildi. Hızlı tren, bölgemizin hasretle beklediği, çok önemli ve vizyonel projelerden bir tanesi. Hem Karacabey ekonomisine hem Bursa ekonomisine hem de Türkiye ekonomisine ciddi manada katkı sağlayacak, ulaşım alanını rahatlatacak, bölgemizdeki ürünlerin limanlara ve değişik bölgelere nakliyesini hızlı bir şekilde sağlayacak. Bundan birkaç yıl önce hayal dahi edemediğimiz bir proje bölgemizi de kapsıyor. Ulaşım noktasında İstanbul-İzmir otoyolu girişinin ve çıkışının Karacabey’den olması, bir trompet kavşakla Hürriyet Mahallemiz vesilesiyle TEKNOSAB’a bağlanarak ayrı bir değer katmıştı. TEKNOSAB, Türkiye’nin en büyük yatırımlarından biri ve yeni nesil organize sanayisi bölgesi. Buradaki çalışmalar da hızlı bir şekilde devam ediyor. Bunun yanında da hızlı tren projesi hayata geçiyor. Gerçekten Karacabey devlet yatırımları anlamında altın çağını yaşamakta. Ulaşım projeleri, TEKNOSAB, 2 tane baraj projesi, Bursa Büyükşehir marifetiyle gerçekleştirdiğimiz altyapı çalışmaları ve diğer çeşitli projeler, Karacabey’in ‘modern, müreffeh ve güçlü kent’ hale gelmesine zemin hazırlayacak önemli çalışmalar” dedi.


TÜRKİYE’NİN DİKKATİNİ ÇEKİYOR
Özkan, Karacabey’de yürütülen çalışmalar ve gelişmelerin bütün Türkiye’nin dikkatini çektiğini belirterek, “Bu çalışmalara katkı koyan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bölge milletvekillerimize, il başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ve bu çalışmaların başladığı başta Hürriyet Mahallemize, değerli sakinlerine, Karacabey’imize, Bursa’mıza, Türkiye’mize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

KUTU KUTU
MÜJDEYİ BAKAN KARAİSMAİLOĞLU VERMİŞTİ   ( bakan  )

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Şubat ayında yaptığı açıklama ile projenin detaylarını duyurmuş ve "Balıkesir-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı inşaatıyla Bursa'yı demir yolu ağına entegre ediyoruz." demişti. Kentin yıllarca demir yolundan yoksun bırakıldığını aktaran Karaismailoğlu, o programda şunları söylemişti: "Balıkesir-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı inşaatıyla Bursa'yı demir yolu ağına entegre ediyoruz. Ağustos 2020'de eksik olan kısımlarının da ihalesini yaptığımız projemizin yeni inşaatına da 4 ay önce başladık. Böylece hızlı tren hattımızın tüm kesimlerinde tam kadro çalışmalar, tüm hızıyla yoluna girmiş oldu. Hızlı tren hattı, Gürsu-Yenişehir güzergahını takip ederek, Osmaneli mevkiinde yapılacak müselles hatla Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı'na bağlanarak, güzel Bursa da hızlı tren ağına dahil olacak. Aynı zamanda Bursa'nın batısında Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB), Karacabey istasyonlarından geçerek, Balıkesir'e ulaşacak. Böylece Bursa-Balıkesir arasında da demir yolu bağlantısı hizmete alınacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.