SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk ders zili ‘denetim’li çaldı

Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri ile Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik, asayiş ve narkotik ekipleri eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte bölgelerinde bulunan okulların huzur ve güvenini sağlamak için harekete geçti. Servis araçları tek tek durdurulurken, en ince ayrıntısına kadar her şey kontrol edildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2023 20:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 13:17
Kaynak: İHA
İlk ders zili ‘denetim’li çaldı

Bursa’da 2023-2024 eğitim öğretim yılına 11 Eylül 2023 tarihi itibariyle 2 bin 6 okulda, 620 bin 324 öğrenci ve 40 bin öğretmen için ilk ders zili çaldı. 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk ara tatili 13-17 Kasım 2023'de yapılacak. Öğrenciler için 22 Ocak - 2 Şubat 2024'te yarıyıl tatili, 8-12 Nisan 2024'te ise ikinci ara tatil dönemi olacak. Eğitim öğretim dönemi, 14 Haziran 2024'te sona erecek. Öğrencilerin ilk gün heyecanına Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve veliler ortak oldu. Vali Demirtaş, “Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz velilerimiz ve eğitimi camiasının tüm paydaşları, yeni eğitim-öğretim dönemine başlamanın heyecanını yaşıyor. Bursa’da eğitime dair fikri, projesi ve desteği olan herkese kapımızın 24 saat açıktır. El ele vererek Bursa’nın eğitim alt yapısını daha da güçlendirecek, çocuklarımızı ve gençlerimizi modern eğitim ortamında buluşturmaya devam edeceğiz. Öğrencilerin elde edeceği başarı, aileleri ve aziz milletimiz için kıvanç vesilesi olacaktır” dedi.


Okumanın önemine değinen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Asli görevimiz olmamasına rağmen, biz Bursa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz olarak okullarımızda bir konuyu daha çözmenin heyecanıyla çalışıyoruz. Destek vermeye çalışıyoruz. Kitap okumayı hiç ihmal etmeyin. Onu özellikle belirtmek istiyorum. Öğretmenlerimiz büyük fedakarlıkla çalışıyorlar. Onların örnek olması bu çocuklar için çok kıymetli. Vatanına, milletine, bayrağına, dinine, ailesine ve çevresine saygılı olması konusunda öğretmenlerin emeği unutulamaz” diye konuştu.


SERVİS ARAÇLARI TEK TEK KONTROL EDİLDİ
İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik, asayiş ve narkotik ekipleri eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte bölgelerinde bulunan okulların huzur ve güvenini sağlamak için harekete geçti. Servis araçları tek tek durdurulurken, en ince ayrıntısına kadar her şey kontrol edildi. Bursa Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri "Okul Yolunda Her şey Yolunda" sloganıyla öğrenci servislerini inceledi. Sivil trafik polislerinin de katıldığı uygulamada sürücüler uyarılıp, öğrenciler ise bilgilendirildi.
Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından sorumluluk sahalarında bulunan yol güzergahlarında ve okul önlerinde servis araçlarında gerekli denetim ve kontrolleri yapılarak, okul servis aracı şoförlerine bilgilendirmeler yapıldı. Bursa’nın en yoğun okulun bulunduğu bölge olan Bademli Mahallesi'nde uygulama yapan ekipler, havadan da görüntülendi. Öğrencileri taşıyan servisler, tek tek durduruldu. Jandarma personeli tarafından öğrenciler, emniyet kemerini hareket etmeden bağlamaları, durmadan da çıkarmamaları konusunda bilgilendirildi. Ayrıca çocukların trafik kurallarını ve jandarmanın yaptığı çalışmaları anlatan el kitapçığı ile boyama kitabı hediye edildi.


DENETİMLER DEVAM EDECEK
İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, öğrencilerin ve vatandaşların can güvenliği için sabah saatlerinde uygulama gerçekleştirdi. Ekipler kurulan uygulama noktalarında durdurdukları araçların, Okul Servis Araçları Yönetmeliği'ne uygunluğunu, rehber personel bulunup bulunmadığını, şoförlerin mesleki yeterlilik belgelerinin olup olmadığını kontrol etti. Servislerdeki öğrencilere kırmızı düdük hediye eden ekipler, şoför ve öğrencilere bilgilendirici broşürler dağıttı. Polis ekipleri inceledikleri servis araçlarında çocuklara, rehber personelin uyarılarını dikkate almalarını, emniyet kemerlerinin takılmalarını, camdan sarkmamaları, ayakta seyahat etmemeleri konularında uyarılarda bulunuldu. İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan açıklamada uygulamanın vatandaşların can güvenliği nedeniyle yapılacağı ve devam edeceği bildirildi.


Tek tek durdurulmanın öğrenciler kadar kendileri için de önemli olduğunu belirten servis şoförleri, "Bu denetimlerin daha sık yapılması gerekiyor. Yeni dönem başlamadan biz bütün eksikliklerimizi tamamladık. Sağlık ve güvenle işimizi yapıyoruz. Eksiği olan bir an önce tamamlamalı. Çünkü bu çocuklarımızın sağlığı için önemli" dedi. Bursa’daki jandarma bölgesinde bulunan 315 okulun güzergahlarında sıkı denetimler arttırılırken, 500 personelle çocukların suça sürüklenmesini ve suç mağduru olmasını engellemek, çocukları fiziksel ve ruhsal gelişimlerini etkileyecek zararlı alışkanlıklardan, tehlikeli maddelerden korumak maksadıyla ‘Huzur ve güven uygulaması’ ilkokul, ortaokul ve liselerin bulunduğu alanlarda yapıldı.

(İHA)

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.