SON DAKİKA
Hava Durumu

İP İl Başkanının eleştirilerine Davut Gürkan’dan ders gibi cevap: “Suç dediğinizi 19 yıldır gururla yapıyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın daire başkanlarına “Sahaya inin vatandaşla buluşun” talimatını, devletin resmi maaşlı memurları ile siyaset yapmak diye lanse etmeye kalkan İP İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’na AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan sert tepki gösterdi. Gürkan, “Halkımızın ayağına gitmek suçsa varsın en büyük suçumuz bu olsun” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2021 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2021 21:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İP İl Başkanının eleştirilerine Davut Gürkan’dan ders gibi cevap: “Suç dediğinizi 19 yıldır gururla yapıyoruz”

İP İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun millete hizmet etmekle görevli Büyükşehir Belediyesi’nin daire başkanları ve yöneticilerinin sahaya çıkmalarına yönelik Aktaş’ın talimatından rahatsızlık duyması şaşkınlık oluşturdu. Aktaş’ın olması gereken talimatını saptırarak algı operasyonu çekmeye kalkan İP İl Başkanı Türkoğlu’na yanıt gecikmedi.

“PARTİSİ VE KENDİSİNİN HALKA BAKIŞINI ORTAYA KOYUYOR”

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan yazılı bir açıklama yaparak, algı operasyonuna yanıt verdi. Gürkan,  İYİ Parti İl Başkanı Türkoğlu’nun yaptığı açıklamalarla partisinin ve şahsının millete karşı bakış açısını ortaya koyduğunu ifade ederek, “Bir kez daha ortaya konulmuştur ki; “İYİ Parti’ye göre halkın ayağına gitmek affedilemez bir suçtur. İYİ Parti’ye göre halkın isteğini sormak, halkın istekleri için hizmet üretmeye çalışmak yanlıştır. Varsın onlar, halkla bir olmayı yanlış bilsinler. Varsın onlar, bizim halka rağmen bir şey yapmayacağımızı unutmuş olsunlar. Bizler halkımızın ayağına gitmekten ancak gurur duyarız. Halkımızın ayağına gitmek suçsa varsın en büyük suçumuz bu olsun” dedi.

“HALKIN AYAĞINA GİTMEYİ SUÇ OLARAK TANIMLIYOR”

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Davut Gürkan, Türkoğlu’nun suç olarak tanımladığı milletin ayağına gidip, milletin iç içe olmayı tüm teşkilatları ile partilerinin kuruluşundan bu yana sürdürdüklerini vurgulayarak, “Teşkilatım adına belirtmek isterim ki; birilerinin eleştirdiği bu çalışmayı, AK Parti olarak bizler 19 yıldır, aralıksız gerçekleştiriyoruz. Öncelikle değerli Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a ve hemşerilerimize hizmet etmek için sokak sokak mahalle mahalle dolaşan, çalınmadık kapı bırakmayan tüm belediye çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bakanlarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, İl başkanlığımızla, ilçe başkanlıklarımızla, mahalle başkanlıklarımızla hasılı tüm teşkilatımızla milletimize kulak vermek, taleplerini almak ve çözümü üretmek bizim gönül siyasetimizin gereğidir. AK Partiyi, AK parti yapan budur.” ifadelerini kullandı.

“HALKIMIZIN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ”

Başkan Gürkan, 19 yıldan bu yana millete hizmet aşkıyla çalışan AK kadroların milletin güven ve desteği ile gücüne güç kattığını ifade ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Demek ki Selçuk Türkoğlu bunu bilmiyor. Demek ki halkımız bunu biliyor ki, 19 yıldır vekaletini hizmet etmeye aşık bu kadrolara veriyor. Türkoğlu’nun yeni bir çalışma diye duyurmak isteği bu çalışma, halkımızla aramızdaki kesintisiz iletişim kanallarımızdan biridir. Büyükşehir’den Osmangazi’ye, Yıldırım’dan Kestel’e tüm belediye personellerimiz sokak sokak ilçelerinin ihtiyaçlarını yerinde analiz eder, çözüm geliştirir, mahalle sakinlerinin taleplerini kayıt altına alır. Bizler halkımıza hizmeti onlara rağmen değil onlarla birlikte yan yana omuz omuza gerçekleştiririz. Bizler Hükümetimizin ve belediyelerimizin toplumun tamamını kapsayan hizmet anlayışıyla, hep birlikte, her daim vatandaşımızın emrinde olmaya, ayağına gitmeye canla başla devam edeceğiz. Ama kabul ediyorum. Siyaseti halka rağmen yapılır zannedenler, aziz halkımıza tepeden bakmayı iktidar olmak zannedenler, halka gitmeyi değil halkı ayağına getirmeyi siyaset sananlar bu çalışma tarzını tabi ki anlayamazlar. Bizler kendimizi Bursa’mızın efendisi değil, hizmetkarı gördük, öyle bildik, öyle çalıştık. Milletin hizmetkârlarının millete gitmesinden rahatsızlık duyanların da; vatandaşa hizmet anlayışları açık biçimde ortaya çıkmıştır. Bu iki hizmet anlayışının takdirini bizler aziz halkımıza bırakıyoruz. Bize göre söz de, takdir de milletimizindir.”

(Alpaslan Yıldız)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.