SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail, Gazze’yi kara, deniz ve havadan vurdu

İsrail ordusu, yürürlükteki ateşkese rağmen gece boyunca işgal altında tuttuğu Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine kara, deniz ve havadan yoğun saldırılar düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2025 23:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2025 23:43
Kaynak: AA
İsrail, Gazze’yi kara, deniz ve havadan vurdu

Görgü tanıklarının aktardığına göre İsrail ordusu; Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesi ile Bureyc Mülteci Kampı, güneyde Refah kenti, Han Yunus’un doğusundaki Karara ve Beni Suheyla beldelerini hedef aldı.İsrail savaş uçakları, Gazze kentinin doğusunda yer alan Şucaiyye ve Tuffah mahallelerine art arda hava saldırıları gerçekleştirdi. İşgalci İsrail ordusuna ait zırhlı araçlar, Gazze kentinin güneydoğusundaki Zeytun Mahallesi’nin doğu kesimlerine yoğun topçu atışları yaptı.İsrail savaş gemileri de Gazze sahil şeridi açıklarını hedef alırken; kara topçu birlikleri ise kuzeydeki Beyt Lahiya beldesine yönelik saldırılar düzenledi.Gazze Şeridi’nin orta kesiminde ise İsrail topçuları, Bureyc Mülteci Kampı’nın doğu bölgelerini vurdu.Güneyde ise İsrail savaş uçakları, Refah kenti doğusu ile Han Yunus’un doğusundaki Karara ve Beni Suheyla beldelerine yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.Hamas ile 10 Ekim'de yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasını her gün ihlal eden İsrail ordusu, Filistinlilere yönelik saldırılarına aralıksız devam ediyor.Hamas ile İsrail arasında varılan ateşkes anlaşması 10 Ekim'de yürürlüğe girmişti.Buna rağmen İsrail, Hamas ile imzaladığı ateşkes anlaşmasını ihlal etmeyi sürdürüyor.

CAN KAYBI GİDEREK ARTIYOR

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in saldırılarında yaşanan can kayıpları ile enkazdan yeni çıkartılan cenazelere ilişkin son verileri paylaştı.İsrail saldırılarıyla, son 48 saatte 1'i enkaz altından çıkarılan 2 Filistinlinin naaşının hastanelere ulaştırıldığı bildirildi.Ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana düzenlenen saldırılarda ise 354 kişinin öldüğü, 906 kişinin yaralandığı, enkaz altından da 606 kişinin cesedinin çıkarıldığı kaydedildi.Sağlık Bakanlığının açıklamasında ayrıca, Adli Tıp Kurumu'nun kayıp dosyaları ve ihbarları değerlendirerek, 21 ila 28 Kasım tarihleri ​​arasında tamamladığı ve onayladığı verilerin ardından toplam can kaybına 299 kişinin daha eklendiği aktarıldı.İsrail'in Gazze Şeridi'ne Ekim 2023'te başladığı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının ise 70 bin 100'e, yaralıların sayısının 170 bin 983 olduğu belirtildi.

İSRAİL, TUBAS VE FARİA’DAN ÇEKİLDİ

Tammun Belediye Başkanı Samir Beşarat, yaptığı açıklamada, ordunun beldedeki tüm birliklerini geri çektiğini, karargaha dönüştürdüğü evleri boşalttığını ve gözaltına alınanların 6'sı hariç tamamını serbest bıraktığını, söz konusu 6 kişinin İsrail gözaltı merkezlerine sevk edildiğini söyledi.Beşarat, İsrail saldırısının son üç gün içinde beldenin birçok sokağını ve evleri ciddi şekilde tahrip ettiğini de ifade etti.Yerel kaynaklara göre, İsrail ordusu askerlerini ve araçlarını Faria Mülteci Kampı’ndan da çekti, bölgedeki Filistinliler kampın durumunu ve ordunun bıraktığı yıkımı görmek için dışarı çıktı.İsrail ordusu Tubas kentindeki Akaba ile Teyasir beldelerinde saldırılarını sürdürüyor. Bu bölgelerde sokağa çıkma yasağı ve bazı evleri askeri karargaha dönüştürmeye devam ediyor.Tubas'taki Ambulans ve Acil Servis Müdürü Nidal Avde, yaptığı açıklamada, "İsrail ordusunun Tubas'ta saldırısını başlatmasından bu yana, 130 Filistinli darbedilerek yaralandı." demişti.Yaralananların 66'sının hastaneye kaldırıldığını belirten Avde, kalanların ise bölgede tedavi edildiğini aktarmıştı.İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Tubas kentine 26 Kasım'da kapsamlı bir saldırı başlattığını duyuran İsrail ordusu, kente Arapça "Bölgeniz terör yuvası haline geldi. İsrail ordusu buna kayıtsız kalamaz, böyle devam ederse sonunuz Cenin ve Tulkerim gibi olur." yazılı tehdit içeren ilanlar atmıştı.Tubas'ta evlere baskın düzenleyen, sakinlerini yerinden edip eşyaları tahrip eden ve bazı evleri askeri kışlaya dönüştüren İsrail askerleri, Filistin Esirler Cemiyeti verilerine göre 162 Filistinliyi gözaltına almıştı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.