SON DAKİKA
Hava Durumu

İyi ki Bursa’yı bu terörist yancılarına teslim etmedik!

RTÜK’ün verdiği cezaları bahane ederek TBMM kürsüsünde adeta devlete meydan okur gibi Dadaloğlu’nun “Dağlar Bizimdir” türküsünü söyleyen Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’na kamuoyundan büyük tepki gelirken, vatandaşlar da “Dağlar seni delik deşik delerim” türküsü ile yanıt verdi.  Mezhep siyaseti ve bölücülere yancılık yaptığı skandal eylemleri ile gündeme gelen Kayışoğlu’nun bu adımı bir kez daha Bursalılara,“İyi ki Bursa’yı bu terörist yancılarına teslim etmedik” dedirtti. 

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2021 20:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2021 20:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İyi ki Bursa’yı bu terörist yancılarına teslim etmedik!

CHP’de skandallar ve şova yönelik elemleri ile gündeme gelen Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bir kez daha TBMM kürsüsünden akıl almaz bir olaya imza attı. RTÜK’ün Halk TV’ye Grup Yorum'un eski solisti ve CHP eski Milletvekili Hilmi Yarayıcı "Cemo" adlı türküyü seslendirmesinden dolayı verdiği cezayı bahane eden Kayışoğlu, TBMM kürsüsüne çıkarak “Dadaloğlu’nun “Dağlar bizimdir” türküsünü söyledi. CHP’li milletvekillerinin alkışla eşlik ettiği türkü ile Kayışoğlu adeta devlete meydan okudu. DHKP-C örgütünün kontrolünde bir süre önce solistleri ölüm orucuna yatırılarak öldürülen Grup Yorum’un “Cemo” isimli türküsü, dağdaki teröristlere selam çakan sözleri içinde barındırıyor. 


TERÖRİST YANCILIĞI YAPIYOR
Terör örgütü DHKP-C’nin kontrolündeki Grup Yorum’a destek atıp Dadaloğlu’nun “Hakkımızda devlet etmiş fermanı, Ferman padişahın kardaş, dağlar bizimdir” sözlerini türkü olarak söyleyen Kayışoğlu, vatandaşlardan büyük tepki gördü. Vatandaşlar Kayışoğlu’na “Dağlar seni delik deşik ederim” türküsü ile yanıt verdi. Özellikle sosyal medyadan Kayışoğlu’na çok sert sözlerle tepki gösteren vatandaşlar, “Çıkın dağlara görün gününüzü. Devletin imkanları ile lüks villalarda yaşamaya benzemez o işler. Dağlar bizimdir derler ama lüks villalarından çıkmazlar. CHP’liler HDP’lileşti dediler de inanmadık” sözleri ile tepkilerini gösterdi. Meclis kürsüsünden HDP’lilere daha da ilerisi PKK’nın teröristlerine adeta selam çakan Kayışoğlu’nun seçim bölgesi Bursa’da da tepkiler çığ gibi. Mezhep siyaseti yapan Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile birlikte attığı her adımı skandala dönüşen Kayışoğlu’nun son skandalı Bursalılara “İyi ki Bursa’yı bu terörist yancılarına teslim etmedik” dedirtti. 


ATATÜRK’Ü İSTİSMAR ET, HDP İLE KOL KOLA GİR
Atatürk’ün kurduğu parti olan CHP’den milletvekili seçilmesine rağmen Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin düşmanları ile kol kola giren Kayışoğlu, özellikle HDP’liler ve DHKP-C’lilere yakınlığı ile hep gündeme geldi. Bir yanda Atatürk istismarı bir yanda cumhuriyet ve devlet düşmanları ile kol kola bir siyaset anlayışı benimseyen Kayışoğlu, zaman zaman kendi partisinde dahi tepki görüyor. Kayışoğlu, İP’in seçime girebilmesi için CHP ile İP arasında yapılan hülle milletvekili transferi organizasyonunda İP’e geçmişti. 


NURHAYAT DEMEK SKANDAL DEMEK
Meclis kürsüsünden Dadaloğlu türküsü söyleyerek teröristlere selam çakması Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun ilk skandalı değil. Solculuk ve mezhepçilik yaparak CHP’den milletvekili olan Kayışoğlu, çocuğunu ABD vatandaşı olması için bu ülkede doğurmuş, eleştirilere de “Çocuğumun ikbalini düşünmek zorundayım” diye yapıt vermişti. İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar verilen dönemde de darbe söylemi ile şimşekleri üzerine çekmişti Kayışoğlu. Kayışoğlu, YSK'nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesine ilişkin kararı ile ilgili ''Kaynayan kazan taşmaz mı, sandıkları aşmaz mı, seçmenin oyunu yok sayan darbeyle buluşmaz mı?'' ifadelerini kullanmış ve kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Gerek Bursa ve ilçelerinde gerekse mecliste HDP’ye yakınlığı ve onlarla ortak hareket etmesi ile de tepki çekiyor. 


MUDANYA SORUŞTURMASI HALA DEVAM EDİYOR
Milletvekili olmadan önce Mudanya Belediyesi’nin avukatlığını yapan ve vekil olduktan sonra da CHP’li belediyeye fatura kestiği ortaya çıkan Nurhayat Aytaca Kayışoğlu’nun bu konuyla ilgili soruşturması da devam ediyor. Dosyada Kayışoğlu’nun belediyeden astronomik avukatlık ücretleri almasının yanı sıra yasak olmasına rağmen vekil olduktan sonra da fatura kesmeye devam ettiği yer alıyor. 


KAR MASKELİ GENÇLERLE POZ VERDİ
CHP Mudanya İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “24 Ocak Uğur Mumcu’yu anma etkinliği” de Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun boy gösterdiği organizasyonlardan biri oldu. Kamuoyunda sert tartışmalara neden olan etkinlikte kar maskeli gençlerin kullanılması sosyal demokrat Nurhayat Altaca’yı rahatsız etmediği gibi onlarla poz vermekten de kaçınmamıştı. Kayışoğlu, MİT TIR’ları davasında yargılanan Can Dündar’ı ziyaret etmiş ve destek vermişti. Dündar, halen firari olarak Almanya’da bulunuyor ve Türk devletine saldırıyor.


(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.