SON DAKİKA
Hava Durumu

Karamehmet, “Çağlar”ın peşini bırakmıyor!

Çukurova Grubu’nun açtığı davayı kazanmasının ardından İşadamı Cavit Çağlar’ın şirketlerine ilk etapta 28 milyon dolarlık haciz işlemi uygulandı. 2008 yılında TMSF tarafından Çukurova Grubu’na rücu edilen ve Çağlar’ın şirketlerinin İnterbank’a ödemediği borç tutarı ise 533 milyon 936 bin dolar. Çukurova Grubu halen kendisine ait olmayan bu borçları öderken, Çağlar Grubu’na karşı bu borçlardan kaynaklı davalar da devam ediyor. 

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2022 22:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2022 00:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Karamehmet, “Çağlar”ın peşini bırakmıyor!

Birkaç yıl önce Cavit Çağlar’ın esrarengiz bir şekilde TMSF ile ibralaşması kamuoyunda şaşkınlık oluşturmuştu. 1.8 milyar dolar borcun 800 milyon dolarlık kısmının ne olduğu anlaşılamamıştı. Ancak son gelişmelerle ortaya çıktı ki Çağlar’ın borçları Çukurova Holding’e rücu edilmiş. TMSF ise alacaklar noktasında Çukurova’ya Çağlar Grubu’nu adres göstermiş. 


ÇAĞLAR GRUBU KREDİLERİ ÖDEMEDİ
İnterbank’tan kredi çeken Çağlar Grubu şirketleri bankaya devletin el koymasının ardından bu borçları ödemedi. TMSF el konulduktan sonra bankanın alacakları ile ilgili Çukorova Grubuna 533 milyon 936 bin dolarlık bir fatura çıkardı ve rücu etti. Oysa borç Çukurova’nın değil Çağlar grubunun borcuydu. Çukurova Grubu ile yapılan anlaşmayla borç taksitlere bölündü ve grup bu taksitleri ödemeye başladı. Bu arada Çukurova Grubu kendisinden kaynaklanmayan bu borcun ilk taksitinin ödenmesinin ardından İstanbul 6. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne Çağlar Grubu’ndan bu parayı tahsil etmek için dava açtı. İlk derece mahkemeyi kazanan ve temyiz süreçlerinin tamamlanmasının ardından 28 Milyon doları Çağlar şirketlerinin ödemesi kesinleşti. Ancak Çağlar Grubu 2019 yılından beri bu borcu ödemeye yanaşmıyor. 


ÇUKUROVA GRUBU İCRA BAŞLATTI
Çağlar’ın borcunu ödemeye yanaşmaması üzerine Çukurova Grubu yasal süreci işleterek İstanbul 28. İcra Dairesi aracılığı ile Çağlar Grubu şirketlerine bu borcu dağıtarak icra işlemi başlattı. Bursa’da da geçen hafta gündeme gelen Olay Medya’ya da icra uygulaması yapılırken, icra memurları kuruma gidene kadar kurumdaki bilgisayarlar dahil haciz edilecek malzeme binadan kaçırıldı. Olay Medya’ya uygulanan haczin ilk taksit için 1 milyon 789 bin dolar olduğu öğrenildi. 


ŞİRKETLERİN İÇİNİ BOŞALTMIŞ!
Öte yandan TMSF ile ibralaşan ve kamuoyuna borçlarını ödediğini ilan eden Cavit Çağlar’ın, şirketlerinin içini boşaltarak başka şirketlere aktardığı da ileri sürülüyor. Hali hazırda Çağlar’ın borca muhatap olan şirketlerinin üzerinde maddi değer taşıyan bir şey olmadığı, bunların yeni kurulan şirketlere aktarıldığı ancak icra işlemlerinin yeni grup şirketlerine de rücu edildiği öğrenildi. 


OLAY.COM.TR’DEN ÖYLESİNE AÇIKLAMA
Bu arada Çağlar Grubu’na haciz işlemi başlatıldığının kamuoyunda gündeme gelmesi üzerine gruba bağlı Olay Medya, “Yargılama süreci devam eden, şirketimizle hiçbir bağlantısı ve ilintisi olmayan ticari bir ihtilaf nedeniyle haksız ve hukuka aykırı olarak aleyhimize işlem başlatılmış olup, bu hususta şirketimiz tarafından her türlü yargı yoluna başvurulmuştur.” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Bir süre önce Olay Basın Yayın AŞ’nin yayın haklarının Bursa Olay Basın Yayın AŞ’ye devredildiği, burada yapılan açıklamada da bu şirket değişikliğinin öne sürüldüğü ifade ediliyor.


ÇUKUROVA ÇAĞLAR YÜZÜNDEN BU DURUMA GELDİ
Çukurova Grubu’nun bankanın içinin boşaltılması ve el konulması sürecinde bir dahlinin olmamasına rağmen Çağlar Grubu ile olan ticari ilişkiler ve Çağlar Grubu’nun yaptığı işlemler nedeniyle yıllardır sıkıntılar içine düştüğü, hatta çok önemli şirketleri bu süreçte elinden çıkmak durumunda kaldı. Çukurova Grubu kaynakları yargı mücadelesinin devam edeceğini ve haksız yere ödenen paraların tamamı tahsil edilene kadar mücadelenin süreceği ifade edildi. Çağlar’ın bu kez oldukça köşeye sıkıştığı ifade ediliyor. 


(Alpaslan YILDIZ)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.