SON DAKİKA
Hava Durumu

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır noktayı koydu: Kaçakla mücadeleden taviz yok!

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, son günlerde Türk asıllı Alman vatandaşı olan bir kişinin ilçede yaptığı kaçak binanın yıkımıyla ilgili net konuştu. Tanır, belli odaklar tarafından gündeme getirilen iddiaları iftira olarak nitelerken, "Biz kendimizden eminiz. İftira atanlar hukuk önünde hesap verecek" ifadelerini kullandı. 

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2021 20:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2021 20:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır noktayı koydu: Kaçakla mücadeleden taviz yok!

Kestel Belediye Başkanı Önden Tanır, son günlerde gündeme gelen Türk asıllı Alman vatandaşının Kestel’de kaçak yapıldığı gerekçesiyle yıkılan villasına ilişkin detayları açıklayıp, kendisi ve şu an görevinden istifa eden belediye başkan yardımcısı hakkında ortaya atılan iddiaları cevapladı.


“SON 3 YILDA 113 KAÇAK BİNAYI YIKTIK”
Bursa'da geniş bir gazeteci topluluğuyla Merinos’ta bulunan Göl Park’ta kahvaltıda bir araya gelen Başkan Önder Tanır, son 3 yılda ilçelerinde 113 kaçak binayı yıktıklarını dile getirdi. Son 5 yılda 654 kaçak bina için zabıt tutulduğunu aktaran Tanır, kaçak yapılaşmaya asla taviz vermediklerini ve bundan sonra da vermeyeceklerini vurguladı.


KAÇAK BİNAYLA İLGİLİ SÜREÇ
 Son dönemde ortaya atılan Türk asıllı Alman vatandaşı Y.Y.'nin Derekızık Mahallesi sınırları içerisinde 111 ada ve 11 parsel sayılı yere kaçak olarak yaptığı inşaatın yıkılması ile ilgili de konuşan Tanır, “Bu şahıs yüz metre önceki binanın yıkılmış halini görmesine rağmen bu binayı yapmakta ısrar etti” dedi. İnşaatın yasal hale getirilmesi için 3194 sayılı imar kanununun 32. maddesine göre kendisine 30 gün süre verildiğini, ancak verilen bir aylık zaman zarfında inşaatın yapı ruhsata bağlanmadığını anlattı. Tanır, bu sebeple encümen kararı ile villa yıkılıp Y.Y. de 42. maddenin A fırkasına göre para cezası kesildiğini bildirdi. Tanır, kaçak yapılan villa ile ilgili fotoğrafları da gazetecilerle paylaştı.


BELEDİYE PERSONELİNİN AKRABASI
İş adamı Y.Y. ile belediyede müdür olarak görev yapan bir çalışanın yakını olması sebebiyle Almanya'daki tarım fuarında tanıştırıldığını, fuar boyunca kendileriyle yakından ilgilendiğini, sonraki aylarda Kestel'e geldiğinde aynı misafirperverliği kendilerinin de gösterdiğini belirten Önder Tanır, "Ancak bu ilginin Kestel'de sit alanında yaptırmayı planladığı kaçak lüks villası için yapıldığını çok sonra öğrendim. Öğrendiğim an villanın kaçak olarak yapılmaya başlandığını gördüğüm andır. Derhal talimat verdim ve kaçak tutanağı düzenlettirdim. Ardından encümende çıkartılan ceza ve yıkım kararıyla yıkım gerçekleştirildi. Bu süreçten önce adı geçen başkan yardımcımız değerlendirme sonrası görevinden istifa etti. Konu bundan ibaret. Hukukçularımız hazırlıklarını tamamladı ve bugün suç duyurusunda bulunacağız. Bundan sonrası yargının işi" dedi.


KARALAMA KAMPANYASI
Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, kendileriyle ilgili bir karalama kampanyası sürdürüldüğünün altını çizerken başka bir örnekle de bunu açıkladı. Tanır, medyaya “Kestel Belediyesi şehit yakınının evini başına yıkıyor” diye servis edilen çok katlı lüks binanın bu yıkılan binalara yüz metre mesafede olduğunu ve SİT alanına yapıldığını vurguladı. Yıkım kararı olan bu bina için 20 yıl önce bu vatan için şehit olan bir vatandaşın yakınının lüks villası yıkılmasın diye şehit olan vatan evladının ismini kullandığını vurguladı. “Bizim şehitlerimize, onların emaneti yakınlarına zarar vermemiz, yok saymamız mümkün mü? İki cihanda bunun hesabını veremezsiniz! Şimdi tekrar isimlerin üzerinde durmayınız. Kimin, kimlerin hatası varsa herkes yargı önünde hesabını verir” diyen Tanır, kaçak yapılaşmayla mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti.


 “BENİM ALLAHTAN BAŞKA KİMSEDEN KORKUM YOK” 
Kestel Belediye Başkanı olarak yeşil Bursa'nın son yeşil kalesi Kestel'i çocuklar için korumaya devam edeceğini belirten Tanır, "Kestel'e parsel parsel gözünü diken herkesin karşısında olmaya devam edeceğim. Çocuklarımıza yaşanabilir, yemyeşil bir Kestel bırakmak için gündüzümüzü gecemize katıyoruz. Katmaya devam edeceğiz. Bu tehditler, karalamalar beni yolumdan döndürmeyecek. Çünkü bizim Kestel'e sözümüz var. Benim Allah'tan başka kimseden korkum yok. Kestelli hemşehrilerimin güveni ve desteğinden başka gücüm yok" diye konuştu.


Alpaslan YILDIZ
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.