SON DAKİKA
Hava Durumu

Kestel Belediyesi’nden sosyal belediyeciğin zirvesi: Buğdayını kendi üretip ekmeğe zam yapmayacak

Son üç yıldır Türkiye’nin en ucuz ekmeğini vatandaşa sunan ve bu süreçte zam yapmayan Kestel Belediyesi, vatandaşa zam yapmadan ekmek ulaştırmak için kendi buğdayını kendi üretecek. Halen Bursa’da 200 gramlık ekmek 4 liraya satılırken 400 gramlık Kestel Belediye Ekmeği ise sadece 1 liradan satılıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2022 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2022 22:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kestel Belediyesi’nden sosyal belediyeciğin zirvesi: Buğdayını kendi üretip ekmeğe zam yapmayacak

Sosyal belediyecilik adına önemli işlere imza atan Kestel Belediyesi, örnek alınacak adımlar atmaya devam ediyor. Türkiye’de yok böyle bir belediye dedirtecek yeni adım ise gerçekten sosyal proje anlamında belki de proje haline getirilerek tüm ülkede uygulanabilecek cinsten. 


3 YILDIR 400 GRAM EKMEK 1 LİRA
Bursa'da 3 yıldır 400 gram ekmeği 1 TL’den satan Kestel Belediyesi, önümüzdeki 2 yılda ekmeğe zam yapmamak için kendi buğdayını ekecek. Bin 300 dönümlük alanda çalışmalara başladıklarını belirten Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, hem dar gelirli vatandaşların hem de boş ve atıl arazilerin değerlendirilmesi ile çiftçilerin kazanacağını söyledi.


GÖREVE GELİNCE İNDİRİME GİTTİ
3 yıl önce 1,25 liradan sattıkları 400 gram ekmeğe zam yapmak yerine 1 TL’ye çeken Kestel Belediyesi, önümüzdeki 2 yıl boyunca ekmeğe zam yapmamak için kendi buğdayını ekip, kendi ununu üretecek. Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, bunun için önümüzdeki 2 yıl süresince ihtiyaçları olan 800 ton un için bin 300 dönüm arazide buğday ekimi yapacaklarını açıkladı. 


HER GÜN 6 BİN EKMEK ÜRETİYOR
Bursa merkezde 200 gram ekmeğin fiyatı 4 TL’ye yükselirken, yalnızca Kestel Belediyesi’nin 1 TL’den sattığı 400 gram günlük 6 bin adet ekmekle yaklaşık 2 bin hanenin aile bütçelerinde ayda 1 milyon 250 bin TL tasarruf yapmaları sağlanıyor. Bu rakam önümüzdeki yıl zam yapılmayacağı için dar gelirli ailelere 30 milyon lira katkı anlamına geliyor.


TRAKTÖR VE EKİPMAN ALINDI
Hali hasırda 50 kiloluk bir çuval unun yaklaşık 500 lira olduğu göz önünde bulundurulduğunda Kestel Belediyesi un maliyetini en az 3’te bire düşürecek. Ekim ve biçim işleri için traktör ve gerekli ekipmanları satın alan belediye, yine kendi çalışanları aracılığıyla bu çalışmaları yürütecek. Böylece maliyetlerin düşürülmesiyle ekmek fiyatlarının sabit tutma imkânı bulacak. 


ONLARCA SOSYAL ADIM
Özellikle pandemi sürecinde binlerce ihtiyaç sahibi hanenin elektrik ve su faturalarının ödenmesi, binlerce aileye gıda yardımı, market alışveriş kartı, bakkal veresiye defterlerinin ödenmesi, elektrik ve su faturalarının ödenmesine, iş yerlerini kapatan esnaf ve çalışanlarına destek olarak önemli sosyal yardım çalışmaları ile adından söz ettiren Kestel Belediyesi, gelecek 2 yıl boyunca da Türkiye’nin en ucuz ekmeğini satmaya devam edecek. 


“BİZİ BİZ YAPAN EN BÜYÜK DEĞERİMİZ”
Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, dünyada her alanda yaşamı durdurma noktasına getiren pandemi, iklim krizi ve savaşlar nedeniyle yaşanan ekonomik daralmadan küresel ekonomin önemli bir aktörü olan Türkiye’nin etkilenmemesinin mümkün olmadığına dikkati çekerek, “Bizi, biz yapan en büyük değerimiz ve özelliğimiz yardımlaşma ve dayanışma. Bizler de bu süreçte dar gelirli ve ihtiyaç sahiplerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Yunus'un dediği gibi ‘Bölüşürsek tok, bölünürsek yok oluruz’’ dedi. Tanır, ‘’Geçtiğimiz seçim döneminde ekmek fiyatlarını düşüreceğimizi hemşerilerimize duyurmuştuk. Göreve geldik, gerekli alt yapı çalışmalarımızı yaptık ve 1 lira 25 kuruş olan 400 gram ekmeği 1 liraya düşürme kararı aldık. Gramajından, kalitesinden hiçbir şekilde ödün vermedik. Türkiye'nin en ucuz ekmeğini vatandaşlarımız ile buluşturuyoruz. Bu durum bizi çok mutlu ediyor. Biz, Kestel Belediyesi olarak hemşerilerimizin sofrasına, bütçesine katkı sunmak için her zaman en düşük fiyat garantisi veriyoruz. Dönem sonuna kadar 400 gram ekmeği 1 liradan hemşerilerimiz ile buluşturarak, Türkiye’nin en ucuz ekmeğini sofralara ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.


(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.