SON DAKİKA
Hava Durumu

Kestel’de CHP ve İP’in kaçak rezaleti!

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’a yönelik karalama kampanyası ve algı operasyonunun altından Millet İttifakı’nı oluşturan CHP ve İP’inilçe başkanlarının kaçak bina rezaleti çıktı. CHP İlçe Başkanı Hatice Doğan’ın babası ve kardeşi, İP İlçe Başkanı Emin Elüstü’nün ise dayısının kaçak inşaatının olduğu ortaya çıktı. Rezalet bununla da kalmadı, İP’li meclis üyesinin kardeşinin 10 yıldır kaçak elektrik ve doğalgaz kullandığı belirlendi. 

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2022 20:30
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2022 20:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kestel’de CHP ve İP’in kaçak rezaleti!

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’a karşı rant ayarlı kumpas planı, başkanın çıkıp gerçekleri kamuoyuyla paylaşması sonucu deşifre olurken, ilçede SİT alanına yapılan ve kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılan villayla ilgili muhalefetin başlattığı kampanyanın arkasında büyük bir rezaletin olduğu ortaya çıktı. Almanya’da yaşayan bir kişinin ortaya attığı ancak sonrasında savcılığa verdiği ifade ile ortaya atılan iddiaların çürüdüğü süreçte, CHP İl Başkanı İsmet Karaca da basın toplantısı düzenleyerek Önder Tanır’ı istifaya davet etmişti. Yine İP il başkanı da kaçak villanın yıkımıyla ilgili Önder Tanır’ı hedef almıştı. 


KAÇAK ELEKTRİK VE DOĞALGAZ KULLANAN İP’Lİ
İP İl Başkanının Önder Tanır’ı hedef aldığı basın toplantısında rozet taktığı İYİ Parti’li meclis üyesinin belediyenin altında kiracı olduğu çay ocağında 10 yıldır kaçak elektrik ve doğalgaz kullandığı ortaya çıktı. Bursa Şehir Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır,  kaçak elektrik ve doğalgaz tespit edilmesinin ardından şahıslar hakkında geriye dönük işlem başlattıklarını açıklarken, “Yine İYİ Parti Kestel İlçe Başkan Emin Elüstü’nün dayısına ait Derekızık Köyü’nde kaçak yapısı var. Tespit edip tutanak tuttuk. Kaçak yapısı için bana geldi ricacı oldu. Hem de birkaç kere ricacı oldu. Yıkım sırasında olan yerine numarataj ve yol istedi. Tabiî ki reddettik. İşlemleri sürüyor” ifadelerini kullandı. İP il başkanı, Daha önce de Mustafakemalpaşa’da bir kişinin belediyede kendisine şiddet uygulandığı iddiasını basın toplantısıyla kamuoyuna duyurduktan sonra bu kişinin sicili kabarık bir kişi olduğu ve iddialarının düzmece olduğu ortaya çıkmıştı. 


“CHP İLÇE BAŞKANINA BİLGİ VERDİM”
Lüks villaya tehdit ve şantaja rağmen göz yummayarak yıkım emrini verip yerle bir ettiren Önder Tanır’a yönelik suçlamaları gündeme taşıyan CHP Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan, İl Başkanı İsmet Karaca ile basın toplantısı düzenlemişti. O toplantıda Tanır’ı hedef alan iddiaları yineleyen İsmet Karaca, Tanır’ın görevden alınmasını istedi. Ancak CHP İlçe Başkanı Hatice Doğan’ın babası ve kardeşinin binalarının üzerine kaçak kat çıktıkları ortaya çıktı. Hatta buna göz yumulması için belediyeye giderek bağış yapma teklifi ilettikleri öğrenildi. Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, telefon ederek konuyla ilgili CHP İlçe Başkanı Hatice Doğan’ı bilgilendirmesine rağmen doğruyu bildiği halde konuyu mecliste gündeme getirdiklerini kaydetti. Tanır, CHP’nin elinde belge olmadan bu ağır suçlamaları gündeme getirdiğini belirtirken, konunun yargıda olduğunu ve gerçeklerin ortaya çıkacağını kaydetti. İnsanları karalamanın bu kadar kolay olmaması gerektiğini anlatan Tanır, “Bu olaylardan çok kısa bir süre önce ailenin kaçak katıyla ilgili ricada bulunmaya geldiler. Kaçak katlarına göz yummam için bana ricacı oldular. Belgeleriyle elimizde” ifadelerini kullandı. 


“İL BAŞKANLARI GEREĞİNİ YAPSIN”
Tüm gerçekler kendilerine iletilmişken CHP İl Başkanı İsmet Karaca’nın, yargı süreci başlamış konu hakkında çok ağı ithamlarda bulunduğuna işaret eden Tanır, Karaca’nın kendisinin görevden alınması çağrısında bulunduğunu da hatırlattı. Tanır, CHP ve İP il başkanlarının kendilerini yanıltan ilçe başkanları hakkında gereken işlemi yapmaları çağrısında bulundu. Telefonla ulaştığımız Başkan Tanır, CHP ve İP’in usulsüzlük, haksızlık ya da suistimal arıyorsa Nilüfer’e bakmalarını önerdi.


ŞİMDİ GÖZLER KARACA VE TÜRKOĞLU’NDA
CHP ve İP ilçe başkanlarının yakın akrabalarının kaçak kat ve inşaatları için ricacı olup sonuç alamayınca karalama ve iftira kampanyası düzenlediklerinin ortaya çıkması ve bunun bizzat Belediye Başkanı Önder Tanır tarafından açıklanmasının ardından gözler CHP İl Başkanı İsmet Karaca ve İP İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’na çevrildi. Kendi ilçe başkanları tarafından yanıltılan ve kamuoyu önünde mahcup duruma düşen her iki il başkanının partilerinin ilçe başkanlarına nasıl bir tavır sergileyecekleri merak konusu! Her iki partinin de haktan hukuktan ve doğruluktan yana yaptıkları propagandalara uygun olarak ilçe başkanlarını görevden mi alacaklar yoksa gündem değiştirip yaşananlar konusunda kulaklarının üstüne mi yatacaklar? Kamuoyu yapılacak açıklamaları merakla bekliyor. 


(Kadir Umut PEHLİVAN)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.