SON DAKİKA
Hava Durumu

KOÇ lobisine Sancak tokadı!

Altay tanklarının üretimiyle ilgili devleti kazıklamaya kalkan KOÇ Grubu’nun ihaleyi BMC’nin almasının ardından başlatılan kara propagandaya Habertürk’te katıldığı programda cevap veren İşadamı Ethem Sancak, tank palet fabrikasıyla ilgili yapılan spekülasyonlara da noktayı koydu.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2019 19:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2019 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
KOÇ lobisine Sancak tokadı!

Aylardır CHP’nin başını çektiği bir lobi tank palet fabrikasının kiralanması ve Altay tankı ihalesi üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümetini hedef alırken, kamuoyunda rant iddialarıyla ülkenin en önemli adımlarından biri olan Altay tankının üretimi baltalamaya çalışılıyor. İşte iddiaların odağındaki isim olan BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak o iddialara ve KOÇ lobisine çıktığı televizyon programında yanıt verdi. Sancak, TMSF'nin BMC'nin ihalesi için üç kez ihaleye çıktığını; ancak ihaleye kimsenin katılmadığını anlattı. Kendi rızasıyla son ihalede rakamı artırarak BMC’yi aldığını açıklayan Sancak, kamuoyunda istismar edilmek istenen devletin verdiği süper teşvikten Koç grubunun da yararlandığını anlattı. Sancak, tank palet fabrikasıyla ilgili iddiaları ise CHP'nin senaryosu olarak nitelendirdi.

"CHP HER ZAMANKİ GİBİ SAZAN GİBİ DÜŞTÜ"

Sosyal medyada yer alan iddialara CHP'nin de katıldığını söyleyen Sancak, CHP'nin de kurulan bu tuzağa sazan gibi düştüğünü ileri sürdü. İşte Sancak'ın o sözleri: "Maalesef ana muhalefette bu koroya katıldı, her zaman ki gibi sazan gibi düştü o tuzağa. Benim orada bir şirketim var amca çocuklarımınım çok başarılı. Onu da yan yana getirdiler. Ethem Sancak yıkacak ve rezidans yaptıracak (tank palet arazisi). Fabrika aynı yerde duruyor. 300 milyon dolar yatırım yaptık fabrikaya. Şu anda Avrupa'nın en modern otomotiv fabrikası robotlarla üretim yapılan tesis” dedi.

"BUNLAR CHP'NİN TEZLERİ"

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’nın, Ethem Sancak'a BMC ihalesiyle sunulmaya başlanan imkânların başka firmalara tanınmadığını sorusuna yanıt veren Sancak,  "Bu tamamen kurgu ve senaryo. CHP'nin tezlerini haklı göstermek için kurduğu bir senaryo. Bana beyefendi desin ki sizin bu yaptıklarınızın hiçbiri yasalara ve mevzuata uygun değilse anlarım. Örneğin süper teşvikten bahsediyor. Siz biliyor musunuz, süper teşvik için başvuran şirket sayısı 15'in üzerindeydi. Bunların içerisinde bizimle beraber süper teşvik alan belki Koç'un projeleri de vardı?" dedi.

“BİN TANKIN 500’ÜNÜ DEVLET ALACAK”

Tank palet fabrikasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Sancak, “Biz burayı palet ve tamir yapan fabrika olmaktan çıkarıp A’dan Z’ye tank yapan bir fabrika yapacağız. İlk elde satabileceğimiz tank sayısı bin civarında. Bunun 500’ünü devlet alacak. Devlet ‘Ben içindeyim bunun, benimle beraber yapacaksın’ diyor. Ben işçilerin emeğini satın alacağım, milli motoru ben burada yapacağım, ben gittiğim zaman yine devletin olacak. Bir tank 36 bin parçadan oluşuyor. Bu satış beş bileşen tarafından paylaşılacak. Bizim Türk Ticaret Sözleşmesi’nde yerimiz bellidir. Yönetim kurulunda huzur hakkı ödeneği alan üyelerin dışında bordrolu tek Katarlı var. Arifiye’deki tesisi yönetecek olan bir şirket kurduk. Orada sadece iki Türk ortak yetkili ve hiçbir Katarlının o şirket üzerinde ne imza yetkisi ne de müdahale hakkı var. Erdemir, yakın zamanda bir Avrupa şirketini satın aldı, zırh çeliği üretme kabiliyeti olan bir şirket. Biz bundan sonra zırh çeliğini oradan alacağız. Şu anda isteseniz de palet yapamazsınız” ifadelerini kullandı.

"BENİM ÜZERİMDE TEPİNİP DURUYORLAR"

Sancak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakın benim üzerimde 6-7 aydır tepiniyor ana muhalefet. Hiç cevap verme gereği duymadım. Kayadan yel ne alır, hiç bir şey almaz. Ama iş bu milli projeye saldırmaya gelince kimin işine yarar, kimin ekmeğine yağ götürür? Sen o milli motorun yapılmasını engelleyecek bir propaganda yaparsan ve kamuoyunu ona göre şartlandırırsan kusura bakmasınlar ama bilerek ya da bilmeyerek bu ülkenin milli bağımsızlığına zarar vermekten başka bir anlam ifade etmez. Bizim niyetimiz devleti söğüşlemek ve servetimize servet katmak değil. Biz istiyoruz ki göçüp gittiğimiz zaman arkamızdan bu ülkeye milli markalar bırakalım. Ben servetimi çocuklarıma playboy olsun, harcasınlar merakında değilim. Ben böyle bir milliyetçiyim onun için Tayyip Erdoğan'ın peşine düştüm. Doğa Koleji ile benim hiçbir alakam yok. Ben zaten eğitim işiyle hiçbir şekilde ilgilenmiyorum.”

"YAKIŞTIRAMIYORUM..."

“Allah'tan korkun yav! Meclis'te her hafta Ethem Sancak çantacı, bilmem ne zengini. Ayıp diye bir şey var. Yakıştıramıyorum ben ana muhalefet partisi liderine bunu. Ben şimdi Savunma Sanayi Kongresi vardı Külliye'de, ben de gittim orada bir sürü asker var (Talip Öztürk ile ortaklığı sorusu üzerine). Bana tanıdılar 15 dakika! Ben size BMC'nin serüvenini anlatayım, çok kısa kestirmeden anlattım. Şimdi bunu Oda TV'de Soner denilen ahlaksız! Aynen öyle diyorum bana dava açsın (stüdyodaki itirazlar üzerine) . Adam cımbızladı. Kim ulaştırdıysa ona kendi göre bir şey yaptı. Çok eski bir hukukumuz var onunla. Ben 15 dakikada özetledim.”

"SEN GAZETECİ MİSİN TROLL MÜSÜN?"

Sancak, kendisi hakkında yapılan bir habere de ateş püskürerek, “Geçen gün benimle ilgili bir haber yapılıyor. Diyorlar ki Ethem Sancak, Süleyman Soylu ve Doğu Perinçek, Berat Bey'e karşı cephe kurdular. Şu aşağılık yaklaşıma bakın. Gerekçesi de ne biliyor musunuz? Aydınlık gazetesi üç gün fuhuşla ilgili dizi yapmış, niyeti İstanbul Emniyet Müdürü'nü vurmakmış. O müdür de şunun adamıymış. Sen gazeteci misin troll müsün? Ayıp, böyle gazetecilik mi olur?" dedi. (Alpaslan Yıldız)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.