SON DAKİKA
Hava Durumu

Kurum’dan Sıcaksu bölgesine müjde

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İLBANK’ın Bursa'ya toplam 1 milyar 393 milyon liralık yatırım desteği verdiğini ve kentsel dönüşümlerin desteklenmesi amacıyla kredi faizlerinin yarısının bakanlıkça karşılandığını anlattı. Kurum, “Sıcaksu bölgemizin uzun yıllardır beklediği müjdemizi de veriyorum. Çalışmalar Eylül itibariyle başlayacak.” dedi. 

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2022 20:10
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2022 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kurum’dan Sıcaksu bölgesine müjde

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası (İLBANK), Bursa'da toplam maliyeti 382 milyon lira olan 10 projeyi tamamladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası (İLBANK) Bursa'ya toplam 1 milyar 393 milyon liralık yatırım desteği verdi. Toplam tutarı 319 milyon lira olan 5 projede temel atmaya hazırlanan İLBANK, toplamı 692 milyon lira olan 7 işin yapımına ise devam ediyor. İLBANK'tan alınan bilgiye göre, İller Bankası içme suyundan atık suya, katı atıktan yenilenebilir enerjiye, kent içi ulaşımdan kentsel dönüşüme, sokak sağlıklaştırmadan bisiklet yollarına kadar birçok alanda yaptığı projeleri halkın hizmetine sunmaya devam ediyor. 


Bu kapsamda İLBANK, Bursa'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe belediyelerle açılışını yaptığı güncel maliyeti 382 milyon liralık, Büyükorhan'da kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı, Keles'de içme suyu paket arıtma tesisi, Harmancık'da içme suyu inşaatı ve millet bahçesi, Mustafakemalpaşa'da güneş enerji santrali, Gemlik'te toplu konut projesi 2. etabı, Kestel'de cadde ve sokak güzelleştirme çalışmaları, Orhaneli'nde meydan ve çevre düzenlemesi olmak üzere 10 projeyi tamamlayarak, vatandaşların hizmetine sundu.


İLBANK, toplam yatırım bedeli 319 milyon lira olan Büyükorhan'da atık su arıtma tesisi, Mustafakemalpaşa ve Karacabey de kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı, Kestel'de kent meydanı ve meydan altı kapalı otoparkı ve Yenişehir'de Osmangazi meydanı ve yer altı otoparkı çalışmaları olmak üzere, 5 proje için de temel atmaya hazırlanıyor. Ayrıca İLBANK'ın toplam yatırım bedeli 692 milyon lira olan, atık su arıtma tesisi, içme suyu şebeke ve iletim hattı, millet kıraathanesi ve kütüphanesi, meydan ve otopark ve şehir parkı çalışmaları olmak üzere, toplam 7 proje çalışmaları da devam ediyor.


SICAKSU BÖLGESİNE MÜJDE
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Belediyelerimizin İller Bankasından aldıkları kredilerin faizinin yarısını biz karşılıyoruz. Bu kararla birlikte artık belediyelerimiz dönüşümü çok daha rahat yapacak, hızlı yapacaklar." dedi. Kurum, şöyle konuştu: “Ağustos ayında inşallah Cumhurbaşkanımız, cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesini milletimizle paylaşacak. Bursa'da da yeni binlerce yuvamızı inşallah sizlere kazandıracağız. Ben Osmangazi Sıcaksu bölgemizin uzun yıllardır beklediği müjdemizi de veriyorum. 690 konut, 92 dükkanımızın çalışmalarına eylül itibariyle başlayacak, en kısa sürede tamamlayacağız. Tabi bir müjdeyi de Yıldırım ilçemize veriyoruz. Mevlana Mahallesi'nde vatandaşlarımızın yüzde 90'ı ile anlaşma sağladık. 8. etapta 601 konutluk projemize başlıyoruz. Osmangazi'ye Yıldırım'a hayırlı uğurlu olsun.” 

Bakan Muş, Togg'u test etti  


Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Gemlik tesisine gerçekleştirdiği ziyarette, Togg ile test sürüşü yaptı. Togg tesisinin 29 Ekim'de seri üretime hazır hale gelmesi bekleniyor.


Togg'un Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Gemlik tesisinden görüntülerin yanı sıra Bakan Muş'un Togg'un direksiyonuna geçerek test sürüşü gerçekleştirdiği video da yer aldı. Togg'un Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bu ayki Yönetim Kurulu toplantımızı deneme üretimlerine başladığımız Gemlik Tesisimizde yaptık. Toplantımızın ardından tesislerimizi ziyaret eden Ticaret Bakanımız Sn. Mehmet Muş ile bir istişare toplantısı ve test sürüşü gerçekleştirdik." ifadeleri kullanıldı. Paylaşımda, Gemlik tesisinden görüntülerin yanı sıra Bakan Muş'un Togg'un direksiyonuna geçerek test sürüşünde bulunduğu video da yer aldı.


29 EKİM'DE ÜRETİM TESİSİNİN AÇILMASI BEKLENİYOR
Öte yandan, 29 Ekim'de Togg tesisinin seri üretime hazır hale gelmesi bekleniyor. Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan Togg, 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır olacak. Uluslararası teknik yeterlilik (homogolasyon) testlerinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki doğuştan elektrikli SUV pazara çıkacak. Ardından yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. Togg, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor. (AA)


…………………………………………..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.