SON DAKİKA
Hava Durumu

Meğerse vurgun  ÇOK GÜZEL OLACAKMIŞ!

“Her şey güzel olacak” sloganı ile İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı koltuğuna oturan CHP’li Ekrem İmamoğlu, geçen süreçte hizmetleriyle değil skandallarıyla hep gündeme geldi. Ancak Jahrein isimli Twitter hesabının yayımladığı belgeler, akıl almaz bir vurgunu da ortaya çıkardı. Ortaya atılan iddialar aslında sloganın meğerse “vurgun güzel olacak” anlamına geldiğini de gözler önüne seriyor. 

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2022 20:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2022 20:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Meğerse vurgun  ÇOK GÜZEL OLACAKMIŞ!

Her gün yeni bir skandalla uyanan İstanbul’da CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili yine akıllara durgunluk veren bir yolsuzluk iddiasıyla çalkalanıyor. Jahrein isimli mavi tıklı Twitter hesabının gündeme taşıdığı iddialar, vurgunun akıl almaz boyutlarını da ortaya seriyor. 


İŞİ ÖNCE İSBAK ALIYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021/721158 numaralı yaklaşık 21 milyon lira değerindeki Çevre Koruma Hafriyat Kontrol Merkezini Hizmete Hazır Tutulmasına Yönelik Makine, Ekipman, Malzeme temini ve Merkezin işletilmesi ve Bakım Onarım hizmeti alınması işi” için açılan ihaleyi İSBAK'a devrediyor. 21 milyon liraya aldığı işi İSBAK hiçbir şey yapmadan başka bir şirkete veriyor. Ancak devir rakamı 15 milyon lira. Ve ne enteresan tesadüf ki aynı şirket aynı gün 07.01.22 tarihinde 10.5 milyon liralık başka bir iş daha alıyor.


20 MİLYONLUK ŞEHİRDE İLGİNÇ TESADÜF    
İhaleyi ballı bir şekilde devralan MAF Bilişim Şirketi, tesadüfe bakın ki İSBAK Genel Müdür danışmanı Fokus Bil. LTD Genel Müdürü Melih Geçek’in ofislerinin aynı iş merkezinde yan yana faaliyet gösteriyor. İBB’nin bu iki deve dişi gibi ihaleyi alan MAF ve Geçek aynı biiş merkezinde yan yana ofislerde faaliyet gösteriyor büyük bir tesadüf eseri iyi mi?.  20 milyonluk şehirde yan yana ofislerde olmaları oldukça şaşırtıcı öyle değil mi? MAF Bilişim, Merkez Mahalle S Ofis Sitesi Firuze Sokak 5/106 34406 Kâğıthane İstanbul adresinde faaliyet gösteriyor.  Geçek’in Fokus Bilişim ise aynı adreste no: 5/97’de. İhaleye iki teklif veriliyor ve sadece biri geçerli sayılıyor. Ne tesadüf. 


10 PARMAK 20 MARİFET TUNCAY YILMAZ!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilginç bağlantılarına bir örnek daha veriyor aynı adres; Tuncay Yılmaz. Başkanın şirketleri olan İmamoğlu İnşaat ve yine İmamoğlu'na ait SSB Gayrimenkul'de görevli, yönetim kurulu üyesi, yine geçici başkan. Yılmaz, aynı zamanda Batı İstanbul Vakfı Yönetim Kurulu üyesi, İBB Spor Kulübü ve Beylikdüzü Voleybol Kulübü’nün de kasası durumunda. İBB’de nereye baksanız benzer görüntülere rastlıyorsunuz. Yani vurgun gerçekten oldukça güzel işliyor.


HEPSİ AYNI ÇEVREDEN HEPSİ LİYAKATLİ (!)
Akıl almaz vurgun iddiasını gündeme taşıyan hesabın bilgileri paylaştıktan sonra yaptığı yorum da durumu özetliyor; “"Ahbap, çavuş ilişkisi bitecek, liyakat gelecek" söylemleri dillerden düşmüyor fakat ne hikmetse bu liyakatli bireyler hep aynı çevreden çıkıyor. Ben kimseyi itham etmiyorum. Sadece merak ediyorum: sizce de bu kadar tesadüf biraz fazla değil mi?” İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddia ve belgeleri gündeme getiren sosyal medya hesabı, EKAP, http://i̇to.org.tr’ndan aynı bilgilere ulaşmanın mümkün olduğunu da açıklarken, yine google, tvitter ve youtube’den de bakıldığında daha fazla bilgiye ulaşmanın mümkün olacağını ekliyor. 


KILIÇDAROĞLU BUNLARA NE DİYECEK?
Her konuşmasında liyakatten, kul hakkında, dürüst yönetimden dem vurup, iftiralarla kendinden başka herkesi hedef alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisi tarafından yönetilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki vurgun ve yolsuzluk iddialarına sessiz kalması ise ayrı bir garabet olarak siyasi tarihe işleniyor. “Bizim iktidarımızda sadece malı götürenler üzülecek onun dışında herkes sevinecek” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu’nun konu kendi partisindeki hırsızlık ve yolsuzluklara gelince sessizliğe bürünmesi, “hırsız benden olursa ses çıkarmam” anlayışı olarak yorumlanıyor. Şimdi gözler CHP’de. Bunca bilgi ve belgenin ardından yine bayılmış taklidi mi yoksa gereğini mi yapacaklar? 


İSBAK’TA İLK SKANDAL DEĞİL!
Seçim döneminde ve sonrasında HDP’yle yakın temasını kesmeyen CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB iştiraklerine terör iktisaklı kişileri aldığına yönelik birçok iddia ortaya atılmıştı ve benzer iddialar halen sürüyor. İşte FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminde sosyal medyada örgüt lehine provokasyon yaptığı ve Başkan Erdoğan’ın gözaltına alındığı yalanını servis eden FETÖ’cü Saffet Dağbakan’a da daha önce İmamoğlu’nun İSBAK’ta iş verdiği ortaya çıkmış, gelen tepkiler üzerine Dağbakan istifa ettirilmişti. 


Alpaslan YILDIZ
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.