SON DAKİKA
Hava Durumu

MEGİP ile 5 bin kursiyer istihdam edildi!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve İŞKUR Bursa İl Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen ‘Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü’ kapsamında Bursa’da 5 bine yakın kişi istihdam edildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2022 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2022 20:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
MEGİP ile 5 bin kursiyer istihdam edildi!

İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’a MEGİP projesine sağladığı destekten dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu. Başkan Burkay, BTSO olarak insana yatırım odaklı çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Sanayicilerin talepleri doğrultusunda kurgulanan BUTGEM’de şimdiye kadar bin 100’ün üzerinde eğitim programıyla 35 binden fazla kişiyi meslek sahibi yaptıklarını ifade eden Başkan Burkay, “İŞKUR ile yaptığımız güçlü işbirliğiyle iş dünyamızın nitelikli işgücü ihtiyacına cevap veriyoruz.” dedi.


“ÖNCELİĞİMİZ NİTELİKLİ İSTİHDAM”
Bursa’nın MEGİP'te Türkiye'nin en başarılı şehirleri arasında yer aldığını kaydeden Başkan İbrahim Burkay, BTSO olarak TEKNOSAB, BUTEKOM ve Model Fabrika gibi projelerle sanayideki dönüşümü hızlandırırken, artan mesleki ve teknik eğitim almış nitelikli personel ihtiyacına yönelik de çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. MEGİP projesinin istihdama yönelik hayata geçirdikleri önemli projeler arasında yer aldığını ifade eden İbrahim Burkay, “Sektörlerimizin talep ettiği nitelikli işgücünün yetiştirilmesi hedefiyle yürüttüğümüz MEGİP projemizi başarıyla tamamladık. Bu kapsamda işverenlerimizin beklentisi doğrultusunda kapsamlı mesleki eğitim programları düzenledik. Kamu-özel sektör işbirliğinde teorik ve pratik eğitimlerin birleştirildiği bu programları başarıyla tamamlayan yaklaşık 5 bin kişi işletmelerimizde istihdam edildi. Bursa işgücü piyasasına değer katan bu önemli projede işbirliği ve destekleri için İŞKUR Bursa İl Müdürümüz Sayın Feyzullah Eren Türkmen’e iş dünyamız adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


“4 BİN 808 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ”
İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü’nün 2018 yılında TOBB ve İŞKUR Genel Müdürlüğü arasında imzalandığını belirtti. 2018 yılından 2021 yıl sonuna kadar Bursa’da bu kapsamda ciddi çalışmalar yapıldığını kaydeden Türkmen, “Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa Ticaret Borsası ile İŞKUR işbirliğinde MEGİP projemizi sürdürdük. Başarılı bir şekilde bu projeyi nihayete erdirdik. Bu kapsamda Bursa’da 4 bin 808 iş arayan vatandaşımız mesleki eğitim kurslarına katılarak, meslek sahibi oldu. Bu kursiyerlerimiz özel sektörde istihdam edildi.” dedi.

“İŞBİRLİĞİMİZ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE SÜRECEK”
Bursa’da iş dünyası ile birlikte sosyal diyaloğun en iyi mekanizmalarından birisini kurduklarını ifade eden Türkmen, “Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile pandemi öncesi ve sonrasında işbirliklerimiz çok iyi ve üst seviyede devam etti. Pandemi döneminde Başkanımız İbrahim Burkay teknolojik cihaz noktasında önemli desteklerde bulundu. Bu destekler sayesinde Kısa Çalışma Ödeneği’ni daha hızlı hale getirdik. Sahada iş ve meslek danışmanlarımız ile Oda uzmanlarımız iş gücü piyasasına daha fazla katkı sağlamak için yoğun bir şekilde çalışıyor. BTSO ile önümüzdeki dönemde işbirliklerimiz devam edecek.” ifadelerini kullandı.


(Bülten)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.