SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya, başkanını arıyor!

AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Orhan Samast, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın ilçede 15 gün ara ile yaşanan sel felaketleri sonrasında Vali Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile incelemelere dahi katılmadığını söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2022 20:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2022 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mudanya, başkanını arıyor!

Samast, 31 Ağustos günü gerçekleşen sel sonrasında yaşanan acziyet ve duyarsızlıklar nedeniyle 1 Eylül 2022 gününden itibaren Mudanyalı vatandaşlar nezdinde Hayri Türkyılmaz’ın belediye başkanlığının bittiğine dikkat çekti. 

Mudanya’da 15 gün ara ile yaşanan sel felaketi bir kez daha dikkatleri Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın üzerine çekti. AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Orhan Samast, afetler sonrası yaşananlara dair Mudanya.gen.tr imtiyaz sahibi Öner Kıran’a açıklamalarda bulundu. Samast, Kıran’a yaptığı açıklamalarda, Hayri Türkyılmaz’ın Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın sel nedeniyle Mudanya’da yaptığı incelemelere katılmadığını, Halitpaşa mahallesinde selden en çok zarar gören sokaklardaki esnaflara uğramadığının Mudanyalılar tarafından görüldüğünü anlattı. Samast, 31 Ağustos günü yaşanan sel sonrasındaki yaşanan acziyet ve duyarsızlıklar nedeniyle 1 Eylül 2022 gününden itibaren Mudanyalı vatandaşlar nezdinde Hayri Türkyılmaz’ın belediye başkanlığının bittiğini vurguladı. 


TÜRKYILMAZ İLETİŞİM VE İŞBİRLİĞİNDEN KAÇIYOR!
Samast, Mudanya.gen.tr’ye yaptığı açıklamada Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantılarına da katılmadığını hatırlatarak şunları söyledi: “Mudanya’nın menfaatlerini korumanın yolu ve birinci şartı Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantılarına katılmaktır. Oralara katılmadığını biz biliyoruz.” Samast, Hayri Türkyılmaz’ın ilçeye gelen devlet erkanı karşısına da çıkmadığını söyledi. Türkyılmaz’ın Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın sel nedeniyle Mudanya’da yaptığı incelemelere katılmadığını anlatan Samast, Halitpaşa mahallesinde selden en çok zarar gören sokaklardaki esnaflara uğramadığının Mudanyalılar tarafından görüldüğünü belirtti.


ZARARLAR HIZLA KAPATILIYOR
Samast, bin kişilik bir personelin 400 teknik araçla selden zarar gören vatandaşlara yardım etmek adına günlerdir çalıştığını anlattı. Samast 15 gün önce gerçekleşen sel zararları için hızlı şekilde zarar tespitleri tamamlanmış olan vatandaş ve esnafların banka hesaplarına 1 milyon 300 bin Türk Lirası ödeme yapıldığını, devam eden hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla son yaşanan sel felaketi zararları içinde yardımların yapılacağını vurguladı.


HAYRİ TÜRKYILMAZ NEFRET SUÇU İŞLİYOR!
Halitpaşa Mahallesi’nde, Kumyaka’da oluşan selin şiddetini arttıran unsurları sıralayan Orhan Samast Mudanya Belediye Başkanlığı makamında basın açıklaması yaparak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve tüm yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Hayri Türkyılmaz’ın nefret suçu işlediğini ısrarla vurguladı. Hizmet etmek yerine nefretle hareket eden Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz’ın en ağır suç olan ve tüm olumsuzlukların kaynağı görülen nefret suçunu işleyerek Mudanyalı vatandaşların kesintisiz ve sağlıklı hizmet almasını zorlaştırdığını belirtti. 


HAYRİ TÜRKYILMAZ SALON BELEDİYECİLİĞİ YAPIYOR
İnsani olarak yapılması gerekenin öncelikle sel nedeniyle mağdur olan vatandaşlara yardım etmek, selin iz ve hasarlarının giderilmesi sonrasında elde edilmiş herhangi bir kanıt varsa hazırlanan dosya ile yargıya başvurmak olmak olduğuna işaret eden Samast bir kısım basını toplayıp bir kısım basının dışlandığı bir açıklama ile suç duyurusu vurgusu yapılmasının insani değerlerle örtüşmediğine dikkat çekti. Samast, şunları söyledi: “Mudanyalı bu suç duyurusu tiyatrosunu ayıpladı. Ben de ayıplıyorum. Onun için suç duyurusunu ihmal etmesin. Kumyaka’da kotu nasıl yükselttiğini, yükselttiği kot ile beraber dizdiği taşların gelen sularla beraber vatandaşın evine nasıl dolduğunu, taşların meydana nasıl sürüklendiğini de izah etsin. Yine kolaycılığa kaçarak Halitpaşa Mahallemizde nasıl yeni Kapalı Pazar Yeri inşaatı hafriyatını dere yatağı kenarına döktüğünün izahını da yazsın. Tabi ki adalet var hukuk var. Mudanyalı günlük olarak Hayri Türkyılmaz'ın yaptıklarını görüyor ve değerlendiriyor. Kendisine önerim biraz sahaya inerek halka vaat ettiği ama ortada olmayan projelerin akıbeti konusunda Mudanyalıları bilgilendirsin. Türkyılmaz ikinci döneminde 25 tane vaatte bulundu. Herkes biliyor ki bu vaatlerden 2 tanesi tamamlanmadı. Diyorsa ki 3 tane 4 tane yaptım bunu istediği gün basının huzurunda bir anlatsın Mudanyalı da projelerini bir görsün. Başkan Türkyılmaz istişareden uzak bir yapı kurmak istiyor ve kurduğunu zannediyor. Halktan, gündemden, projelerden uzak izole bir kendi dünyası var.” dedi.


KARANLIK DERE’YE HAFRİYAT DÖKÜMÜ FELAKETİ BÜYÜTTÜ
Mudanya Belediyesi’nin yapımına başladığı Kapalı Pazaryeri temelinden çıkan onlarca kamyon toprak, taş ve kaya oluşumlu hafriyatı işin kolayına kaçarak Karanlık Dere Mevkii’ne izin almadan döktüğünü vurgulayan Samast dere kenarına keyfi bir uygulama ile dökülen hafriyatın yoğun yağmur ve yayılan dere sularıyla çamur olarak Mudanya Halitpaşa Mahallesini vurduğunu söyledi. Dere yatağına kimseden izin almadan geçiş için toprak dökülerek küçük borular yerleştirildiğini kim tarafından yapıldıgı henüz tespit edilemeyen  bu karşıdan karşıya köprü geçişlerinin altına yerleştirilen boruların yağan yağış karşısında kifayetsiz kalması sonrasında suların taştığını belirten Samast Kumyaka’da Mudanya Belediyesi tarafından döşenen taşların zemin kotunun yükseltilmesi uygulamasıyla evlerin sular altında kalması neticesini doğurduğuna işaret etti.


Karanlık Dere’de kontrolsüzce çıkan bazı ağaçların seli önlemek ve dere yatağının genişletilmesi için kesilmesi gerektiğini bunların arasında çınar ağaçlarının da bulunduğunu belirten Samast “Fakat bazıları hemen kameraya aldıkları görüntülerle sosyal medyada “ağaçlar katlediliyor” diye kara propaganda yapıyorlar. Sağlanacak fayda ve amaçlanan insan hayatını korumak düşünülmüyor” dedi.


“MUDANYA BELEDİYESİ EKONOMİK ÇÖKÜNTÜYE GİDİYOR”
AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Orhan Samast, Mudanya.gen.tr imtiyaz sahibi Öner Kıran’a yaptığı açıklamada bugün Trilye Taş Mektep’te Belediye Meclisi Toplantısı olacağını ve gündemde ek bütçe talebinin yer aldığını belirtti. Samast, Öner Kıran’ın “Meclisten alınan yetki ile Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın Hasköy Mahallemizde sattığı arazi gelirleri nereye gitti ki, ek bütçe talebi meclise geliyor?” sorusu üzerine 8 aydır Ak Parti Mudanya İlçe başkanı olduğunu ve bu süre içinde Mudanya Belediyesinin pek çok yanlış uygulamaları neticesinde ekonomik bir çıkmaza sürüklendiğini vurguladı. 2022 yılında 68 milyon Türk Liralık belediye arasa, arazi, tarla, mülk satışının yapıldığını açıklayan Orhan Samast “Hadi bu yılı ek bütçe olayı ile atlattınız. Küresel olarak artan maaliyetler karşısında ciddi bütçeler yapmak lazım. Dolayısıyla Mudanya Belediyesi 1 Eylül itibarı ile ekonomik olarak sahada çökmüştür.” dedi. 

TÜRKYILMAZ, CENAZEYE KATILMADI  
31 Ağustos günü yaşanan sel felaketinde Feridun Sönmezoğlu Kumyaka’da sele kapılarak hayatını kaybetmişti. Samast, Feridun Sönmezoğlu’nun cenazesine Bursa Valisi Yakup Canbolat, Mudanya kaymakamı Ayhan Terzi, protokol üyeleri ve Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın katıldığını Hayri Türkyılmaz'ın cenazeye bile katılmadığını söyledi. Orhan Samast, Hayri Türkyılmaz’ın içindeki nefretini yenemediği için halktan kopuk olduğunu, hangi siyasi cenahta olursa olsun halka hizmet etmek isteyenler, kurum ve kuruluşlarla samimi bir işbirliği ve çaba içine giremediğini bunun bir akıl tutulması olduğunu söyledi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın zarar görmüş halktan uzak salon belediyeciliği yaptığını belirten Samast, Hayri Türkyılmaz’a çağrıda bulunarak beraberce Halitpaşa Mahallesinde selden en çok etkilenen üç sokakta vatandaş ve esnafı ziyaret etme teklifinde bulundu.


(Haber Merkezi)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.