SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya’da şehidi binler uğurladı: “Bugün düğünümüz var oğlum”

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde patlama sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Komando Üsteğmen Tunahan Yavuz’un cenazesi ailesi ve sevenlerinin gözyaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Anne Zerrin Yavuz musalla taşında yatan oğlunun tabutuna sarılıp “Bugün düğünümüz var oğlum. Seninle gurur duyuyorum” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2022 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2022 23:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mudanya’da şehidi binler uğurladı: “Bugün düğünümüz var oğlum”

Pençe-Kilit Operasyonunda yaralanmasının ardından bir süredir GATA’da tedavi gören Piyade Komando Üsteğmen Tunahan Yavuz’un şehadet haberi dün sabah saatlerinde Bursa’nın Mudanya ilçesi Halitpaşa Mahallesi’nde ikamet eden baba ocağına ulaştı. Burada ailesi ve sevenlerinden helallik alınan şehidin cenazesi Güzelyalı Mahallesi Duran Camii'nde Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Mudanya'daki Ömerbey Mezarlığına binlerce vatandaşın katılımıyla defnedilmek üzere götürüldü. Bazı vatandaşlar ve askerler gözyaşlarını tutamadı. Oğlunun musalla taşındaki tabutuna sarılan anne Zerrin Yavuz, "Bugün düğünümüz var oğlum, seninle gurur duyuyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Cenaze törenine; Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu, TBMM İnsan Hakları Komisyonu İnceleme Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Emniyet Müdürü Tacettin Arslan, İl Jandarma Komutanı Tekin Aktemur, ilçe belediye başkanları, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı. Şehidin naaşı top arabası ile defnedileceği mezarlığa götürülürken, baba Sadık Yavuz, top arabasının ön koltuğuna binip selamlayarak oğlunu ebediyete uğurladı.


"BİR TUNAHAN GİDER BİN TUNAHAN GELİR"
Şehit Piyade Komando Üsteğmen Tunahan Yavuz’un cenazesi cenaze namazından önce helallik alınmak üzere Mudanya’daki baba ocağına getirildi. Tören sırasında şehidin ailesi gözyaşlarına hakim olamadı. Baba Sadık Yavuz, "Bir Tunahan gider bin Tunahan geri gelir" dedi. Şehidin naaşı helallik alındıktan sonra camiye götürüldü.


ÖNCEKİ AKŞAM UÇAKLA GELDİ
GATA’da tedavi gören Piyade Komando Üsteğmen Tunahan Yavuz’un şehadet haberi önceki sabah saatlerinde  Mudanya’ya bağlı Halitpaşa Mahallesi’nde ikamet eden baba ocağına ulaştı. Haberi alan anne Zerrin Yavuz ve baba Sadık Yavuz, 27 yaşındaki oğulları Tunahan Yavuz’un cenazesini almak üzere Ankara’ya gitti. Akşam saatlerinde uçakla önce Yenişehir Havaalanına oradan da Çekirge Askeri Hastanesi morguna kaldırılan şehidin naaşı dün öğle saatlerinde baba ocağına helallik alınmak üzere getirildi. Yavuz ailesi evlerinin önünde kurulan taziye çadırında taziyeleri kabul ederken, yüzlerce vatandaş şehide son vazifelerini gerçekleştirmek üzere evin önünde toplandı.


Şehit Yavuz’un cenazesi helallik alınmak üzere araçtan indirildiği sırada anne, baba ve kardeşi başta olmak üzere yakınları gözyaşlarına boğuldu. Baba Sadık Yavuz duygularını, "Bir Tunahan gider, bin Tunahan gelir" şeklinde dile getirirken, anne Zerrin Yavuz ise, "Oğlumla gurur duyuyorum, bu benim için bir gurur" diyerek oğlunun tabutunu sevdi. Asker olmak isteyen kardeşi Efe Yavuz da annesini öperek teselli etti. Evin önünde düzenlenen törenin ardından şehidin cenazesi, Güzelyalı Duran Camii'ne götürüldü.


ŞEHİTTEN GERİYE O ACI MESAJ KALDI
GATA’da şehit olan 27 yaşındaki Üsteğmen Tunahan Yavuz'dan geriye sosyal medya hesabından paylaştığı acı mesajı kaldı. Zeytin Dalı Harekatı'nda 01.03.2018 tarihinde şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç, Afrin'e gitmeden önce 'Bulmak' şiirinden 'Ölüm bize ne uzak, bize ne yakın ölüm. Ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm' sözlerini okumuştu. Şehit Abdullah Taha Koç'tan ise geriye okuduğu bu şiir kalmıştı. 27 yaşındaki Bursalı şehit Tunahan Yavuz ise Şehit Abdullah Taha Koç'un şiiri okuduğu videoyla birlikte sosyal medya hesabında "Ölmezliği düşünmek boşuna bir emektir, kahramanlık saldırıp bir daha dönmemektir" yazarak paylaşırken şehitten geriye o acı mesaj kaldı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.