SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya’da yaralar sarılıyor

Mudanya’da şiddetli yağış sonrası oluşan selin açtığı yaralar, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ‘ilgili tüm kurumların katılımıyla’ başlatılan seferberlikle sarılıyor. Selin hemen ardından bölgeye gidip çalışmaları yerinde inceleyen ve güne Mudanya’da başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Devletimiz güçlü. Tüm imkanlar seferber edildi. Hayat normale dönmeye başladı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2022 20:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2022 20:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mudanya’da yaralar sarılıyor

Mudanya ilçesinde önceki gün öğleden sonra etkili olan şiddetli yağışların ardından; Halitpaşa Mahallesi'nde sel suları sebebiyle kara ile deniz birleşmiş, bazı otomobiller sel sularında sürüklenerek hasar görmüştü. Çok sayıda ev ve işyerini su basan olayın ardından BUSKİ, itfaiye ve AFAD ekipleri, kısa sürede olaya müdahale edip, çalışmalara başlamıştı. Haberi alır almaz Bursa Valisi Yakup Canbolat ile birlikte bölgeye giden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hayatın bir an önce normale dönmesi için başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilgili tüm kurumların ‘sabaha kadar’ aralıksız çalışacağını söylemişti.


BAŞKAN AKTAŞ, GÜNE MUDANYA’DA BAŞLADI
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni güne Mudanya’da başladı. Ekiplerin çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Aktaş, vatandaşlarla sohbet edip, sorunlarını dinledi. Yapılan tespitlere göre; Mudanya’da 200 civarında ev ve iş yerinin yağıştan olumsuz etkilendiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Dün akşam da sayın valimiz ve kaymakamımızla birlikte buradaydık. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşlarımız ile ilçe belediyelerimizin destekleriyle sabaha kadar büyük gayret gösterildi. Şimdi gün ağardı ve Allah'a şükür, hayat normal seyrinde devam ediyor. Alt katlarda su basan yerler var. Büyük bir seferberlikle çalışmalarımız devam ediyor. Oluşma sebepleriyle alakalı olarak, ‘yukarıdan itibaren’ dere yatağındaki ağaçlar, hafriyat dökümleri, yine yol geçişi sağlayabilmek için suyun debisinin azaltılmasına yönelik yapılan baks benzeri hatalı çalışmaların tamamını bertaraf etmeye yönelik adımlarımız olacak. Bir taraftan yaraların sarılmasıyla alakalı hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Son olarak şunu ifade etmek istiyorum. Bir şehrin kapasitesi vardır. Kapasitenin üzerinde iş yapamazsınız. Burada 40-50 yıllık hataların sonuçları var. Yani bodrum kat olması gereken yerler konuta, markete, depoya dönüştürülmüş. Takdir edersiniz ki su yatağını bulamazsa, başka tarafa kaçma durumu var ve bu da su baskınları olarak karşımıza çıkıyor. En büyük tesellimiz can kaybının olmaması. Devletimiz güçlü, bütün imkanlar seferber edildi. Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun” diye konuştu.


200 CİVARINDA EV VE İŞYERİ ZARAR GÖRDÜ
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sel sularından zarar gören Mudanya Halitpaşa Mahallesi’nde incelemelerde bulunarak, “200 civarında ev ve iş yeri zarar gördü. Başta Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ ekipleri olmak üzere, AFAD ve tüm kurumlar seferber oldular” dedi.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mudanya Halitpaşa Mahallesi’ne gelerek sel sularında etkilenen yerlerde incelemeler yaptı. Büyükşehir Belediyesi BUSKİ ekipleri ve diğer kurumlar yaraların sarılması için seferber oldu. Başkan Aktaş, burada kısa bir açıklama yaparak, “Başta Büyükşehir BUSKİ olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar tarafından sıkıntılar giderilmeye çalışıyorlar. Bireysel anlamda da yok derenin kıyısına domates ektim, yok dere içinde ağaçlar beraberinde hafriyat dökümleri ve hurdalarla alakalı ve yahut boxlarla yol geçişi sağlamak için suyun debisinin azaltılması noktasında yapılmış benzeri hataların tamamını bertaraf edip işi normale çevirmeye çalışacağız. Burada kriz masası oluşturuldu. Dünden beri çalışmalar hızlı şekilde devam ettiriliyor. Bir taraftan yaralar sarılması ile ilgili komisyon hasar tespitlerini yapıyor. Bireysel olarak evlerin, iş yerlerin finansları ile ilgili devletimizin katkıları da mutlak suretle olacaktır” dedi.


Kaymakamımız konutlarla ilgili çalışmaya başladı. Şehrin bir kapasitesi var. Kapasitenin üstünde iş yaparsanız, 40-50 yıllık hataların, sıkıntıların sonuçlarıdır” diyen Aktaş, “Bodrum kat olması gereken bir yer, ev konuta dönüştürülmüş, market olmuş, depo yapılmış. Takdir ederseniz ki su gidecek akış yatağa bulamazsa başka yerlere kaçıyor ve su baskınları oluyor. En büyük tesellimiz can kaybı olmamasıdır. Devletimiz güçlüdür. Şehir bugün tamamen normale döndü. Ben emeği geçenlere teşekkür ederim. 200 civarında iş ve evle ilgili ihbarlar var. AFAD, Büyükşehir BUSKİ başta olmak üzere bütün ekipler seferler oldular. Allah beterinden korusun” ifadelerini kullandı.


MUDANYA'DA SEL SEFERBERLİĞİ
Mudanya ilçesinde şiddetli yağış sonrası oluşan sel hayatı adeta felç ederken, Valilik ve Büyükşehir ve AFAD ekipleri tarafından yaşamın normale döndürülmesi için ilçede adeta seferberlik başlatıldı. Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mudanya'da yağıştan etkilenen mahallelerde incelemelerde bulundu. Selin yaralarının sarılması yönünde başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Canbolat, yoğun ve etkili yağış sonrası iş yerlerinde, evlerde hasarlar ve su baskınları oluştuğunu söyledi. Taşan yağmur suları nedeniyle sokakların bazılarının kapandığını belirten Canbolat, "Şuna şükrediyoruz ki herhangi bir can kaybımız yok. İlk dakikadan itibaren de valilik olarak, AFAD olarak, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve diğer ekiplerimizin tamamı ilçe kaymakamımız olaya müdahil konumdayız. Ekiplerimizle seferber olduk. Hasar tespit ve temizlik çalışmalarına başlandı. Sabaha kadar çalışıp sokaklarda sel görüntüsünü ortadan kaldıracağız" dedi.


700'Ü AŞKIN İHBAR
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise can kaybı olmadığı için mutlu olduklarını belirterek, anormal ve uzun süreli bir yağış gerçekleştiğini söyledi. Yağış sonrası 451'i kent merkezinden, 300 civarı da Mudanya başta olmak üzere 13 ilçeden 700'ü aşkın ihbar aldıklarını ifade eden Başkan Aktaş, "Park bahçeler, itfaiye, BUSKİ, AFAD, DSİ olarak araç ve personeli bu bölgelere yığıyoruz. Mudanya'da hayatı normale döndürmek için uğraş veriyoruz. Sabaha kadar ekipler çalışacak burada Allah'ın izniyle hayatı normale döndürmeye çalışacağız. Kronik olan birkaç sorun var özellikle yukarıdaki dereyle alakalı. Onun da en kısa zamanda bertarafıyla ilgili çalışma yapacağız. Gerçekten son otuz yılın belki de en büyük yağışı. Anormal bir yağış ve uzun süreli bir yağış seyretti" diye konuştu. 


MADDİ HASAR EN KISA ZAMANDA GİDERİLECEK

AK Parti Bursa Milletvekilleri, dün yaşanan şiddetli yağışlardan etkilenen Mudanya İlçesi ve Bursa Şehirlerarası Terminali’ni ziyaret ederek bölge sakinleri ve esnaflara geçmiş olsun dileklerini iletti. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, beraberinde AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Osman Şahin, AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Orhan Samast, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte dün Bursa’nın birçok bölümünü etkileyen şiddetli yağışlardan zarar gören Mudanya İlçesi’ni ziyaret ederek bölgedeki durum hakkında bilgiler aldı. Bölge halkı ve esnafını ziyaret ederek, şiddetli yağış nedeniyle yaşanan taşkınların izlerinin silinmesi için yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Hakan Çavuşoğlu, yaşanan olayın ilk anlarından itibaren bölgede bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm kurumların çalışmalarını aralıksız olarak yürüttüğünü ifade ederek, “Büyükşehir belediyemiz ve tüm kurumlarımızla Mudanya Halkı’nın yanındayız. Taşkınlar nedeniyle yaşanan zararın telafisi ve bu üzücü olayın bir daha yaşanmaması için üstümüze düşen tüm önlemleri alacağız” dedi.


AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’ta, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcıları Mustafa Yavuz, Kamil Bayramiç ve il yöneticileri ile birlikte yine dün şiddetli yağışla birlikte düşen yıldırım dolayısıyla bir bölümünde çatı çökmesi olayı yaşanan Bursa Şehirlerarası Terminali’ni ziyaret ederek, bölge esnafı ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Yaşanan olayda can kaybı yaşanmamasının en büyük tesellileri olduğunu ifade eden Ahmet Kılıç, Bursa Şehirlerarası Terminali’nde işleyişin en kısa zamanda güvenle devam edebilmesi için çalışmaların takipçisi olacaklarını söyledi.

(Bülten)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.