SON DAKİKA
Hava Durumu

Müdür Bey’i kumpasa kurban etmeyin!

Mithatpaşa Ortaokulu’nda velilerin talebi ve tepkisi üzerine kız ve erkek öğrencilerin aynı sırada oturtulmamasına yönelik öğretmenlere gönderilen yazı üzerine, Eğitim-İş Sendikası ve sol yayınlar tarafından kopartılan yaygara üzerine Okul Müdürü Haydar Akın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevden alındı. Eğitim-İş tarafından kurulan kumpasla oluşturulan algı operasyonu sonucu görevden alınan Okul Müdürü Haydar Akın konusunda yetkilileri hatadan dönmeye ve Müdür Bey’i göreve iade etmeye davet ediyoruz. 

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2022 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2022 00:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Müdür Bey’i kumpasa kurban etmeyin!

Bursa, bir kez daha ideolojik saplantı ve insanların inanç ve kültürlerine yönelik akıllara durgunluk verecek bir oyunla karşı karşıya kaldı. Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Mithatpaşa Ortaokulu’nda kurgulanan oyun, sol basın ve sol muhalefet tarafından kopartılan kızılca kıyametle ülke gündemine taşınırken, Milli Eğitim Bakanlığı tepkiler üzerine okul müdürünü görevden aldığını açıkladı


VELİLER TEPKİ GÖSTERDİ
Mithatpaşa Ortaokulu’nda görevli Eğitim İş sendikası üyesi birkaç öğretmen, bir kız bir erkek öğrenci olarak sınıf oturma düzeni oluşturdu. Ancak bu durum birçok veliyi rahatsız etti. Veliler, bu durumu defaten okul yönetimine bildirince, okul müdürü Haydar Akın öğretmenleri toplayarak velilerin taleplerini ve tepkilerini aktardı. Toplantıda öğretmenlerin hepsi durumu makul karşılayarak, veli ve öğrencilerin hassasiyeti doğrultusunda düzenlemeyi makul buldu. Ancak, uygulama noktasında Eğitim-İş üyeleri aynı şekliyle devam etti. Whatsapp üzerinden bir kez daha ricasını ileten ve velilerin tepkilerini aktaran okul müdürü yine sorun yaşanmaması için öğrencilerin bu şekliyle oturmaya zorlanmamasını istedi. 


OYUN BURADA BAŞLIYOR
İşte tam bu noktada Eğitim-İş Sendikası üyesi bir öğretmen Haydar Akın’a, bu durumun sonrasında sıkıntı olmaması için kendilerine bir yazı vermesini, böylece sorunsuz bir şekilde sorunun çözümleneceğini ifade etti.  Okul müdürü de kamuoyu gündemine gelen o yazıyı yazarak öğretmenlere verdi. Daha yazı öğretmenlere gider gitmez Eğitim-İş üyesi öğretmen tarafından sendikaya ulaştırıldı. Sendika da sol yayın organlarını harekete geçirerek “Haremlik selamlık” uygulama diye kıyameti kopartmakta fırsatı kaçırmadı. 


CHP-HDP ALGI OPERASYONU
Sol basının köpürterek laiklik elden gidiyor naraları atarken, insanların inanç ve hassasiyetlerine saldırmayı alışkanlık edinen CHP ve HDP milletvekilleri de bodoslama konuya atlayarak meclis gündemine taşıdı. Karma eğitimin kaldırılmak istendiği, cinsiyet ayrımcılığı iddialarla konuyu istismar etmekten geri kalmadı. Ve tartışmalar üzerine velilerin ve öğrencilerin hassasiyeti nedeniyle adım atan Okul Müdürü Haydar Akın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açığa alındı.


EĞİTİM-BİR-SEN SAHİP ÇIKTI
Öte yandan Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen, okul müdürüne yönelik algı operasyonuna sert tepki vererek, okul müdürünün arkasında olduklarını açıkladı. Haydar Akın’ın veli ve öğrencilerin rahatsızlıklarını öğretmenlere ilettiğini,  öğrencilerin ve velilerin tepkilerine rağmen dayatmaların yapılmasının doğru olmadığı ifade edildi. Türk Eğitim-Sen’den bir yetkili ise Milli Eğitim’in ve yetkililerin okul müdürünün arkasında durması gerektiğine işaret ederek, “Bu sendikaların her protestosunda okul müdürü mü görevden alacaksınız?” diyerek görevden almaya tepki gösterdi. 


MİLLİ EĞİTİM'DEN AÇIKLAMA
Tartışmalar üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürü hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.  İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Kız ve erkek öğrencilerin oturma düzenine ilişkin hususlarla ilgili inceleme başlatılmış olup, konu hakkındaki çalışmalar tüm boyutlarıyla hassasiyetle yürütülmektedir" ifadeleri kullanıldı. Osmangazi Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada da, "Basında yer alan Osmangazi ilçesindeki bir ortaokulda yaşanan hususlarla ilgili inceleme soruşturma başlatılmış olup, konu hakkında çalışmalar tüm boyutlarıyla kapsamlı bir şekilde ve hassasiyetle yürütülmektedir" denildi.


KUMPASA MÜDÜR BEY’İ KURBAN ETMEYİN
Tüm yaşananlar ve gelinen nokta eğitimde ideolojik saplantıları ve siyasi yaklaşımları asla değişmeyen ve 28 Şubat döneminin özlemini çeken azınlık grubun her defasında istismar oyunları ile okulları ve eğitim alanını rahatsız ettiği bir kez daha gözler önüne serildi. Öğrenci ve velilerin en doğal tepki ve taleplerinin gereğini yerine getirdiği için hedef olan Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın’ın hızla görevden alınmasına vatandaşlar da tepki gösteriyor. Sosyal medyadan yapılan uygulamayı destekleyen ve haberlerin altında müdür Akın’a destek veren yüzlerce vatandaş, doğrunun ne olduğunu zaten ortaya koyuyor. Bu algı operasyonu ve kumpasa müdür bey kurban edilmemeli, derhal görevine iade edilmeli. 


BU PANKART İÇİN SORUŞTURMA AÇILMALI
Mithatpaşa Ortaokulu’ndaki kumpası tezgâhlayan ve algı operasyonu ile sadece uygulamaya değil insanların inanç ve değerlerine saldıran Eğitim-İş Sendikası, okul önünde yaptığı açıklamada da iktidara ve toplumun geniş kesimlerine yönelik karalamadan öteye geçmedi. Yine adı terör örgütleriyle sık sık aynı cümlede anılan Kesk’e bağlı Eğitim-Sen de benzer açıklamalarla dertlerinin okul ya da öğrenci değil, siyaset olduğunu bir kez daha ispatladı. Eğitim-Sen’in açıklamasına CHP Bursa Milletvekili HDPsever Orhan Sarıbal da katıldı. Eğitim-İş’in basın açıklaması sırasında açtığı pankart ise gerçek zihniyetlerini ortaya koydu. Yine okul müdürüne karşı açıklamalarını algıyla inançlar üzerine yıkmaya kalkan Eğitim-İş, hakaret dilini pankartlarda da sürdürüyor. 

( Alpaslan YILDIZ )

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.