SON DAKİKA
Hava Durumu

Mustafa Dündar’a yargı yolu göründü!

Türkiye’nin en büyük 10 ilçesinden biri durumundaki Osmangazi’yi 13 yıldır yöneten Mustafa Dündar’ın usulsüz harcamalarıyla ilgili soruşturma izni vermeyen İçişleri Bakanlığının kararını kaldıran Danıştay, Dündar’ın yargılanmasının önünü açtı.  Bir çoğunu Bursa Şehir Gazetesinin gündeme getirdiği ve bizi  sık sık reklam sopasıyla durdurmaya çalışan Mustafa Dündar, usulsüzlüklerin hesabını  yargı önünde verecek. 

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2022 20:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2022 20:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mustafa Dündar’a yargı yolu göründü!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, seçim dönemindeki usulsüz harcamalar ve kendi reklamını yapmak için kullandığı paralarla ilgili soruşturulacak. Mustafa Dündar hakkında Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan usulsüz harcamalarla ilgili şikâyetin soruşturulmasına izin vermeyen İçişleri Bakanlığı’nın kararını Danıştay 1. Dairesi iptal etti. 


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın kendi tanıtımı için yaptığı harcamalar ve kişisel reklamı için belediye bütçesinden ödediği paralar başını ağrıtmaya devam ediyor. Meclis üyelerinin Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı şikayet üzerine İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermemişti. Ancak meclis üyeleri bu kez Danıştay’ın yolunu tuttu. Danıştay 1. Dairesi dosyayı inceledikten sonra İçişleri Bakanlığı’nın kararını iptal etti ve Dündar’a yargı yolu göründü. 


BAKANLIK ŞİKAYETİN İŞLEME KONMAMASI KARARI VERDİ
Konuyla ilgili açıklama yapan Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Av. Sefa Yılmaz, "Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığımız suç duyurusu üzerine, İçişleri Bakanlığı 'Şikayetin işleme konmamasına' karar vermişti. İçişleri Bakanlığı'nın bu kararına karşı Danıştay’a itiraz etmiştik. Danıştay 1.  Dairesi bu itirazımızı kabul ederek bakanlık kararının kaldırılmasına karar verdi. Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis üyeleri olarak, Osmangazi Belediyesi’nin yapmış olduğu her türlü usulsüz harcamanın hesabını yasal zeminde sormaya devam edeceğiz" dedi.


İŞTE DANIŞTAY’IN SORUŞTURULMALI DEDİĞİ O İDDİALAR
İçişleri Bakanlığı Dündar hakkında soruşturma izni vermedi ancak Danıştay, suç duyurusundaki 3-6 ve 8’inci maddelere kovuşturma açılması gerektiğine karar verdi. Mustafa Dündar hakkında kovuşturma yapılacak o maddeler ise şöyle sıralandı: 


- Belediye Başkanının kişisel reklam kampanyası için Üç M. Ofset- Metin Avcı'ya belediye bütçesinden ödeme yaparak Belediyeyi zarara uğratmak.
- 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçiminde Belediye başkan adayı olarak partisinin ve şahsının propaganda çalışmaları ile 'Yine yeniden Mustafa Dündar' şarkısı için Prodüksiyon Org. Reklam Halkla İlişkiler Şirketine Belediye bütçesinden 105 bin 20 TL ödeme yapmak.
-Belediye Başkanlığı seçim çalışmaları kapsamında televizyon programlarında yer almak için Habertürk TV'deki iki canlı yayın için 47 bin 200 TL ve 51 bin 920 TL, AS TV'deki yayın için 47 bin 200 TL, Olay TV'deki yayın için de 70 bin 800 TL belediye bütçesinden ödeme yapmak."


TANITIMA 4 MİLYON LİRA
Sayıştay, 55 milyon 268 bin 447 TL kredi borcu bulunan Osmangazi Belediyesi'nin tanıtım faaliyetlerine 4 milyon 160 bin lira harcama yaptığını ortaya çıkarmıştı. Dündar, bu yılın başında da denetim komisyonu tarafından belli basın yayın kuruluşlarına astronomik ödemeler yaptığı ortaya çıkmış, bu durum kamuoyunda büyük tartışmalara yol açmıştı.


OSMANGAZİ 15 YIL BU KALİTESİZLİĞE TESLİM EDİLDİ
Milli görüşün en başarılı olduğu alan olan yerel yönetimlerde ne yazık ki AK Parti’de Bursa’da hakim odaklar 15 yıl Osmangazi gibi dev bir ilçeyi Mustafa Dündar ve yetersiz ekibine 15 yıl yönettirdi. Son seçimi kıl payı kazanan Dündar, millete hizmet edeceği paraları Büyükşehir hayali için PR ve reklam ajansları ile televizyonlara saçarak iki dönemini adeta boşa geçirdi. Kamunun yatırımları dışında çok da elle tutulur bir icraatı olmayan Dündar, şimdilerde de basıp parayı anket şirketlerinde en başarılı başkanlar arasında kendini gösterip ismini parlatmak için yine milletin kaynaklarını heba ediyor.  


(Kadir Umut PEHLİVAN)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.