SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer’de yine rantiyecinin istediği oldu, vatandaş yine mağdur! Starbucks açtık, çöplerinizi başka yere atın!

Nilüfer’e bağlı 23 Nisan Mahallesi’nde daha önce de alkollü restoran ruhsatı nedeniyle tartışmalara neden olan Güzel Towers, şimdi de binanın altında açılan Starbucks için yer altı çöp konteynerlerinin kaldırılması vatandaşı çileden çıkardı. Mahalle Muhtarı Sevda Bayraktar, yaşananlara tepki gösterirken, bir gece ansızın kaldırılan konteynerler nedeniyle vatandaşlar büyük sıkıntı yaşıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2023 22:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2023 00:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nilüfer’de yine rantiyecinin istediği oldu, vatandaş yine mağdur! Starbucks açtık, çöplerinizi başka yere atın!

Nilüfer’e bağlı 23 Nisan Mahallesi’ndeki Güzel Towers binasının giriş katında Starbucks isimli kafe açılması için girişimde bulunan bina sahipleri, binanın yakınındaki yer altı çöp konteynerinin kaldırılması için bölgedeki sitelerden onay alma müracaatı yaptı 6 ay önce. Mahalle Muhtarı Sevda Bayraktar ve mahalle komitesine yapılan müracaat üzerine yapılan toplantıya Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çınar da katıldı. Burada temizlik işleri bürokratları ve Başkan Yardımcısı Remzi Çınar, mahalleliye, “Nilüfer’de yeraltı konteynerlerinde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle peyderpey kaldırıyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı. Mahalle sakinleri de yer altı konteynerlerinin kaldırılmasına karşı olmadıklarını ancak mahallede caminin yanındaki, çocuk parklarının yanındaki konteynerler dururken buradaki konteynerlerin kaldırılmasının kişiye özel ayrıcalıklı ve keyfi bir uygulama olarak algıladıklarını ilettiler. 


ESNAF İSTEYİNCE YOK GÜZEL TOWER İSTEYİNCE “HEMEN”
Bölgedeki esnafların dükkânlarının önündeki konteynerlerin kaldırılması için yaptıkları başvuruları reddeden Nilüfer Belediyesinin Köroğlu Caddesindeki Güzel Towers’ın talebini karşılamak için gayreti de mahalleliyi çileden çıkardı. Toplantıda kişiye özel uygulama yapıldığını belirten vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi. Yine toplantıya katılan mahalle sakinleri, kaldırılmak istenen konteynerlerin yerine buradan yararlanan sitelerin çöplerini dökeceği yer ve bu konuda bir fizibilitenin yapılmadığını aktararak, öncelikle bu sorunun çözülmesi gerektiğini vurguladı. 


BİR GECE VAKTİ ANSIZIN
Mahalle Muhtarı Sevda Bayraktar daha sonra belediyeye giderek Remzi Çınar’la görüştü ve bu duruma karşı olduklarını ifade etti. Sonrasında ise Mahalle Muhtarı Sevda Bayraktar’ın şikayetinin bir şekilde talepte bulunanlara sızdığı ve tehditlere maruz kaldığı öğrenildi. Başkan Yardımcısı Çınar’ın bu görüşmede Bayraktar’a “mahalleli istemiyorsa konu gündemden çıkmıştır” demesine rağmen aradan 6 ay geçtikten sonra geçtiğimiz günlerde bir gece konteynerler kaldırıldı. Bunun üzerine Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çınar’a ulaşmaya çalışan Muhtar Bayraktar’ın telefonlarına başkan yardımcısı çıkmadı. 


KAYMAKAMLIĞA ŞİKÂYET
Mahalle Muhtarı Sevda Bayraktar ve civar site yönetimlerinin konteynerlerin kaldırılmaması yönündeki taleplerine rağmen Nilüfer Belediyesi, kişiye özel ve mahalleliyi mağdur eden uygulamayı gerçekleştirirken, yapılan işlemin kişiye özel olduğunu gösteren ibretlik örnek ise mahalledeki caminin yanında ve çocuk parkına bitişik konteynerler varken buranın kaldırılmış olması gösteriliyor. Gece vakti yapılan operasyonun ardından Mahalle Muhtarı Sevda Bayraktar, konuyu Nilüfer Kaymakamlığı’na taşıdı. Nilüfer Kaymakamına giderek şikayetlerini anlatan ve mahallelinin talebini ileten Bayraktar, sorunun çözülmesini istedi. Bayraktar, mahallede yolların asfaltlanması ile ilgili Nilüfer Belediyesine yaptığı başvurulara, “2023 programına alacağız” denilerek ötelenmesine rağmen, konteynerlerin kaldırıldığı alanın hemen asfaltlandığını da belirterek, onca vatandaş hiçe sayılırken bir kişinin taleplerinin belediye tarafından karşılanmasının doğru olmadığını söyledi. 


CHP GENEL MERKEZİNDEN DE YARDIM İSTEDİ
Muhtar Bayraktar, mahalleliye yazdığı mektupta da yaşananları ve süreci anlatırken, “Parklarımız da çöp konteynerlerinin yanında oynayan çocuklarımız ve bizler o firmanın müşterilerinden daha mı az değerliyiz. Bu yapılan işlemin genel yarardan ziyade kişiye özgü bir uygulama olduğunu bu haksızlığın giderilmesi için Nilüfer Kaymakamlığına yazılı talebimi ilettim. Ayrıca hak, hukuk, üstünlerin değil hukukun üstünlüğü diyen oluşumdaki partilerin genel merkezlerinden de yardım talebin de bulundum. Bu konuda takdirleri siz mahalle sakinlerine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.


TURGAY ERDEM BU HAKSIZLIĞA DUR DEMELİ
Mustafa Bozbey döneminde de Nispet Bar konusuyla gündeme gelen ve kişiye özel ayrıcalık iddiaları konuşulan Güzel Towers’ın bu ayrıcalığa nasıl sahip olduğu merak konusu. Dahası Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in bu uygulamayla ilgili ne yapacağı merak konusu. Yüzlerce vatandaşın mağdur olduğu ancak bir kişinin isteği ile ve akıl almaz bir yöntemle gerçekleştirilen bu operasyonun hesabını sorup sormayacağı de mahalleli tarafından merak ediliyor.

(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.