SON DAKİKA
Hava Durumu

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, eşi görülmemiş bir skandal ile yine gündemde: Bir garip sansür operasyonu!

Bursa son yıllarda örneğine rastlanmayacak boyutta akıl dışı bir sansür uygulamasıyla çalkalanıyor. Bugüne kadar kendisiyle ilgili tek bir eleştiri yazısı bile kaleme almamış Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın Budapeşte Kahramanlar Meydanı ve Hisar projesi ile ilgili yazdığı köşe yazılarını sansürleten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, içinden öfke akan bir metinle Özdal’a adeta hakaretler yağdırdı. 

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2022 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2022 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, eşi görülmemiş bir skandal ile yine gündemde: Bir garip sansür operasyonu!

Belediyenin bütçesini kendi tanıtımı için kullandığı müfettiş raporlarına giren ve mahkeme kararı ile soruşturma açılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yine skandal bir adımla kamuoyu gündemine geldi. Olay Gazetesi Köşe Yazarı Mustafa Özdal, birkaç gün arayla yazdığı 2 köşe yazısı Dündar’ın araya girmesiyle Olay Gazetesi tarafından yayından kaldırıldı. Özdal’a uygulanan sansürün ana nedenlerinden birinin de Büyükşehir Belediyesi’nin de bu yazılarda yer alması olduğu anlaşılıyor. 


ÖZDAL NE YAZDI?
Büyükşehir Belediyesi, Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında bu yıl Macaristan’ın Bugaç bölgesinde düzenlenen 7. Büyük Hun Türk Kurultayı’na güçlü bir katılım sağladı. Büyükşehir Belediyesi delegasyonunda Bursalı gazeteciler de yer aldı. İşte bu organizasyona katılan gazetecilerden biri olan Mustafa Özdal, Macaristan’daki izlenimlerini kaleme aldı. Budapeşte kent gezisinde ziyaret edilen yerlerden biri de Kahramanlar Meydan’ıydı. Gerçekten büyük ve görkemli bir meydan olan Kahramanlar Meydanı, turistlerinde büyük ilgisini çeken bir yer. Özdal, bu meydanla ilgili görüşlerini aktarırken , “Burası gerçek bir meydan, Bursa’daki gibi AVM içinde avlumsu bir alan değil.” ifadelerini kullandı. 


HİSAR PROJESİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Gazeteci Mustafa Özdal bu yazıdan birkaç gün sonra ise Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Hisar Projesi ve devir ayrıntılarını yazdı. Tamamen bilgiye dayanan ve yorum yapılmadan verilen Hisar gerçeği ikinci sansürün gerekçesi oldu. Hemşerisi hatta köylüm dediği Cavit Çağlar ve Olay yönetimiyle uzun yıllara dayalı dostluğu olan Mustafa Dündar, her iki yazıyı da yayından kaldırttı. Dahası Olay’ın baskısı durdurularak yazı gazeteden çıkarıldı. 


DÜNDAR’DAN AKIL ALMAZ AÇIKLAMA
Mustafa Özdal’ın yazılarını sansürletmekle öfkesi geçmeyen Mustafa Dündar, eşine pek rastlanmayan bir şekilde, kendi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden çok ağır sözlerin olduğu bir açıklama yayımladı. “Hiçbir şey bilmiyorsan, haddini bilmek de bir erdemdir!” başlıklı açıklamada, bir belediye başkanının nezaketini çok aşan hakaret içeren sözler yer aldı. İşte o açıklamadan bazı bölümler, “Mustafa Özdal, dün övdüğünü, bugün inkâr etmek için özel çaba, hatta ve hatta enerji sarf ediyorsan, niyetini ortaya açıkça koyuyorsun.  Özü neyse sözü de odur kişinin. Macaristan gezisi sende bir hallere neden olmuş. Havası, suyu, yemekleri ve içecekleri seni çarpmış anlaşılan.  --- Bursa’da sizin camianızda  yer yön kavramı bilmemenle meşhur olduğunu biliyoruz, acaba yine bunları da mı karıştırdın?  --- Coğrafya bilgine ve şehircilik yaklaşımına bakılırsa sen pek bilmezsin ama şehrin kalbinde yer alan Merinos, Çırpan ve Kültür Park’ın da bağlantı ve başlangıç noktasıdır. Her ne kadar karalama, küçümseme ve kıyasa girsen de gördüğün üzere tüm yollar Osmangazi Meydanı’na çıkıyor, şehrin kalbi burada atıyor. --- Gazetecilik, bir şeyi bilmemek değil, araştırmak; öğrenmek, analiz etmek ve verilerle destekleyip, net bir şekilde topluma sunmaktır. Sanırım bu işi bilmiyorsun.  Ancak haddini bilmen gerektiğini de bilmiyorsun. Sen gerçek meydanı görmek istememişsin, bende karşımda gerçek bir gazeteci göremedim maalesef. İlginç şekilde ısrarla başka bir yöne çekmeye çalıştığın Hisar Projesi’ne de değinelim. --- Hisar Projesi’nde herhangi bir yetki devri söz konusu değildir.”


DÜNDAR’IN ASIL HEDEFİ KURUM VE AKTAŞ MI?
Şimdi akıllardaki soru şu; Olay Gazetesi Köşe Yazarı Mustafa Özdal’ın eleştiri bile sayılmayacak yazılarına karşı bu derece öfke ve hakaret dolu açıklamalarda bulunan, sansür uygulatan Mustafa Dündar neden bu denli sinirlendi? Alinur Aktaş Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dündar’ın rüyalarını da bu koltuk süslüyor. Elinde yıllardır sürünen Hisar Projesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum aracılığı ile Büyükşehir’e verilmesi, Dündar’ın hayalleri için yediği bir gol olarak kabul edilmiş olabilir. Yine meydan olarak ortaya çıkılmasına rağmen onlarca ticari alanı ile yeni bir AVM skandalının geliyor olmasının Olay Gazetesi’nde yer alması da Dündar’ı panikletmiş olabilir. Yani Mustafa Dündar bu açıklamanın altında dolaylı yoldan Alinur Aktaş ve Murat Kurum’u hedef alıyor olabilir. Şimdi gözler Cavit Çağlar ve Olay Gazetesi’nin ne yapacağına çevrildi. Olay ve Cavit Çağlar kavganın tarafı mı olacak yoksa uyguladıkları sansürün unutulmasını mı bekleyecek?


Alpaslan YILDIZ
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.