SON DAKİKA
Hava Durumu

PFDK’nın Bursaspor'a Amedspor maçı nedeniyle verdiği ağır ceza Bursa’yı ayağa kaldırdı! Adaletiniz batsın!

Geçtiğimiz hafta sonu Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan Bursaspor-Amed SF maçında çıkan tribün olaylarının ardından toplanan TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Bursaspor’a 9 maç seyircisiz oynama ve ayrıca 326 bin lira para cezası verdi. Ağır ceza kararının ardından Bursa ayağa kalkarken, futbol dünyası da Bursaspor'a verilen cezaya tepki gösterdi. 

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2023 22:42
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2023 00:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
PFDK’nın Bursaspor'a Amedspor maçı nedeniyle verdiği ağır ceza Bursa’yı ayağa kaldırdı! Adaletiniz batsın!

 Bursa’da oynanan Bursaspor-Amedspor karşılaşmasının ardından PFDK, Bursaspor'a tarihin en ağır cezalarından birini uyguladı. 9 maç seyircisiz oynama cezasına ek olarak 326 bin lira da para cezası kesildi. Ligin ilk yarısında Diyarbakır’da oynanan karşılaşmada daha ağır şartlar olmasına rağmen 2 maç ceza veren TFF, PFDK’ya Bursa'da büyük tepki oluşurken, Bursaspor Kulübü başta olmak üzere siyasiler ve bir çok kurum tepkilerini açıkladı. 


AKTAŞ: "BU YANLIŞTAN DÖNÜN”
Cezanın açıklanmasının ardından önce taraftar grupları sosyal medyadan tepkilerini gösterirken, kent yöneticileri ve siyasilerden de tepkiler gecikmedi. Cezaya tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Şiddetin hangi gerekçeyle ve nerede olursa olsun karşısındayız ancak: Bursasporumuza TFF tarafından verilen 9 maçlık ceza da kabul edilemez. Bursa’da yaşanan saha olaylarının, sezonun ilk yarısında Diyarbakır’daki müsabakada Bursaspor’umuzun olaylar da göz önünde bulundurulduğunda sportif çerçevede değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Otokontrolden yoksun birkaç şahsın açmış olduğu ve bir dakikadan daha az sürede emniyet güçlerimiz tarafından derhal kaldırılan, kabul edilemez afişlerin Bursaspor Kulübü’nü bağlamadığı çok nettir. Kaldı ki emniyet güçlerimiz ilgili şahıslara yönelik ivedilikle işlem yapmıştır. İlk maçta Diyarbakır'da Bursaspor’umuzun daha ağır olaylarla karşılaştığında  rakip takıma 2 maç ceza verildiği gerçeğinden hareketle bu yanlıştan bir an evvel dönülmelidir” ifadelerini kullandı. 


BURSASPOR KULÜBÜ’NDEN AÇIKLAMA
Bursaspor Kulübü, Amed Sportif Faaliyetler maçı sonrası PFDK’nın 9 maç seyircisiz oynama cezasına sert tepki gösterdi. Yeşil-beyazlı kulüpten yapılan açıklama şu şekilde: “Bu ceza bize değil tek çatı altında bir araya gelen tüm takımların vatansever taraftarlarına verilmiştir. Bilinsin ki gereken mücadele Bursaspor var olduğu sürece devam edecektir.


DİVAN KURULUNDAN İNSAFA ÇAĞRI
Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Galip Sakder de, TFF'nin kulübe verdiği 9 maçlık ceza ile ilgili tepkilerini dile getirdi.  Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Galip Sakder’in yaptığı açıklama şöyle; “... Her ne kadar tasvip etmesek de, olayları ligin ilk yarısında Diyarbakır ‘da oynanan maçta yaşanılan olayların bir karşılığı olarak görebiliriz. Çünkü ilk maçta Bursaspor kafilesinin maç öncesi, maç sırasında ve maç sonrası yaşanılan olayları, canlı yayının iptal edilmesi sonrasında sadece Diyarbakır ‘a giden Yeşil Beyazlı kafiledekiler bilmektedir. Bursaspor’a karşı oynanan ve amacına ulaşıp ulaşmadığı tartışılacak olan olayların tamamen bazı güçler tarafından provokatif edildiği gerçeğini unutmamalıyız. Çünkü büyük Bursaspor camiası ve Bursa kenti ırkçılık ile suçlanmakta ve bunu hiçbir zaman hak etmemektir. Yaşanılan olaylar maçı izlemeyen bazı siyasiler ile yazılı ve görsel ulusal basın organları tarafından anlamsız bir şekilde gündeme getirilmekte ve Bursaspor camiası linç edilmek istenmektedir. Bursa kenti ve Bursaspor camiası bunları hiç hak etmemektedir. Başta sayın Valimiz olmak üzere, İl Emniyet Müdürümüz senelerdir Bursa’da görev yapıyorlardır. Şimdiye kadar oynadığımız maçlarda ellerinden gelenin fazlasını yaparak, tüm maçlarımızın huzurlu bir ortamda oynanmasını sağlamışlardır. Son maçımızda, Emniyet güçlerimizin maç öncesi, süresince ve sonrasında almış oldukları tedbirler küçümsenmemelidir. Ancak bazı karanlık güçlerin sinsice ve kurnazca yapmış oldukları provokasyon kokan eylemler Bursaspor Kulübümüz ve Bursa halkı üzerinden oynanmak istenen bir oyunun parçasıdır diye düşünüyoruz. Son olarak Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun olaylar ile ilgili vermiş olduğu bugüne kadar görülmemiş 9 maç seyircisiz oynama cezasını da şiddetle kınıyor ve bu adil olmayan karar ile ilgili olarak, ülke olarak yaşadığımız olumsuzluklar ve felaketler karşısında birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bir dönemde kendilerini bir kez daha insafa ve sağduyuya davet ediyoruz …Bursaspor gibi şampiyonluk yaşamış, Türk futboluna damgasını vurmuş bir kulüp üzerinden oynanmak istenen olaylar amacına ulaşamayacaktır. Ülkemizin huzura ihtiyaç duyduğu bu dönemde, başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere, tüm spor kulübü başkanlarımızı, sivil toplum örgütlerimizi, tüm taraftarları bu birlikteliğe destek vermelerine davet ediyorum.


ÇAKAR'DAN TEPKİ
Bursaspor'a verilen cezanın ardından sosyal medyadan tepki gösteren isimlerden birisi de ünlü futbol yorumcusu eski milli hakem Ahmet Çakar oldu. Çakar, paylaşımında “Adaletin bittiği yerdeyiz. Tamam Bursaspor cezayı hak etti ama 9 maç değil. Hakemlerin dövüldüğü , maçların yarım kalıp silahların patladığı nice müsabakalarda bile 9 maç ceza verilmedi…” ifadelerini kullandı. Yine Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Bursa Milletvekili Refik Özen,  Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Sinan Oğan, Bursa Kent Konseyi, Ankaragücü Taraftar Grubu Gecekondu, Eskişehirspor taraftar grupları başta olmak üzere birçok kesimden Bursaspor'a verilen ağır cezaya tepki geldi. 


(Alpaslan YILDIZ)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.