SON DAKİKA
Hava Durumu

Şaşkın Türkyılmaz!

Mudanya’da, önceki sabah etkili olan sağanak yağış nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar zarar gördü. Olayın ilk anından itibaren Büyükşehir Belediyesi tüm gücüyle bölgeye müdahale ederken, CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz yine utanç verici bir adım attı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni yok sayan Türkyılmaz, Mudanyalıyla dalga geçer gibi Kastamonu il başkanı ve İBB Belediye başkanına teşekkür mesajı yayımladı. Sığ ve çirkin siyasetini böylesi bir afet durumunda bile terk etmeyen Türkyılmaz, Mudanya halkından özür dilemeli. 

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2022 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2022 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şaşkın Türkyılmaz!

Alpaslan YILDIZ

Mudanya’da önceki gün sağanak yağışın ardından onlarca ev ve iş yerini su basarken, olayın ilk dakikalarından itibaren Bursa Büyükşehir Belediyesi tüm imkanlarıyla Mudanya’ya müdahale etti. Vatandaşların mağdur olmaması için büyük bir gayret gösteren Büyükşehir ekipleri, hızlı bir şekilde yapılması gereken her şeyi yaptı. Sahada görünmeyen CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise her zaman olduğu gibi vatandaşın mağdur olduğu bu durumda da çirkin siyasete başvurdu. Büyükşehir ekipleri canla başla sahada mücadele ederken, sosyal medya hesabından skandal bir mesaj yayımlayan CHP’li Hayri Türkyılmaz, hizmet etmek yerine çirkin siyaseti öncelediğini bir kez daha ortaya koydu.Bursa Büyükşehir Belediyesi tüm imkanları ile Mudanya’ya yardım ederken Türkyılmaz, kendi şehrine bile faydası olmayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti. Skandal mesaj aynen şöyle:


DESTEKLERİNİZ İÇİN EŞEKKÜRLER…
Bugün yaşadığımız sel afetinde destekleriyle yanımızda olan; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, Bursa Valimiz Yakup Canbolat, Mudanya Kaymakamımız Ayhan Terzi, İstanbul Vali Yardımcımız Faik Oktay Sözer, CHP İl Başkanımız İsmet Karaca, Bursa Milletvekillerimiz, Nilüfer Belediye Başkanımız Turgay Erdem, Gemlik Belediye Başkanımız Mehmet Uğur Sertaslan, Kastamonu CHP İl Başkanımız Hikmet Erbilgin, Kastamonu Milletvekilimiz Hasan Baltacı, muhtarlarımız, dostlarımız ve hemşehrilerimize geçmiş olsun dilekleri için teşekkür ediyorum. Çalışmalarımıza destek veren AFAD ve BUSKİ ekipleri ile belediyemizin tüm birimlerine özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum. Bir daha böylesine afetlerin yaşanmaması dileğiyle tüm hemşehrilerime geçmiş olsun.”


SORALIM TÜRKYILMAZ’A
Şimdi soruyoruz CHP’li Türkyılmaz’a. Büyükşehir Belediyesi sahadayken ve her noktaya yetişmek için canLa başla gayret gösterirken, teşekkür etmen gereken ilk kişi Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ken, Kastamonu il başkanı nasıl bir destek sağladı da ona teşekkür ettin? İstanbul’da her yağışta afet yaşanmasına neden olan ve nedense her afette tatilde olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ne tür bir yardımı ve desteği oldu? Telefon edene teşekkür ediyorsun da, asıl sahada vatandaşın yaralarını saran Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürü çok gören kininin ve nefretinin nedeni ne? Sırf Müslüman bir belediye başkanı yönetiyor diye mi bu öfken ve nefretin? Bursa halkından ve Büyükşehir  Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan özür dilemeyi düşünüyor musun? Halk zor durumdayken bile onlara yardım etmek yerine çirkin siyaset peşinde koşmanın nedeni ne?


AKTAŞ: “EĞER DÜZELTMEZLERSE, BİZ DÜZELTECEĞİZ”
Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe belediyesinin yaptığı 3 sokağı gezdiğini ve bu sokaklarda eğimden dolayı mağduriyet olduğunu belirterek, “Arkadaşlara, ‘Hemen irtibata geçin düzeltsinler. Eğer düzeltmezlerse, acil gereğini yapın’ dedim. O üç sokakta da zaten 30-40 tane mağdur esnaf var. Gerekli dersleri çıkartmamız gerekiyor. Bu Amerika’da da oluyor. Can kaybının olmamış olması bizleri sevindirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ ekipleri tam teşekküllü olarak sahada yer alıyor” dedi.


 “ÇOCUĞA GÖSTERSENİZ SU BASACAĞINI SÖYLER”
İlçe belediyesinin yaptığı 3 tane sokağı gezdiğini ifade eden Aktaş, “Üzülerek söylüyorum ki, değil benim gibi belediye başkanı veya fen işleri daire başkanı, 10 yaşındaki çocuğu da koysanız bu sokakları su basacağını söyler. Sokak sağa doğru meyilli, resmen bağırıyor. Sağ taraftakilere su basmış, ancak sol taraftakilere basmamış. Sol taraftakiler mutlu. Oradaki mağduriyetlerin de giderilmesi konusunda talimat verdim." şeklinde konuştu.


“ONLAR YAPMAZSA BİZ YAPACAĞIZ”
Gereken birimlere talimat verdiğini belirten Aktaş, “Arkadaşlara, ‘Hemen irtibata geçin düzeltsinler. Eğer düzeltmezlerse, acil gereğini yapın’ dedim. O üç sokakta da zaten 30-40 tane mağdur esnaf var. Gerekli dersleri çıkartmamız gerekiyor. Bu Amerika’da da oluyor. Can kaybının olmamış olması bizleri sevindirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ ekipleri tam teşekküllü olarak sahada yer alıyor” dedi.


“BİZ 24 SAAT ESASINA GÖRE ÇALIŞIYORUZ”
Sabah oda başkanlarıyla birlikte Mudanya’da ziyaretlerde bulunduğunu ifade eden Aktaş, “Buradan siyaset yapmanın derdinde değilim. Maalesef başlarının tatil mevzusundan dolayı bana da algı yapmaya çalışanlar olmuş. Köşelerinde yazanlar olmuş. Ben dün sabah 06.45’te yola çıktım. Ankara’ya gittim. Ankara’ya niye gittim. Spor Bakanlığına 400 milyonluk fiyat artışından dolayı ek protokol götürdüm. Dünya Göçebe Oyunlarıyla alakalı, İznik’te yapılacak büyük organizasyonun tanıtım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan toplantı için gittim. Gece döndüm. Ayağımın tozu ile döndüğüm gibi Demirkapı’daki yangınını başından sonuna kadar yakından takip ettim. Bu benim işimdir. Bu ekstra veya kahramanlık peşinde de değilim. Millet bana bunun için oy verdi. Beni bunun için insanlar görevlendirdi. Bir yerlerde yokmuşum algısı yapılmaya çalışıldı. Ben yoksam ekip arkadaşlarım var. Dünden beri de işlerini en iyi şekilde yapıyorlar” şeklinde konuştu.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.