SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehidimizin kanı yerde kalmadı

Bursa’da cezaevi servis aracına düzenlenen ve infaz koruma memuru Cengiz Yiğit’in şehit olduğu bombalı saldırının failleri MLKP üyesi FESK hücresi Dilek Arsu, Seda Baykan ve Mehmet Mustafa Uskar yakalanarak Bursa’ya getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2022 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2022 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şehidimizin kanı yerde kalmadı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MİT ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İstanbul, İzmir, Bursa ve Balıkesir’de düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi vererek on binlerce saat kamera görüntüsü izlendiğini söyledi. 

Bursa'da 20 Nisan günü cezaevi servis aracına yönelik bombalı saldırıda, ceza infaz koruma memurunun şehit olmasına sebep olan MLKP FESK hücresi 2 kadın ve 1 erkek örgüt mensubu İzmir'in Dikili ilçesinde yakalanmalarının ardından geniş güvenlik önlemleri altında Bursa Şehir Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Saldırının failleri, sorgulanmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olay, 20 Nisan günü merkez Osmangazi ilçesi Yenikaraman Mahallesi'nde meydana geldi. 30 infaz koruma memurunun bulunduğu servis otobüsü sağ şeritte seyir halindeyken yolun kenarına bırakılan ve uzaktan kumandalı olduğu el yapımı patlayıcı infilak etti. Servis otobüsü 100 metre kadar ileride durabilirken, otobüsün bütün camları kırıldı ve araçta hasar meydana geldi. Patlama sonrası infaz koruma memuru Cengiz Yiğit şehit oldu.


MİT VE EMNİYETTEN ORTAK OPERASYON
MİT ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İstanbul, İzmir, Bursa ve Balıkesir illerinde yapılan çalışmalar neticesinde MLKP üyesi FESK hücresi Dilek Arsu, Seda Baykan ve Mehmet Mustafa Uskar İzmir Dikili'de yakalandı. Gözaltına alınmalarının ardından örgüt mensubu 3 kişi Bursa'ya getirildi. Geniş güvenlik önlemleri altında Bursa Şehir Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından sorgulanmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiler.


BALIKESİR’DE HÜCRE EVİNE BASKIN
Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan servis aracına yapılan hain terör saldırısının failleri olan MLKP üyesi teröristlerin İzmir'de yakalanmasının ardından Balıkesir’de bir hücre evine gerçekleştirilen operasyonda el yapımı patlayıcı (EYP) malzemeleri ele geçirildi. Hücre evinde yapılan incelemenin ardından Bursa'daki bombalı saldırıda kullanılan EYP'lerin de burada hazırlandığı değerlendiriliyor.


SOYLU: "ON BİNLERCE SAAT KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İZLENDİ"  
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, nisanda Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan servis aracına terör saldırısı düzenlediği iddia edilen MLKP üyesi zanlılarının yakalandığını açıkladı. Soylu, AK Parti Edirne İl Başkanlığındaki teşkilat buluşmasında, servis aracına yönelik yapılan saldırının ardından faillerin yakalanması için çalışma başlatıldığını söyledi. Zanlıların yakalanması için özel bir ekip kurulduğunu aktaran Soylu, saldırıyı MLKP terör örgütü üyelerinin gerçekleştirdiğini belirtti.

Soylu, terör örgütü üyesi Seda Baykal ve Dilek Aksu'yla kuryelik yapan Mehmet Mustafa Uskar'ın yakalanıp derdest edildiğini bildirdi.
Saldırıda şehit olan infaz koruma memuru Cengiz Yiğit'in kanının yerde kalmaması için çalışma yaptıklarını anlatan Soylu şunları kaydetti: "Bunu yapan MLKP terör örgütüydü. Bu MLKP terör örgütü zor bir örgüttür. Tam bir yıl boyunca bir evde iki kardeş gibi kendilerini tesettürlü, sabahtan akşama kadar Kur'an-ı Kerim'le uğraşan insanlar olarak etrafına tanıtan ve bu hain terör eylemini gerçekleştirmek için bizim 'hücre' dediğimiz bir yapılanma içerisinde bulunan iki kadın bu eylemi gerçekleştirdiler. Ben o tarihten itibaren bu işle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğümüzde ve Bakanlığımızda özel bir ekip kurulmasını, bu çocuğumuzun kanının yerde kalmaması ve terör örgütüne haddinin bildirilmesinin lazım geldiğini düşünerek neredeyse her gün hem Emniyet Genel Müdürü'müz hem İstihbarat Başkanı'mıza 'Bu işi bulmamız lazım.' diyerek ortaya hakikaten önemli bir çalışma. Samanlıkta iğne arar gibi bir çalışma."


Bakan Soylu, olayla ilgili on binlerce saat kamera görüntüsü izlediklerini anlatarak şunları kaydetti: "Allah çalışanın yardımcısı olur. Bundan kısa bir süre önce bizim kanallarımızın içerisine düştüler. O günden beri de takip ediyoruz. Bu çocuğumuzu şehit eden, bu evladımızı bu kahramanımızı şehit eden çoluk çocuğuna nafakasını getirmek için sabahın erken saatinde işine gitmek için arkadaşlarıyla beraber servis içerisinde bulunan, bu MLKP terör örgütü üyesinin ki bütün yakalama görüntüleri de var. Basına vereceğiz. Onlara öyle muamele gerekiyor çünkü. Onlara bir insan muamelesi gerekmez. Arkadaşlarımızın istihbaratta ortaya koymuş olduğu bütün başarıyla beraber, bir; eylemi gerçekleştiren Seda Baykal, MLKP terör örgütü üyesi. İki; Dilek Aksu eylemi gerçekleştiren, üç; bunlara da kuryelik yapan yine Mehmet Mustafa Uskar, Emniyet İstihbaratımız tarafından yakalanmış ve derdest edilmişlerdir."


YAKALANDIKLARI SİTEDE AİLE ROLÜ YAPMIŞLAR  
Bursa'da 20 Nisan'da cezaevi servis aracına yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü MLKP üyesi 3 teröristin, dün yakalandıkları İzmir'in Dikili ilçesinde kendilerine "anne baba ve kızdan" oluşan, tatile çıkmış aile görüntüsü verdikleri ortaya çıkarken, site sakinleri şaşkınlık yaşıyor. Teröristler Seda Baykal, Dilek Aksu ve Mehmet Mustafa Uskar'ın, Dikili'de bir sitede bulunan villayı 1 aylığına kiraladıkları ve bir süredir burada saklandıkları öğrenildi. Teröristlerin kiraladıkları evin karşısında oturan Adil Karakaya, ara sıra dışarıda gördüğü teröristlerin günün büyük bölümünü evde geçirdiklerini, balkona ise hiç çıkmadıklarını söyledi. Teröristlerden erkek olanı çoğu zaman şapkalı gördüğünü ve peruk takmış olduğunu yakalanınca anladığını belirten Karakaya, teröristlerin sitede, anne baba ve kızdan oluşan aile imajı çizdiklerini ifade etti.


Karakaya, teröristlerin 25 gündür sitelerinde olduğunu, ay sonuna kadar kalacaklarını öğrendiklerini belirterek, şunları kaydetti: "(Erkek olana) Nerelisiniz?' dedim. 'İzmirliyim. Ay sonuna kadar buradayım. Tatile geldik' dedi. Denize gidip geliyorlardı. Arabaları vardı. Pazara bile gittiler. Adam 55-60 yaşlarındaydı, kadın 50 yaşında, kız da 30-35 yaşlarında. Anne, baba ve çocuk gibilerdi. Gece içeride okey oynuyorlardı. Kapıları açıktı. O sesi duyuyordum bahçemde çay kahve içerken. Hiç balkona çıkmıyorlardı. Masalarını hiç dışarı çıkarmadılar. Normal aile olarak tanımlıyorum. Şüphe çeken bir durum olmadı. Çok şaşırdık. Adam sırtında sırt çantası, her gün gidiyor geliyor, ekmek alıyor. Selamlaşmazdı, biz laf atarsak bakardı. Gayet güzel Türkçe konuşuyorlardı."


ŞEHİT’İN BABASI: “İÇİMİZ BİRAZ RAHATLADI”  

Oğulları Ceza Koruma Memuru Cengiz Yiğit'in şehit olduğu saldırıyı düzenleyen teröristlerin, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığının ortak operasyonuyla İzmir'in Dikili ilçesinde yakalandığını haberlerden öğrenen baba Mahmut ve anne Fatma Yiğit'i İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da telefonla görüntülü arayarak operasyonun detaylarını anlattı. Şehit babası Yiğit, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu başta olmak üzere operasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.


Devlet yetkililerinin kendisini arayıp bu haberi verdiğini ifade eden Yiğit, şöyle konuştu: "Bakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarım. Diyecek bir şey bulamıyorum. İçişleri Bakanımız telefonda görüntülü olarak beni aradı, faillerin nasıl yakalandığını anlattı. Telefon üstüne telefon geliyor. Göz aydınlığı veriyorlar. Ben de çok memnun oldum. Bir nebze de olsa bizim ateşe su serptiler, gönlümüz biraz daha rahatladı. (Teröristler) Kılık değişe değişe o ilden o ile gitmişler. Süleyman Soylu, onların kökünü getireceğini söyledi ve getiriyor da. Allah'ın izniyle daha da getirecek. Bu işin peşini bırakmıyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.