SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehir Hastanesi’nde organ nakli başlıyor

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Sağlık Bakanlığı tarafından Bursa Şehir Hastanesi bünyesinde Organ Nakil Merkezi sertifikasının onaylandığını bildirdi. Böylece organ bağışında uzun yıllardır Türkiye birinciliğini elinde bulunduran Bursa, yeni bir organ nakli merkezi kazanmış oldu. 

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2022 20:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2022 03:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şehir Hastanesi’nde organ nakli başlıyor

Yavuzyılmaz, Bursa Şehir Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Bursa Şehir Hastanesi'nin Güney Marmara bölgesinde sağlık üslerinden bir tanesi olduğunu ve birçok özellikli hizmete imza attığını söyledi. Bursa Şehir Hastanesi'nin hem kentin hem bölgenin lokomotiflerinden biri olduğunu vurgulayan Yavuzyılmaz, hastanenin organ ve doku nakli yapabilir sertifikasının Sağlık Bakanlığınca tescilinin yapıldığını aktardı.


BAKANLIK TARAFINDAN TESCİLLENDİ
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, “Bursa Şehir Hastanesi organ ve doku nakli yapabilir sertifikasının bakanlığımızca tescilledik. Uzun bir süredir çalışmalarımızın içerisinde olan, altyapısını oluşturduğumuz yoğun bir emeğin karşılığı olan bir hizmet. Tabi bunun bizim için farklı bir önemi de vardı. Bursa'nın yaklaşık 10 yıldır organ naklinde beyin ölümü tespitihde ve bunun donör haline dönüşmesinde açık ara birinci olduğunu aktaran Yavuzyılmaz, şöyle devam etti: "Son yapılan değerlendirmelerde Türkiye'de yine birinci olduk ve bunun da özelinde Bursa Şehir Hastanesi de Türkiye'de beyin ölümü tespiti ve bunun donör haline dönüşmesinde de Türkiye birincisi oldu ama henüz bizim Şehir Hastanemizde organ nakli faaliyetimiz yoktu. Burada tespit ettiğimiz beyin ölümü vakalarını Türkiye'de ihtiyacı olan organ bekleyen illere ve merkezlere sunuyorduk. Bakanlığımızın belirlediği kriterler ölçüsünde, önceliği olan ve uyum sağlanan vakaların da burada nakilleri sağlanıyordu. Artık bunu Türkiye birincisi olan hastanemizde de hastalarımıza naklederek yeni bir süreci başlatmış oluyoruz. Bu ayın 9'unda Bakanlıkta sertifikamız onaylandı. Tabii bu süreçte çok emek ve gayret var.” 


“ÇOK EMEK HARCANDI”
Yavuzyılmaz, bölge koordinasyon merkezinin çalışmalarının ve özellikle de hastanenin bu konudaki hazırlığının epey zaman aldığına değindi. Çok emek sarf edilen bir sürü bileşenin bir araya getirilmesiyle sürecin tamamlandığını anlatan Yavuzyılmaz, şunları kaydetti: "Öncelikle bu işi yapacak insan kaynağınızın olması lazım. Bu nakil faaliyetlerini gerçekleştirecek yetkin, yeterli ve belli sayıda ekibinizin olması lazım. Biz çok şükür öyle bir ekibe sahibiz. Gerek beyin ölümü tespitinde başlayan yoğun bakım sürecindeki yoğun bakım uzmanı ve yoğun bakım öğretim üyesi arkadaşlarımız gerek karaciğer ve böbrek nakli konusunda özel ihtisas yapmış olan hekim arkadaşlarımızla birlikte öncelikle bu altyapıyı oluşturmamız gerekiyordu." Yavuzyılmaz, daha sonra Bursa'nın sağlık yatırımlarına ilişkin bir sunum yaptı ve kentin 2022 yılı sağlık alanındaki faaliyetlerini değerlendirdi. 


“ŞEHİR HASTANELERİNİN KURULUŞ AMACI NİTELİKLİ HİZMET VERMEK”
Yaklaşık 3 buçuk yıl önce açılışı yapılan Bursa Şehir Hastanesi’nin, kısa süre içerisinde organ nakli hizmeti verebilecek düzeye geldiğini belirten Bursa Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Dursun Topal da, “Rutin işlerin dışında şehir hastanelerinin kuruluş amacı vasıflı hizmet vermek. Vasıflı hizmet konusunda hemen hemen her türlü hizmeti hastalarımıza vermiş bulunmaktayız. Organ nakli de bu vasıflı hizmetlerin zirvesi oluyor. 3 buçuk yıl içerisinde organ nakli hizmeti verebilecek bir düzeye gelebilmek, yeni kurulan bir hastane için çok kısa bir süre. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.


(AA-İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.