SON DAKİKA
Hava Durumu

Selin yaraları sarılıyor

Sağanak yağış nedeniyle su baskınları yaşanan Mudanya’da ekiplerin 8 dakikada müdahale ettiğini duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Hemşehrilerimizin zarar, ziyanı ve temizlik çalışmaları için ev ev kontroller yaparak çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2022 20:53
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2022 20:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Selin yaraları sarılıyor

Mudanya’da dün sabah saatlerinde etkili olan gök gürültülü sağanak yağış hayatı felç etti. Yağış sonrası ev ve iş yerlerini su basarken, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ ekipleri vakit kaybetmeden bölgeye giderek hummalı çalışma başlattı. Araçlar sürüklenirken, ev ve iş yerlerini su bastı. Şiddetli yağış sırasında metrekareye 20 kilogram yağış düşerken, sel sularına teslim olan araçlar ise kullanılamaz hale geldi.


DENİZDE DE ZOR ANLAR YAŞANDI
Sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken, trafikte aksamalar yaşandı. Mudanya-Bursa yolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Sürücüler 2 dakikalık yolu 15 dakikada güçlükle kat edebildi. Mudanya'dan İstanbul'a sefer yapan BUDO ve İDO feribotları da denizde fırtına sebebiyle zor anlar yaşadı. Yağış ve kuvvetli rüzgar nedeniyle bazı ağaçlar devrildi. Yağış sebebiyle hasarlı trafik kazalarının da meydana geldiği bildirildi. Bu arada su baskını nedeniyle zarar gören ev ve iş yerlerinde temizlik çalışmaları yürütüldü. 


EKİPLER 8 DAKİKADA SAHAYA ULAŞTI
Mudanya’da yaşanan sağanak yağış nedeniyle ağaçların devrilmesi ve sel sularının oluşması ilçede hayatı felç etti. İlçenin üst kesimlerinden akan sel suları sürücüleri zora soktu. Özellikle Yeni Mahalle, Siteler, Eğitim ve Halitpaşa Mahallesi'ndeki vatandaşlar zor anlar yaşadı. Tıkanan rögarlar sebebiyle Mudanya Bursa karayolunda mahsur kalan araçlar oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, BUSKİ ve AFAD ekipleri sağanak sonrası anında müdahale etti. Siteler Mahallesi'nde mahsur kalan 4 araç kurtarıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde gelen ilk ihbarın ardından ekiplerin sadece 8 dakikada sahada müdahaleye başladığını bildirdi.


AKTAŞ: “MUDANYALI HEMŞEHRİLERİMİZİN YANLARINDAYIZ”
Aktaş, 112 çağrı merkezine yapılan 192 ihbarın 55'inin su baskını olduğunun tespit edildiğini belirterek, şunları kaydetti: "12 araç-ekip ve 30 personel olmak üzere 22 dalgıç pompa ile su çekim çalışmaları ve zarar ziyan tespit raporlamalarını sürdürüyoruz. BUSKİ tarafından 7 kepçe, 4 vakumlu 4 vidanjör araç-ekip, 1 motopomp, 3 dalgıç pompa ve 40 personel ile 50 su baskını olayına müdahale ettik. Hemşehrilerimizin zarar, ziyanı ve temizlik çalışmaları için ev ev kontroller yaparak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kıymetli Mudanyalı hemşehrilerimizin her zaman olduğu gibi bu zor gününde de yanlarındayız. Geçmiş olsun.


Canbolat: “Evleri zarar görenlere 3 bin lira destek verilecek”    

Bursa Valisi Yakup Canbolat, sağanak nedeniyle zarar gören evlere 3 bin lira yardım yapılacağını söyledi. Bölgede ekiplerin hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirten Canbolat, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla evleri zarar görenlere acil olarak 3 bin lira destek veriyoruz. İş yerleriyle ilgili hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Ev ve iş yerlerindeki hasarın raporlanması bittiğinde ilgili bakanlığa göndererek gerekli destek çalışmaları yapılacak." dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.