SON DAKİKA
Hava Durumu

Sosyal konuta hücum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi başvurularına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. İlk gün sosyal konutlardan edinmek için e-devlet üzerinden 439 bin 375, bankalara 68 bin 562 toplam 507 bin 937 başvuru yapıldı. Bankalar önünde uzun kuyruklar oluştu.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2022 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2022 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sosyal konuta hücum!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın detaylarını açıkladığı ve adı "İlk Evim, İlk İş Yerim" olarak belirlenen kampanyaya başvurular, proje ilindeki Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nın yetkili şubeleri ve e-Devlet aracılığı ile yapılıyor. İstanbul'da vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren bankalara gelmeye başladı. Esenler'de Halkbank'a evraklarıyla gelen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Başvuru yapan vatandaşlardan Özlem Çıtak, sosyal konut projesinin kendisi için büyük bir şans olduğunu belirterek Esenler'de bir daire çıkmasını umut ettiğini söyledi. Kira vermektense 2-3 bin liralık taksitlerle ev sahibi olmanın avantajlı olduğunu aktaran Çıtak, "Esenler'de şu 6 bin lira kira isteniyor. Recep Tayyip Erdoğan'a böyle bir proje yapıp bizlere sunduğu için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Başvuran vatandaşlardan Murat Özatilla da kendisine Esenler'de ev çıkarsa çok sevineceğini ifade ederek 2+1 projesinin kendisi için uygun olduğunu kaydetti. Türkiye’nin dört yanında bankalara koşan vatandaşlar,adeta başvuru yapmak için yarışırken, kamuoyunda muhalefetin oluşturmaya çalıştığı olumsuz hava ise daha ilk dakikadan dağıldı. Vatandaşların açıklayan projeyi coşkuyla ve memnuniyşetle karşıladığı görüldü.  Halk Bankası ve Ziraat Bankası şubeleri dün tarihi günlerini yaşadılar. 


"ŞU AN İTİBARIYLA BAŞVURU SAYIMIZ 224 BİNE ULAŞMIŞ DURUMDA"
Sosyal konut projesinden faydalanacak vatandaşların başvuracakları illerde en az bir yıl ikamet etmesi veya o il nüfusuna kayıtlı olması gerektiği, her haneden bir başvuru hakkı olabileceğini anımsatan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, basın bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada sözlerine şöyle devam etti: "Milletimizi en çok sevindiren şey, yeni yuvalarımızın maliyet fiyatı üzerinden yaptığımız yüzde 40 indirim oldu. 81 ilimiz ve 609 ilçemizde yapacağımız sosyal konut projelerimizle vatandaşlarımız toplamda 608 bin liradan 2+1 konutlarımıza erişebilecekler. Aylık taksitleri de 2 bin 280 lira ile 240 ay vadeyle bu projeye sahip olabilecekler. Toplam 850 bin lira fiyatla da 3+1 konutlarımızın ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle vatandaşlarımız erişebilecekler. İstanbul'da hane halkı geliri 18 bin liranın, diğer illerde de 16 bin liranın altında olan her vatandaşımıza başvuru kapımız açık. Şu an itibarıyla başvuru sayımız 224 bine ulaşmış durumda. Vatandaşlarımız toplam daire bedelinin yüzde 10'unu peşinat olarak ödeyecekler. Taksitler de sözleşme imzalandıktan sonra başlayacak." Bakan Kurum, yeni yuvaların 50 binini İstanbul'un her iki yakasında yapacaklarını, Avrupa yakasında Başakşehir, Esenler, Arnavutköy, Silivri, Çatalca bölgesinde, Anadolu yakasında Tuzla, Kartal, Pendik'te bu projeler üzerinde çalışıldığını söyledi.


“VATANDAŞLARIMIZ BÜYÜK MÜJDE OLARAK DEĞERLENDİRDİ”
Öte yandan Bursa’ya yapılacak konutları değerlendiren AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, “Öncelikle bu proje son 100 yılın en büyük projelerinden bir tanesi oluyor. Bununla ilgili de Bursa’ya yapılacak konut ve iş yerleri de şehrimiz için çok önem arz etmektedir. Bursa’ya 8 bin 650 konutun yapılması planlanıyor. Önümüzdeki dönemde, hem sanayileşen ve gittikçe büyüyen, göç alan Bursa için bu tür konut projeleri bizler için büyük önem taşıyor. Özellikle 8 bin 650 konutun, 4 bin 700’den fazlası şehrin batısına yapılacak. Orada TEKNOSAB diye bilinen sanayi bölgelerinin istihdam kaynaklı konut ihtiyacı vardı. Bununla ilgili olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, bu hassasiyeti gözetip, şehrin batısındaki sanayileşme ve nüfus yoğunlaşmasının önünü açarak ciddi bir kolaylık sağlamış oldu. Bunun için de bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. 2+1 dairenin 600 bin, 3+1’in 850 bin gibi rakamlara ve 240 ay vade ile verilecek olması özellikle vatandaşlarımız tarafından büyük bir müjde olarak değerlendirildi. Bunun için de Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.